Eπείγει ένα νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Αττική



Η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου έστειλε το μήνυμα της νέας Αρχής στην Περιφέρεια Αττικής σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 18/3, σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.

«Στέλνουμε σήμερα ένα μήνυμα νέας αρχής. Αρχίζουμε μια πορεία ανατροπής και ελπίδας για την Αττική». [...]

RENA-DOUROU photoGPAPATHANASIOU 7627«Αρχίζουμε τον αγώνα μας για τη μάχη των μαχών. Μια μάχη στην οποία δεν περισσεύει κανείς. Γιατί η μάχη για την Περιφέρεια της Αττικής είναι πρωτίστως μάχη για τη συμμετοχή των πολιτών, μάχη για τη Δημοκρατία» τόνισε η Ρένα Δούρου καιανέλυσετιςθεματικέςτης.

H Ρένα Δούρου αιφνιδίασε με την ανακοίνωσή της ότι παραιτείται από τη βουλευτική έδρα της, το οποίο όπως σημείωσε έκρινε αναγκαίο για να δώσει “τη μάχη των μαχών”.

Μεταξύ άλλων, η επικεφαλής υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου τόνισε στην ομιλία της:

Για την Περιφέρεια Αττικής διεκδικούμε έναν συνολικό, ουσιαστικό και δημοκρατικά διευρυμένο, ρυθμιστικό σχεδιασμό. Έναν σχεδιασμό – τριπλό εργαλείο: ανάπτυξης, καταπολέμησης των κοινωνικών ανισοτήτων και προστασίας του περιβάλλοντος. Και παράλληλα έναν σχεδιασμό – ασπίδα της ιστορίας, της παράδοσης και της απαράμιλλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Αττικής.

...Η απερχόμενη Διοίκηση αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής. Για τις πόλεις μας. Για το μέλλον των παιδιών μας.

Η απερχόμενη Διοίκηση ήταν μια διοίκηση που ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της λιτότητας και των μνημονίων.

Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης εκτέλεσε μόλις το 12,50% των προϋπολογισμένων από τη δική του διοίκηση έργων!!

 

Η “Δύναμη Ζωής”, ο συνδυασμός μας, θέλει να συσπειρώσει όλες εκείνες τις πλατειές δημοκρατικές δυνάμεις που στοχεύουν στο ίδιο πράγμα. Να μπει τέλος στην επικίνδυνη σημερινή διοίκηση και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για τα εκατομμύρια κατοίκων της Αττικής.

Eπείγει ένα νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Αττική

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, επείγει για την Περιφέρεια Αττικής ο σχεδιασμός ενός νέου ρυθμιστικού σχεδίου που θα εξυπηρετεί συνολικά και κοινωνικά δίκαια την ανάπτυξη.

Και τούτο γιατί ελλείψει νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου, η Αττική είναι και θα παραμείνει η μόνη Περιφέρεια της Χώρας χωρίς Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο. Η υπεράσπιση των κοινών και των πόρων - φυσικών παραγωγικών και κοινωνικών-, προς όφελος όλων των κατοίκων της Αττικής, στο πλαίσιο του προτύπου παραγωγικής ανασυγκρότησης και των αδιαπραγμάτευτων όρων προστασίας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος και τοπίου, οφείλει να είναι η κεντρική ιδέα ενός νέου ρυθμιστικού σχεδίου, στον αντίποδα ακριβώς του σημερινού.

dourou-synenteuxi

Έτσι, με δεδομένη τη σημερινή κοινωνικο-οικονομική κρίση, εν συντομία, οι βασικές κατευθύνσεις πρέπει να είναι:

• Η τόνωση της κεντρικότητας και η ανάσχεση της αστικής διάχυσης στην πολύτιμη και πεπερασμένη εξωαστική γη,

• Η άμβλυνση των χωροκοινωνικών ανισοτήτων για το σύνολο της Περιφέρειας,

• Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αστικού και εξωαστικού,

• Η χωρική εξειδίκευση του προτύπου παραγωγικής ανασυγκρότησης της Αττικής σε όλους τους τομείς. Για παράδειγμα τομείς όπως το αγροτοδιατροφικό σύμπλεγμα σε συνδυασμό με εμπόριο και τουρισμό, ο κατασκευαστικός, με έμφαση σε επιχειρήσεις και έργα μικρής κλίμακας, η έρευνα και η εκπαίδευση, η πολιτιστική παραγωγή, κ.α.

 

«Από φύση και θέση οι γυναίκες τις πρώτες 100 ημέρες θα είναι προτεραιότητά μας και σε κοινωνικό και σε οικονομικό επίπεδο”, επεσήμανε τονίζοντας ότι «την κρίση χρέους την επωμίζονται οι γυναίκες, ακόμη και την ανεργία του άνδρα».

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 420 guests και κανένα μέλος