Ραγιάδες έχεις, μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι…

 

Υπογράψαμε και τη CETA – σιγά μη τυχόν και δεν υπογράφαμε! «Πες – πες το κοπέλι, κάνει την κυρά να θέλει», ή κατά την αρχαία εκδοχή, «πολλαίσι πληγαίς, δρυς δαμάζεται» (με τα πολλά χτυπήματα υποκύπτει και η δρυς – βελανιδιά).

Σιγά μη δεν υπέκυπτε και η ...ευρωπαϊκή, η ανανεωτική, ή κατ’ ευφημισμόν, η «ριζοσπαστική» αριστερά! Η διαπραγμάτευση για την ΤΤΙΡ και τη CETA άρχισε μετά την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας (το «Ευρωπαϊκό Σύνταγμα», που απορρίφθηκε από τους λαούς – Γαλλία, Ολλανδία και η Συνθήκη από την Ιρλανδία – και μπήκε πραξικοπηματικά «από το παράθυρο», ως «Συνθήκη», το 2009. Πρόκειται περί απάτης που έχει και νομικά ελαττώματα).

Η ΤΤΙΡ (Διατλαντική Εταιρική σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων ή Trans Atlantic Trade and Investment Partnership) είναι συνθήκη οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, όπως το λέει ο τίτλος της, με τις ΗΠΑ και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι θέλει να την αναθεωρήσει, επί το συμφερότερο για τις ΗΠΑ. Σε αντιπερισπασμό λοιπόν η Ε.Ε. επίσπευσε την ολοκλήρωση της υπογραφής και εφαρμογής της CETA. Την Ολοκληρωμένη δηλαδή Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία (Comprehensire Economic and Trade Agreement), με τον Καναδά.

Το μεγαλύτερο μέρος των διαπραγματεύσεων έγινε όταν στην Κυβέρνηση ήταν η Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούσε στην κατάργηση της προστασίας της πατενταρισμένης ελληνικής φέτας. Χαρακτηριστικά, η εφημερίδα ΑΥΓΗ επί πρώτης κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στις 6 Μαΐου 2015, έγραφε: «Η Ελλάδα δεν θα υποστηρίξει τη συμφωνία δισεκατομμυρίων μεταξύ Καναδά και Ε.Ε., αν δεν γίνουν τροποποιήσεις στο τελικό κείμενο για να διασφαλίσει η Ελλάδα την κατοχύρωση της φέτας...». Το δε πρακτορείο Reuters έλεγε ότι «ελοχεύει ο κίνδυνος να ναυαγήσει η συμφωνία σε περίπτωση ελληνικού βέτο». Καλά!... Με τί κότσια;

Να θυμίσουμε επίσης ότι το Φεβρουάριο του 2014 η Ραχήλ Μακρή ως εκπρόσωπος δέκα βουλευτών των ΑΝΕΛ, στη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης είχε χαρακτηρίσει την τότε κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ «Κατώτερη των περιστάσεων...» και ανίκανη αφού δεν μπορεί να προστατεύσει την ονομασία προέλευσης και το γεωγραφικό προσδιορισμό του τυριού που ονομάζεται «φέτα».

Τώρα, θα μπορούσε - και να ήθελε - ο Σταθάκης, όταν μας πίεζαν για τη 2η αξιολόγηση κι όλα αυτά τα «κατοχικά», να προβάλει βέτο για τη φέτα!

Η υπόθεση είναι ότι μας τα παίρνουν όλα. Κι όσα σου παίρνουν, σε αποδυναμώνουν και στο τέλος «ψόφιος» πια, παραδίδεσαι. Αλλά ΔΕΝ φταίνε για τη συνεχή υποχωρητική πολιτική μόνοι οι πολιτικοί. Αυτοί έχουν την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη, διότι καθοδηγούν το λαό. Τη μεγαλύτερη ευθύνη έχουν τα ΜΜΕ και τα μίσθαρνα όργανά τους και οι Ευρωδεείς ιδεοληπτικοί, που επηρεάζουν, εξαπατούν και τρομοκρατούν πολλαπλώς, καθημερινώς και επανειλημμένα το λαό.

Ευθύνη έχει το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο(ΕΣΡ), που δεν τους ελέγχει. Ευθύνη έχουν οι δικαστικοί, οι νομικοί και ο κόσμος της διανόησης, που μένουν απαθείς και δεν ενεργοποιούνται.

Ευθύνη τέλος έχει ο Λαός που μετατρέπεται σε κοπάδι, σε ραγιά και δεν ξεσηκώνεται! Που δεν σηκώνεται, έστω, από τον καναπέ του.

 

Δεν είναι μια απλή εμπορική συμφωνία

Η ΤΤΙΡ, η CETA κλπ. δεν είναι μια παραδοσιακή εμπορική συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών. Εδώ μιλάμε  για την πλήρη απελευθέρωση της ενιαίας αγοράς νεοφιλελεύθερης αντίληψης και την κατάργηση όλων των ρυθμίσεων και φραγμών που αποτελούν τροχοπέδη για την επέκταση των πολυεθνικών επιχειρήσεων και ταυτόχρονα δίχτυ ασφαλείας των θεμελιωδών δικαιωμάτων του πολίτη  καταναλωτή.

Η πολυδιάστατη συνθήκη παρεμβαίνει στα κοινωνικά πρότυπα,  όπως τα εργασιακά δικαιώματα, η προστασία του περιβάλλοντος, η ασφάλεια των τροφίμων, οι κανονισμοί χρήσης τοξικών ουσιών, η ιδιοκτησία των δημόσιων αγαθών, η προστασία των ψηφιακών προσωπικών δεδομένων, η υπόσταση των κυρίαρχων κρατών και η ουσιαστική δημοκρατικότητα των κοινωνιών.

Τέλος, άκρως σημαντική και επικίνδυνη είναι η ανασταλείσα ευτυχώς, για μια πενταετία, διάταξη της Συμφωνίας, που προβλέπει τη δυνατότητα, εταιρεία να καθιστά υπόλογο Κράτος σέρνοντάς το στα διεθνή δικαστήρια, γιατί δεν της επέτρεψε για παράδειγμα τη ρύπανση του περιβάλλοντος (από τη δραστηριότητά της)! Ή γιατί βρέθηκαν αρχαιότητες. Η εταιρεία θα τραβάει στα δικαστήρια, το "κυρίαρχο" Κράτος, να την αποζημιώσει, γιατί άσκησε τα κρυιαρχικά του δικαιώματα!!

Είναι η ΑΡΧΗ της θεσμοθετημένης πλέον ΕΤΑΙΡΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. Κύριος μεσοπρόθεσμος στόχος είναι η επίσημη εγκαθίδρυση και διεθνώς αναγνωρισμένης εταιριοκρατίας, όπου τα "κράτη", ομοσπονδιοποιημένα και μη, θα παίζουν το ρόλο του ισχυρού βραχίονα των μεγάλων πολυκρατικών, α-εθνικών και απρόσωπων ΕΤΑΙΡΙΩΝ!

Η "δημοκρατία" θα ισχύει πιθανόν για την εκλογή του... διαχειριστή της πολυκατοικίας μας και του εκτελεστικού "πρωθυπουργού", μαζί με τους άβουλους "νομο"παρασκευαστές της βούλησης και των συμφερόντων των εταιριοκρατών!

Ούτε ο Όργουελ δεν το είχε φανταστεί. Ζωντανός εφιάλτης προ των πυλών.

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 159 guests και κανένα μέλος