1ος Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ακριτικών Νησιών με το Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης

 

Ενα “ταξίδι στην Ιθάκη” έχει οργανώσει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με προορισμό το Καστελλόριζο, όπου θα εξελιχθεί ο 1ος ιστιοπλοϊκός αγώνας Ακριτικών Νησιών, με την ονομασία «Κύπελλο Καστελλόριζο 2015».

Στη μεγάλη αυτή διοργάνωση συμμετέχουν όλοι οι ναυταθλητικοί σύλλογοι του Δήμου, με μεγάλο δυναμικό αθλητών, αλλά και όμιλοι από όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα τα νησιά.

kastelorizo panel

Για το θέμα, ο Δήμαρχος των 3Β Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, οργάνωσε συνέντευξη Τύπου (7/9) στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας και ως οικοδεσπότης μίλησε πρώτος ενημερώνοντας τα ΜΜΕ για την όλη διοργάνωση που είναι αρκετά δύσκολη και πολύπλοκη, αλλά και για τους χορηγούς, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί μία τέτοια διοργάνωση.

Οπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος, αρχικά σκεφθήκαμε να οργανώσουμε μία “ναυτική εβδομάδα στα νερά μας”, μέχρι που ήρθε μια επίκαιρη πρωτοποριακή πρόταση, στη λογική να ρίξουμε «φως» σε ένα ακριτικό σημείο της χώρας μας. Ετσι επιλέχθηκε το Καστελλόριζο, στο οποίο σημειωτέον ότι θα μεταφέρουμε μια μικρή πόλη 900 ατόμων.

Το εγχείρημα είναι δύσκολο, αν σκεφθεί κανείς ότι συμμετέχουν 300 περίπου αθλητές και σκάφη που θα διαγωνισθούν στα optimist, Laser και bictechno. Τους αθλητές συνοδεύουν προπονητές, βοηθοί, τεχνικοί, εκπρόσωποι των ομίλων και δημοσιογράφοι. Στον αγώνα συμμετέχουν και οι αθλητές του Καστελλόριζου.

Παράλληλα με το αθλητικό κομμάτι όμως, οργανώθηκε και ένα σημαντικό διάβημα της κοινωνικής προσφοράς προς τους κατοίκους του νησιού, με τη συμμετοχή στο ταξίδι μιας ομάδας γιατρών και νοσηλευτών του ΙΝΕΠΥ, αποτελούμενη από 25 μέλη, που θα παράσχουν βοήθεια στον τοπικό πληθυσμό με εξετάσεις. Ανταποκρίθηκαν, όπως είπε στη σ.Τ. η εκπρόσωπός τους Κατερίνα Παπαχρήστου: «Αποδεχθήκαμε την πρόταση του Δημάρχου, διότι μας άρεσε η κίνηση και ελπίζουμε να γίνει και στο μέλλον παρόμοια διοργάνωση».

kastelorizo konstrantellosΟπως είπε ο δήμαρχος «όλο το γκρουπ που θα ταξιδέψει φτάνει τα 900 άτομα που θα μεταφέρουν την ελπίδα, το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς, του εθελοντισμού αλλά και του αθλητικού πνεύματος στους 120 μόνιμους κατοίκους του νησιού που το καλοκαίρι γίνονται 300. Ο στόχος είναι να αναδειχθεί το Καστελλόριζο και αυτή την αποστολή την αναλαμβάνουν οι άνθρωποι του Τύπου και τους ευχαριστώ».

Ενα μεγάλο ευχαριστώ, βέβαια, απηύθυνε και προς την εταιρεία «Aegean Paradise» που έχει καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση του εγχειρήματος, μια που διαθέτει το κρουαζιερόπλοιο, κάτι που χωρίς την προσφορά τους δεν θα μπορούσε να γίνει το ταξίδι.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας «Aegean Paradise» Δήμητρα Μαράντου παρευρέθη στη σ.Τ.: «Όταν μας πλησίασε ο Δήμαρχος και μας παρουσίασε την ιδέα, μας ξάφνιασε με την επιλογή του μέρους. Είναι δύσκολο και ακριβό εγχείρημα.

Προσπαθούμε γενικά να βοηθήσουμε τον αθλητισμό και ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την θάλασσα. Μπράβο σε όλους που έχουν δουλέψει σκληρά γι’ αυτό το ταξίδι.»!

Κλείνοντας, ο Γρ. Κωνσταντέλλος δήλωσε: «Εγώ είμαι ευχαριστημένος προκαταβολικά από την προσπάθεια όσων συμμετείχαν στη διοργάνωση του ταξιδιού. Είμαι σίγουρος πως και το ταξίδι θα είναι τέλειο και ανεξαρτήτως αν θα γίνουν λάθη, θα μείνω με μια γλυκιά γεύση στο στόμα».

Τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Αγαλιώτης: «Αισθανόμαστε χαρά και τιμή που συμμετέχουμε σε αυτή την πρωτοβουλία, αλλά συνάμα έχουμε και ευθύνη. Θα αποκομίσουμε εμπειρίες που θα μας βοηθήσουν στο μέλλον».

Σημαντικό ρόλο στη διοργάνωση έχει ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Πέτρος Πρίφτης, που παρευρίσκετο στη συνέντευξη.

Τέλος, τα μεγέθη της αποστολής και του αγώνα αποτύπωσε η τεχνική διευθύντρια, Όλγα Πρίφτη, η οποία μας έδωσε συγκεκριμένα νούμερα όπως ότι: “συνολικά θα συμμετάσχουν 265 αθλητές, 168 στα optimist, 63 στα laser και 34 στα bictechno, μέλη συνολικά 29 ομίλών από όλη την Ελλάδα και έναν ακόμα από την Κύπρο. Μαζί τους θα βρεθούν και 33 προπονητές”.

Παρόντες ήταν, ο πρόεδρος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αντώνης Δημητρακόπουλος (και πρόεδρος του ομίλου κατοίκων Βουλιαγμένης), ο πρόεδρος του ΝΑΟ Βούλας, Κώστας Κωνσταντόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΝΟ Βουλιαγμένης Γιώργος Κοκκινάκης, η αθλήτρια Κατερίνα Δίβαρη από τον Ν.Α.Ο. Βάρης - Βάρκιζας, ο Γιάννης Γιακουμής Γενικός Διευθυντής της εταιρείας «Cardioexpress».

Χορηγοί Επικοινωνίας του αγώνα είναι η ΕΡΤ2 και η ΕΡΑΣΠΟΡ, η ΕΒΔΟΜΗ, ο ΠΑΛΜΟΣ κ.ά.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 420 guests και κανένα μέλος