Ένα ένα εκγαινιάζονται σιγά σιγά τα έργα που ολοκληρώθηκαν επί θητείας του Δημάρχου Σπ. Πανά και σειρά είχε το νέο Γυμνάσιο Βουλιαγμένης.

 

Την Τετάρτη 9 Απριλίου έγιναν τα εγκαίνια του Γυμνασίου λοιπόν, ενός έργου που πρώτος οραματίστηκε ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας και ήταν όνειρό του να δει ολοκληρωμένο.

egainia gymnasiou vouliagmenis-6

Ο μητροπολίτης Παύλος, η δημοτική αρχή, φορείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά ήταν εκεί για να καλωσορίσουν το άνοιγμα του σχολείου, το οποίο χτίστηκε μέσα σε ένα χρόνο.

Η κατασκευή του νέου Γυμνασίου Βουλιαγμένης κόστισε 2.524.091 ευρώ. Πρόκειται για ένα διώροφο σχολικό κτίριο, συνολικού εμβαδού 1826 τμ, με 6 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βοηθητική αίθουσα, βιβλιοθήκη, αίθουσα φυσικοχημείας, αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα τεχνολογίας, γραφεία, αποδυτήρια και υπόγειο πάρκιγκ για τα αυτοκίνητα των καθηγητών.
gymnasio-vouliagmenis-aithousa
Ο Δήμαρχος Σπ. Πανάς μιλώντας για το έργο επεσήμανε ότι: «Στο παρελθόν δώσαμε μεγάλους αγώνες για να μην κτιστεί και καταστραφεί αυτή η έκταση. Δεν επιτρέψαμε να την τσιμεντοποιήσουν και να στερήσουν από τα παιδιά μας αυτό το υπέροχο σχολείο. Γι αυτό σήμερα πιστεύω ότι δικαιώνονται τα όνειρα και οι αγώνες όλων μας εγκαινιάζοντας ένα σχολείο που αποτελεί σύμβολο για την πόλη μας, που φέρει τη σφραγίδα ενός σπουδαίου αρχιτέκτονα του Στέλιου Αγιοστρατίτη.

egkainia-gymnasiou-panas
Προσωπικά αισθάνομαι δικαιωμένος, γιατί μετά από μεγάλη προσπάθεια που κάναμε, καταφέραμε να διασφαλίσουμε την αναγκαία χρηματοδότηση για την κατασκευή του σχολείου. Διεκδικήσαμε και πετύχαμε σε απόλυτη συνεργασία με την Πολιτεία τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του έργου το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ.

egkainia-alex-kasidokostas
Χαιρετισμό απηύθηνε και ο γιος του Γρ. Κασιδόκωστα, Αλέξανδρος Κασιδόκωστας, που σημείωσε ότι “είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ εκ μέρους του πατέρα μου για να κόψω την κορδέλα, γιατί μετά από τόσα χρόνια ολοκληρώθηκε αυτό το σχολείο που ήταν όνειρό του. Εύχομαι πραγματικά να αποφοιτήσουν από εδώ τα καλύτερα παιδιά».

gymnasio-vouliagmenis-toualeta

gymnasio vouliagmenis-1

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 68 guests και κανένα μέλος