Όλοι μας, λίγο-πολύ, θα έχουμε κάτι ακούσει για το διαβόητο ΕΛΙΑΜΕΠ το «Ελληνικό» Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, που κατά καιρούς απασχολεί τη δημοσιότητα με δηλώσεις των ανθΕλληναράδων στελεχών του υπέρ Τούρκων, Σκοπιανών, Αλβανών, Ισραηλινών και λοιπών «φιλελλήνων».

Λούκα Κατσέλη,

κόψε το E.D.A.M,…παχαίνει!

 

Όλοι μας, λίγο-πολύ, θα έχουμε κάτι ακούσει για το διαβόητο ΕΛΙΑΜΕΠ το «Ελληνικό» Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, που κατά καιρούς απασχολεί τη δημοσιότητα με δηλώσεις των ανθΕλληναράδων στελεχών του υπέρ Τούρκων, Σκοπιανών, Αλβανών, Ισραηλινών και λοιπών «φιλελλήνων». Το αδελφό Ίδρυμα στην Τουρκία λέγεται E.D.A.M και βέβαια δεν έχει καμία σχέση με το τυρί, αλλά με τη φάκα. Το Εkonomi ve Dis Politika Arastirmalar Merkezi έχει σαν ιδρυτικό του σκοπό την υποστήριξη της προσπάθειας ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν και τα τρία από τα πέντε κόμματα της ελληνικής Βουλής, πλην Κ.Κ.Ε. και ΛΑ.Ο.Σ.

Το ότι ο κ. Τσούκαλης, ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ συμμετέχει και στο EDAM ως σύμβουλος, δεν προξενεί καμία έκπληξη. Ίσως όμως προκαλέσει έκπληξη σε σας -γιατί σε μένα δεν προκαλεί - η συμμετοχή στο EDAM σκιώδους υπουργού του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της Λούκας Κατσέλη.

Η εποχή της εξωτερικής πολιτικής της ζεϊμπεκιάς και των νομοθετημένων Τούρκων επιθεωρητών στα σχολικά μας βιβλία, αποδεικνύεται ότι κάθε άλλο παρά έχει περάσει για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κι ας εγκαλεί την κυβέρνηση της Ν.Δ. για ενδοτισμό έναντι των Τούρκων, λες και επί Σημίτη η τουρκική πολεμική αεροπορία και το ναυτικό δεν όργωναν το Αιγαίο.

Άλλωστε οι επιλογές του Γ. Παπανδρέου όπως η Γκιούλ Καραχασάν και ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τσετίν Μανταζή που ζήτησε πρόσφατα, δημόσια την παρέμβαση της Τουρκίας για «να διεκδικήσει από την Ελλάδα τους ομοεθνείς της Τούρκους της Δυτ. Θράκης», είναι ενδεικτικές του πλήρους ενδοτισμού και ραγιαδισμού που χαρακτηρίζουν την πολιτική του νεο-ΠΑ.ΣΟ.Κ. στα εθνικά μας θέματα.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. λοιπόν, συμβουλεύει την Τουρκία πώς να ενταχθεί στην Ε.Ε., για να πλημμυρίσουν οι παραμεθόριες περιοχές μας με Τούρκους, Ευρωπαίους πολίτες, που θα ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές και θα αναδεικνύουν ομοεθνείς τους ως δημάρχους και νομάρχες. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. υποστηρίζει την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., με τα πολύ φθηνότερα από τα δικά μας ομοειδή αγροτικά προϊόντα, για να συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο η αγροτική τάξη στην Ελλάδα και το εισόδημά της. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό από εποχής Σημίτη και μόνο αφελείς μπορεί να πεισθούν για το αντίθετο.


Δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μόνο μήνες από εκείνη την χλιδάτη σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Grand Resort στο Λαγονήσι, όπου ο πρόεδρός της Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να περάσει την αναγνώριση του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους δια της αναγνώρισης της αντιπροσωπείας του ως πλήρους και ισότιμου μέλους. Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μόνο μέρες από τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου στη ΝΕΤ, όπου ζήτησε από τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Χρήστο Λυμπέρη να αυτοκτονήσει για το φιάσκο της νύχτας των Ιμίων. Λησμονώντας ο «Μεγάλος Τραγουδιστής» της παράδοσης Οτσαλάν στους Τούρκους, ως υπουργός Εξωτερικών - το κυβερνητικό μπάχαλο της τότε ανύπαρκτης και «κατουρημένης» κυβέρνησης Σημίτη. Λησμονώντας ότι ο ίδιος τότε, ως υπουργός Εξωτερικών έδινε τις ώρες της κρίσεως συνέντευξη στο στούντιο του Mega κατηγορώντας τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ επειδή τοποθέτησε φρουρά στην Ίμια και ο Σημίτης απαξιούσε να μεταβεί στο Γενικό Επιτελείο, ως όφειλε, ενώ παρουσία μαρτύρων έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή, ο Πάγκαλος ρωτούσε τον Λυμπέρη: «Δεν γίνεται αρχηγέ να την κατεβάσουμε την σημαία και να πούμε ότι την πήρε ο αέρας»;

Καμώνεται πως λησμονεί ακόμα ότι ο Σημίτης απέρριψε την εισήγηση Λυμπέρη για άμεση ανακατάληψη της μικρής Ίμια, ενώ αντιθέτως λύσσαξε, παρά τις πεισματώδεις περί του αντιθέτου εισηγήσεις των επιτελών, να αποσταλεί νυχτιάτικα και με παλιόκαιρο το ελικόπτερό μας με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Γιατί μιλάνε ακόμα; Γιατί υπάρχουν στο πολιτικό προσκήνιο ακόμα; Γιατί προκαλούν τη νοημοσύνη μας ακόμα; Απλούστατα, διότι έχουν πεισθεί ότι είμαστε αμνήμονες και αφελείς. Και πιθανότατα, κρίνοντες εξ ιδίων τα αλλότρια, πιστεύουν ότι είμαστε το ίδιο αδιάφοροι για τα εθνικά μας δίκαια και συμφέροντα με εκείνους. Γι’ αυτό και δεν ντρέπονται, δεν κοκκινίζουν να υποστηρίζουν την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., την ίδια ώρα που η Τουρκία παραβιάζει κατάφωρα κάθε έννοια της διεθνούς νομιμότητας στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

Δεν ντρέπονται και δεν κοκκινίζουν να υποστηρίζουν ότι τα Σκόπια θα πρέπει να ονομαστούν «Μακεδονία» με κάποιο γεωγραφικό προσδιορισμό, ενώ η κυβέρνηση του γειτονικού κρατιδίου συνεχίζει να προκαλεί με την ανεκδιήγητη παραχάραξη της ιστορίας και των συμβόλων μας.


Δεν ντρέπονται γενικώς. Και οι του ΠΑ.ΣΟ.Κ και οι της Ν.Δ. Το έχουν προ πολλού ξεπεράσει το ενοχλητικό αυτό συναίσθημα. Και το αμείλικτο ερώτημα που τίθεται είναι πόσα είμαστε διατεθειμένοι να ξεπεράσουμε εμείς για να τους ξαναψηφίσουμε;

Πόσο ακόμα θα κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, ότι κάτι μπορεί ν’ αλλάξει με τέτοιους κυβερνήτες; πόσο ακόμα θα πουλάμε την ψυχή μας αντί πινακίου φακής; πόση ακόμα Ελλάδα είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε; από αυτήν που δεν ανήκει μόνο σ’ εμάς, από αυτήν που την οφείλουμε σ’ εκείνους που την λευτέρωσαν κι έχουμε υποχρέωση να την παραδώσουμε αλώβητη σ’ εκείνους που θα μας διαδεχθούν.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 237 guests και κανένα μέλος