Πρόσφατη δημοσιογραφική έρευνα στους 13 Δήμους της Εκλογικής Περιφέρειας της Ανατολικής Αττικής για το δημοφιλέστερο πολιτικό έδειξε ότι τον επίζηλο αυτό τίτλο κατέχουν σήμερα από τη Ν.Δ. η πολιτευτής Βάσω Κόλλια (Α΄ επιλαχούσα βουλευτής), από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ο νυν βουλευτής και πρώην Υπουργός Χρήστος Σπρίτζης και από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ο πρώην Γραμματέας του «Κινήματος Αλλαγής» Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος θα κατέλθει οριστικά στην Ανατολική Αττική.

Η έκπληξη είναι η Βάσω Κόλλια, η οποία το 2019 κατέλαβε την Πέμπτη θέση στο συνδυασμό της. Εκλέχτηκαν τέσσερις. Τα τρία χρόνια που πέρασαν από τότε «όργωσε» κυριολεκτικά την Περιφέρειά της και πραγματοποίησε σημαντικό έργο. Οι τέσσερις βουλευτές της Ν.Δ. που εκλέχτηκαν και οι ψήφοι που έλαβαν είναι η Γεωργία Μαρτίνου 45.568, ο Μάκης Βορίδης 42.067, ο Γιώργος Βλάχος 23.439 και ο Βασίλης Οικονόμου 18.300 ψήφοι.

Δημοσκοπικά, τα δύο κόμματα, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. βρίσκονται σήμερα λίγο πάνω από το 30% το καθένα. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βρίσκεται κοντά στο 10%. Με τα ποσοστά αυτά, η Ν.Δ. εκλέγει τέσσερις βουλευτές (όσους και το 2019), το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκλέγει μία έδρα (το 2019 δεν είχε εκλέξει βουλευτή) και το ΚΚΕ διατηρεί τη μοναδική έδρα που είχε εξασφαλίσει το 2019. Σε περίπτωση που οι εθνικές εκλογές διεξαχθούν με τα αποτελέσματα της Γενικής Απογραφής Πληθυσμού του έτους 2021, τα οποία θα δημοσιευθούν τις προσεχείς ημέρες θα έχουμε πιθανή αύξηση σύμφωνα με τα δημογραφικά δεδομένα και οι βουλευτικές έδρες στην Ανατολική Αττική θα διαμορφωθούν στις 11 από 10 που είναι σήμερα. Την έδρα αυτή θα διεκδικήσουν επί ίσοις όρις τα κόμματα των Κασιδιάρη, Βελόπουλου και Βαρουφάκη. Δηλαδή, έτσι κρίνεται από την επoμ;eνη κοινοβουλευτική περίοδο να εκπροσωπείται η εκλογική Περιφέρεια από 11 βουλευτές.

Πρέπει να σημειώσω, ότι στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. θα είναι επίσης υποψήφιοι δύο ηχηρά, γνωστά πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να διατηρήσει το κυβερνών κόμμα την πρωτοκαθεδρία. Πρόκειται για τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.Η αριθμητική σύνδεση των ψηφοδελτίων αλλάζει για κάθε κόμμα από 13 σε 15.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα είναι και πάλι υποψήφιος στην Ανατολική Αττική και πιθανή ημερομηνία εκλογικής αναμέτρησης φέρεται να είναι η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου 2022. Ίδωμεν.

Ανδρέας Αρ. Αλεξανδρόπουλος
Δημοσιογράφος

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 105 guests και κανένα μέλος