Ο Δήμος Παλλήνης καλεί όλους τους πολίτες να παραβρεθούν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 13 Μαρτίου για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει για το λεγόμενο χαράτσι της ΔΕΗ.

Όπως είχαμε γράψει με την υπ' αριθμόν 381/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Παλλήνης, αποφάσισε κατά πλειοψηφία  να συμπαρασταθεί στους δημότες του που δεν μπορούν να πληρώσουν το άδικο και αντισυνταγματικό χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ο θεσμικός ρόλος της Δημοτικής Αρχή, όπως ορθά κρίνει ο Δήμαρχος Θαν. Ζούτσος, και ο κύριος στόχος και υποχρέωσή της είναι να βρίσκεται κοντά στον πολίτη, που δεν αντέχει να πληρώνει παράνομα και αντισυνταγματικά χαράτσια.

Δηλώνει δε, ότι «στεκόμαστε  στο πλάι των συμπολιτών μας και στην κοινωνία και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων μας να επιβιώσουμε με αξιοπρέπεια».

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος  σε συνεργασία με τους δικηγόρους, έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

α) έχει αποστείλει εξώδικη δήλωση  στην ΔΕΗ ώστε να μην προβεί στην διακοπή της ηλεκτροδότησης πολιτών, που αδυνατούν να καταβάλλουν το ειδικό τέλος και β) κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων  που αφορά 167 οικογένειες πολιτών κατά της ΔΕΗ. Η εκδίκαση για την έκδοση προσωρινής διαταγής θα γίνει στις 13 Μαρτίου.

Σημειώνει δε στο δελτίο τύπου σχετικά: «Ο Δήμος αλλά και η τοπική κοινωνία οφείλουν να σηκώσουν ψηλά και με ένταση τα ισχυρά αντανακλαστικά αλληλεγγύης που διαθέτουν και να στείλουν παντού το μήνυμα ότι η κοινωνική δικαιοσύνη και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια αποτελούν τις κόκκινες γραμμές πέρα από τις οποίες δεν κάνουν ούτε ένα βήμα υποχώρησης».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 314 guests και κανένα μέλος