Ο Δήμος Γέρακα και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου διοργανώνουν την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Γέρακα (Κλειτάρχου & Αριστείδου), ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Άθληση, διατροφή και οικογένεια».

Μετά το άνοιγμα της εκδήλωσης και τους χαιρετισμούς, ξεκινούν οι ομιλίες:

18.00:  «Η Κολύμβηση και τα οφέλη της σαν διασκέδαση και σαν υγιής  και ασφαλής αθλητική δραστηριότητα», ομιλητής ο Χριστόδουλος Χούμας, Καθηγητής, Μέλος Ε.Ε.Δ.Ι.Π. Κολύμβησης Τ.Ε.Φ.Α.Α. Παν/μίου Αθηνών, Τεχνικός Σύμβουλος Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.)

19.00:  «Ο ρόλος της οικογένειας στην εξέλιξη των νεαρών αθλητών», ομιλήτρια η Μαρία Ψυχουντάκη,  Επίκ. Καθηγήτρια Ψυχολογίας – Αθλητικής Ψυχολογίας του Παν/μίου Αθηνών

20.00: «Διατροφή νεαρών Αθλητών: Μύθοι και Πραγματικότητα», ομιλητής ο Γεώργιος Νάσσης, Dr Εργοφυσιολογίας, Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Παν/μίου Αθηνών, Τομέας Αθλητιατρικής και Βιολογίας της Άσκησης

Η θεματολογία της ημερίδας εστιάζεται σε τρεις βασικές ενότητες. Η πρώτη αφορά την άθληση ως θετική στάση ζωής και τον ουσιαστικό ρόλο της άσκησης ως μέσο διασκέδασης. Η δεύτερη ενότητα αναφέρεται στον καταλυτικό ρόλο της οικογένειας στην ανάπτυξη των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των νεαρών αθλητών και την αλληλεπίδραση τους με το σύνολο της ομάδας, ως καθοριστικό κριτήριο που οριοθετεί τις κατάλληλες συνθήκες για τη διαμόρφωση μιας πολύπλευρης εικόνας των νέων αθλητών. Η ημερίδα ολοκληρώνεται με την τρίτη ενότητα, που αφορά στη διατροφή ως βασικό θεμέλιο της σωματικής απόδοσης, δίνοντας έμφαση στην πληροφόρηση και ενημέρωση που απαιτείται από πλευράς των νέων αθλητών.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 206 guests και κανένα μέλος