Σχετικά με το ζήτημα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα της Αυτοδιοίκησης, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Ν. Κιούσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι μια αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης που καταργεί το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία μας.

Οι Δήμοι τα τελευταία χρόνια, δίνουν έναν μεγάλο αγώνα να στηρίξουν την πατρίδα και τους πολίτες.Προσπαθούν με τεράστιες περικοπές των συνταγματικών κατοχυρωμένων πόρων τους και με ελλιπές προσωπικό να ανταποκριθούν στις αρμοδιότητές τους, να καλύψουν τιςανεπάρκειες του κράτους και να ασκήσουν τον αυξημένο κοινωνικό τους ρόλο, εν μέσω μιας μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει εδώ και 5 χρόνια τους Έλληνες πολίτες, τους μετανάστες και πλέον και τους ξένους πρόσφυγες που συρρέουν. Παράλληλα πρέπει να λειτουργήσουν και ως αναπτυξιακοί φορείς στην νέα εθνική προσπάθεια για μια παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτεί από την Κυβέρνηση ειλικρίνεια, σεβασμό και συνεννόηση για να μπορέσει να στηρίξει τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική διαπραγμάτευση. Δεν θα είχε καμία αντίρρηση να συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια αν είχε ενημερωθεί έστω και προφορικά από την Κυβέρνηση και εφόσον προέχει η σωτηρία της πατρίδας. Γι’ αυτό το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» χωρίς διάλογο και ενημέρωση με τους άλλους πολιτικούς συνταγματικούς θεσμούς εκπροσώπησης πολιτών δεν αποτελεί μέθοδο δημοκρατικής διακυβέρνησης.

Η απόφασή της Κυβέρνησης θα κριθεί εκ του αποτελέσματος που θα έχει τόσο στην προσπάθεια της να ανταποκριθεί στην μεγάλη έλλειψη ρευστότητας όσο και στο να πετύχει τηνεπωφελή για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς.

Σεβόμαστε τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης.

Θα αποφασίσουμε για την τελική μας στάση, στο δημοτικό συμβούλιο, στο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ και στο βαθμό που υπάρξει επίσημη συνάντηση των οργάνων της Αυτοδιοίκησης με τον Πρωθυπουργό της χώρας και λάβουμε τις διαβεβαιώσεις που απαιτούνται».

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 316 guests και κανένα μέλος