...μιά που το βάζουν τόσοι άλλοι, εδώ που τα λέμε για να μας μαυρίσουν τις άγιες τούτες μέρες.
Ευχαριστώ τους απαιτητικούς αναγνώστες της «Εβδόμης», διότι ως αποδεδειγμένα δύσκολο αναγνωστικό κοινό που είναι, βοηθούν όλες και όλους εμάς που παλεύουμε για την αντικειμενική σας ενημέρωση, να μην ξεστρατίζουμε απ’ αυτόν τον στόχο...

Χρόνια πολλά

κι ο Θεός να βάλει το χέρι του...

 

...μιά που το βάζουν τόσοι άλλοι, εδώ που τα λέμε για να μας μαυρίσουν τις άγιες τούτες μέρες.

Ευχαριστώ τους απαιτητικούς αναγνώστες της «Εβδόμης», διότι ως αποδεδειγμένα δύσκολο αναγνωστικό κοινό που είναι, βοηθούν όλες και όλους εμάς που παλεύουμε για την αντικειμενική σας ενημέρωση, να μην ξεστρατίζουμε απ’ αυτόν τον στόχο. Και μας δίνουν έτσι κουράγιο να συνεχίζουμε απαρέγκλιτα.

Η πρώτη μου ευχή για όλους μας είναι να είμαστε γεροί για να τραβάμε κουπί, κόντρα στα μποφόρια που δυναμώνουν. Και η δεύτερη, να είμαστε ξυπνητοί αδέρφια, διότι αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε, κάποιοι καλικάντζαροι, εναρμονισμένοι με τις παραδόσεις των εορτών, πριονίζουν το δέντρο που λέγεται Ελλάδα. Και δεν εννοώ τα καλικαντζαράκια με τις κουκούλες, αλλά τους Βελζεβούληδες που τα κατευθύνουν. Οι οποίοι, κατά τα φαινόμενα, θέλουν κι άλλο νεκρό. Για να ξεσπάσει τέτοια κόλαση στην Ελλάδα, που μπροστά της οι τελευταίες ταραχές θα ωχριούν.


Το περιστατικό του τραυματισμού ενός δεκαπεντάχρονου αγοριού από αγνώστου ταυτότητος σφαίρα στο Περιστέρι, φοβάμαι ότι δεν οφείλεται σε μεμονωμένη ενέργεια κάποιου ηλιθίου. Μακάρι να λαθεύω. Αλλά οι προβοκάτορες σ’ όλη την πολυτάραχη διαδρομή του ελληνικού κράτους έχουν γράψει την δική τους “ένδοξη” παρα-ιστορία. Αρχής γενομένης με τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια. Άγιος φύλαξε το παιδί, τους γονείς του κι όλους εμάς, αφού η σφαίρα του επίδοξου δολοφόνου το πέτυχε στο χέρι που είχε μέσα στην τσέπη του παντελονιού του. Λίγα εκατοστά πιό κει θα το είχε βρει στην κοιλιά.


Η ολοφάνερα υποδαυλιζόμενη συνέχιση των ταραχών και το συνεχώς συντηρούμενο στη δημοσιότητα σενάριο της πιθανής συγκυβέρνησης των δύο μεγάλων κομμάτων, μυρίζει σίδερα, δηλαδή χειροπέδες. Άλλωστε η δημοσίως δηλωμένη πατρότητα της ιδέας ανήκει στον Μάϊκλ Μπερνς, νυν υφυπουργό Εξωτερικών των Η.ΠΑ. και επί πρωθυπουργίας Σημίτη-όταν κι έριξε την ιδέα-Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα.

Εάν για δεύτερη φορά, τα κουκουλοφόρα καλικαντζαράκια καταλύσουν το κράτος, τότε ο επονομαζόμενος «μέσος, φιλήσυχος πολίτης»-η κρυφή πληγή της νεοελληνικής νοσογένειας-θα είναι ώριμος και πανέτοιμος να δεχθεί την ολοσχερή και νομιμοποιημένη φαλκίδευση της όποιας δημοκρατίας μάς έχει απομείνει. Και μάλιστα θα χειροκροτεί κατενθουσιασμένος τα όποια αντιλαϊκά μέτρα θα του σερβίρουν ως απαραίτητα για την ...ασφάλειά του. Θα βλέπει μη κουκουλοφόρους, ειρηνικούς διαδηλωτές από την τηλεόρασή του και θα φωνάζει πολεμοχαρώς «μπουζουριάστε τα παλιόπαιδα, τι με κουκούλα, τι χωρίς, όλα τα ίδια είναι»! Μιά συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων θα βοηθούσε πάρα πολύ, ως «εθνική αναγκαιότητα» βεβαίως, βεβαίως. «Και τα σκυλιά δεμένα» που λέμε. Μόνο που τα «σκυλιά» τα έχουν αμολυτά, τριάντα χρόνια τώρα, οι ίδιοι που θα κληθούν από τους «φιλήσυχους» πολίτες να τα δέσουν. Και να δέσουν κι εμάς μαζί τους.

Τα κανάλια των «εθνικών μεγαλο-εργολάβων» έχουν εργολαβικά αναλάβει την παρα-πληροφόρησή μας. Δείχνοντάς μας ότι και όπως θέλουν, αναγορεύοντας τους κουκουλοφόρους προβοκάτορες σε «επαναστατημένη γενιά των 700 ευρώ» και προσπαθώντας με τη συνεχή εξύμνηση της «επαναστατικότητας» των μαθητών να κρατούν τα δεκαπεντάχρονα παιδιά στους δρόμους, για να βρίσκουν οι «γνωστοί-άγνωστοι» λύκοι την αγαπημένη αναμπουμπούλα που τους χρειάζεται. Και να μοχθούν νυχθημερόν, μπας και τους κάτσει άλλη μιά φορά η πολυπόθητη «στραβή».


Σ’ ευχαριστώ Νικήτα Κακλαμάνη που ξανάστησες το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος, σε πείσμα των παρακρατικών συμμοριών που αποθρασυμένες από την ένοχη κρατική ανοχή, μάς δήλωσαν ότι «τα Χριστούγεννα αναβάλλονται». Κι αν το ξανακάψουν να το ξαναστήσεις.

Έτσι κι αλλιώς τόσα και τόσα κερατιάτικα έχουμε πληρώσει και θα πληρώσουμε. Χαλάλι αυτό το έξοδο προκειμένου να μην τους περάσει των ...«κερατάδων». Που προς το παρόν αφού δεν καταφέρνουν να το ξανακάψουν, αρκούνται να το «στολίζουν» με σκουπίδια. Επιβεβαιώνοντας έτσι, ότι ο καθένας απ’ ότι έχει στην ψυχή του, προσφέρει.


Η απάντησή μας σε όσους θεσμικούς και εξωθεσμικούς καλικάντζαρους πριονίζουν την Ελλάδα, πρέπει να είναι επαγρύπνηση, ψυχραιμία και νηφάλια σκέψη. Ο σκεπτόμενος πολίτης είναι ο εφιάλτης τους.


Απέναντι στην κυβέρνηση και σε όσα κόμματα δεν στέκονται στο ύψος των ευθυνών τους, ας σταθούμε υπεύθυνοι πολίτες εμείς. Και ας μην πιαστούμε κορόϊδα γι’ άλλη μιά φορά.

Καλές Γιορτές, με υγεία και οικογενειακή ευτυχία.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 144 guests και κανένα μέλος