Πολιτισμό και κοινωνική πολιτική “πάντρεψε” στο κατανυκτικό πνεύμα των ημερών του Πάσχα η “Δημοτική Βούληση” την Τετάρτη 9/4 το βράδυ.
 
Η αίθουσα “Ιωνία” στη Βούλα, πλημμύριζε μελωδίες και ψαλμούς από τα πάθη της μεγάλης εβδομάδας. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και μετουσιώθηκε από την κατανυκτική ατμόσφαιρα, τους ψαλμούς, τα κεριά και τη φλογέρα, το φλάουτο, το πιάνο.
 
Το εξαιρετικό οπτικοακουστικό θέαμα, περιελάμβανε βυζαντινούς ύμνους και κομμάτια κλασικής θρησκευτικής μουσικής.
 
Ο συνδυασμός του Δημοσθένη Δόγκα «Δημοτική Βούληση» έδειξε το δρόμο για έναν πολιτικό πολιτισμό, για έναν προεκλογικό αγώνα, που είναι έξω από την ψηφοθηρία, την υποσχεσιολογία, τις «βρώμικες» αντιπαραθέσεις. “Η κλασική συμφωνική έκφραση της μουσικής, ενώνεται με τη γενεσιουργό αιτία της, το πατρώο και αιώνιο παραδοσιακό μέλος, όπου δεσπόζει το αυτοκρατορικό ύφος της βυζαντινής μουσικής”, αναφέρθηκε εισαγωγικά, ο Δημοσθένης Δόγκας, για να περιγράψει το όμορφο μουσικό σύνολο.
 
Στη μυσταγωγική αυτή μουσική παράσταση συμμετείχαν από τη μια μεριά της σκηνής το Amberlink Ensemble με τους Stacy και Stephie Koulouris στο Πιάνο, τη Ράνια Μιχαλοπούλου ως Σοπράνο, τον Μιχάλη Ραμό στο φλάουτο και την Nathalie Κorniluk Sdralis στο Βιολί, ενώ στην άλλη πλευρά της σκηνής βρίσκονταν ο Σωτήρης Δογάνης, Ψαλμωδός - Ερμηνευτής, ο Παλιουδάκης Ηλίας, Λυράρης και ο Χρήστος Κουνής, Ερμηνευτής Συναξαριστής.
 
Μετά το πέρας της εκδήλωσης κληρώθηκαν δέκα υποτροφίες ως προσφορά της Δημοτικής Βούλησης σε νέους ενεργούς δημότες για την εκμάθηση και πιστοποίηση γνώσης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Πρόκειται για μια συμβολική, αλλά και ουσιαστική προσφορά για μια ενεργητική αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της ανεργίας. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε μικρή δεξίωση με νηστίσιμα εδέσματα.   
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 317 guests και κανένα μέλος