Οχι στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου των ΟΤΑ, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος,  σε έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, όπου    συζήτησαν τις επιπτώσεις του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και των συνακόλουθων μέτρων πάνω στους οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την συνεδρίαση άνοιξε με εισήγησή του ο Δήμαρχος  Χρήστος Αντ. Μάρκου, που απευθυνόμενος στο σώμα και στους δεκάδες εργαζόμενους του Δήμου που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση τόνισε:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, πρόεδροι των Σωματείων των Σπάτων και της Αρτέμιδος, αγαπητοί εργαζόμενοι,

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμός, από την ίδρυσή της, έχει επωμισθεί ένα σημαντικό και αναντικατάστατο ρόλο παροχής υπηρεσιών και δημιουργίας υποδομών κοινωνικού κυρίως χαρακτήρα, για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων και την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών που ζούνε σ’ αυτές.

 Οι δομές κοινωνικής μέριμνας, οι υποδομές σε τεχνικά έργα, αθλητισμό, πολιτισμό, παιδεία, καθαριότητα, η διαχείριση απορριμμάτων και αστικών λυμάτων, η ύδρευση, η υγεία, είναι τα βασικά αγαθά που δικαιούται κάθε πολίτης.

Αυτά τα αγαθά, μόνο μια εύρωστη οικονομικά τοπική αυτοδιοίκηση, μπορεί να τα παρέχει.

Αρχίζοντας με τον "Καλλικράτη" και συνεχίζοντας με μια σειρά ενεργειών, όπως η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους Δήμους, χωρίς καμία χρηματοδότηση, η περικοπή μέσα σ’ ένα χρόνο κατά 60% θεσμοθετημένων πόρων των Δήμων, οι κυβερνήσεις των μνημονίων, επιχειρούν να διαλύσουν το θεσμό, με στόχο την ιδιωτικοποίηση των δραστηριοτήτων του, που θα έχει σαν αποτέλεσμα οι πολίτες να πληρώνουν το μάρμαρο.

Αυτή την ανάλγητη πολιτική βιώνουν δημότες, δημοτικοί υπάλληλοι και εκλεγμένοι.

Στο βωμό της δήθεν «δημοσιονομικής εξυγίανσης» αλλά ουσιαστικά προς όφελος των οικονομικά ισχυρών, θυσιάζουν χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων στους Δήμους.

Δεν αρκούνται στην τεράστια μείωση μισθών που οδηγεί στη φτώχεια και εξαθλίωση, επιχειρούν χωρίς κανέναν δισταγμό να τους στερήσουν το βασικό δικαίωμα στην εργασία, νομοθετώντας μαζικές απολύσεις, που στο Δήμο μας φτάνουν σε ποσοστό 25% των εργαζομένων.

-       Αρνούμαστε να δεχθούμε την αποδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

-       Αρνούμαστε να δώσουμε οποιοδήποτε στοιχείο για να απολυθούν υπάλληλοί μας, παρά τις απειλές για ποινικές και άλλες κυρώσεις

-       Αρνούμαστε κάθε είδους «επιτροπεία» που καταλύει την συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοδιοίκηση των Δήμων

-       Εκφράζοντας την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας, τους μαζικούς φορείς του Δήμου, τους υπαλλήλους και τους αιρετούς, σας καθιστάμε σαφές ότι θα μας βρείτε απέναντί σας σε οποιαδήποτε ενέργεια που αποσκοπεί στην διάλυση του πλέον δημοκρατικού θεσμού της κοινωνίας μας. Εξαντλώντας όλες τις νομικές δυνατότητες που έχουμε, σε συνδυασμό με δυναμικές κινητοποιήσεις αν χρειαστεί, θα ανατρέψουμε αυτό το σχέδιο.

Και σαν απόφαση προτείνω τα εξής σημεία :

  1. Η μη αποστολή στοιχείων κανενός εργαζομένου στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
  2. Καμία απόλυση εργαζομένων στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος.
  3. Καμία ιδιωτικοποίηση σε καμία Υπηρεσία του Δήμου.
  4. Όχι στην οικονομική επιτήρηση των Δήμων που καταργεί το Αυτοδιοίκητο των Δήμων». Κατέληξε καταχειροκροτούμενος από τους συγκεντρωθέντες εργαζομένους.

Μετά τις παρεμβάσεις των αιρετών και των προέδρων των σωματείων των εργαζομένων στα Σπάτα (Βασίλειος Ζηλεμένος) και στην Αρτέμιδα ( Νίκος Κρέτσης) ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε την εισήγηση του Δημάρχου και την έκανε απόφασή του.

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 217 guests και κανένα μέλος