ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΤΖΟΣ: Ηθοποιός, με κουλτούρα, αξίες, και ήθος, που διδάχτηκε και κληρονόμησε από σπουδαίους δασκάλους. Δάσκαλος ο ίδιος, ο Γιάννης Μόρτζος, είναι μια προσωπικότητα που τιμά με την παρουσία του το ελληνικό Θέατρο και επιμένει Ελληνικά και ουσιαστικά. Συνεχίζει, όπως λέει ο ίδιος, ένα κόσμο δύσκολο, χωρίς να επιχορηγείται. Απαλλαγμένος και ελεύθερος, χωρίς συμβιβασμούς, με αξίες, που με πόνο βλέπει τα τελευταία χρόνια να χάνονται τα πάντα.  
Φέτος ανέβασε, στο θέατρό του «Τέσσερις εποχές Γιάννης Μόρτζος» το έργο του βραβευμένου συγγραφέα Γιώργου Χριστοδούλου «Η Γκιλοτίνα». Ένα έργο αλληγορικό, σκληρό και τρυφερό. Eπαναστατικό και ερωτικό, ένα έργο ανατρεπτικό. Παρακολουθώντας το, καταλαβαίνεις τι σημαίνει καλό θέατρο, κατανοητό από το κοινό, με αξίες και με ηθοποιούς που ποιούν ήθος.
 
Τέσσερις άνθρωποι, μια νύχτα, κρίσιμη για το μέλλον της Ευρώπης, συναντούνται σ’ ένα κρατιτήριο. Ένας άστεγος, ο Εμμανουήλ, μια επαναστάτρια, ένας κλέφτης, και ο αστυνομικός. Συνδετικός κρίκος και των τεσσάρων, ο αστυνομικός. Ο καθένας με τη δική του φιλοσοφία και στάση ζωής, και καταλύτης όλων ο άστεγος. Όλα όσα διαδραματίζονται εκείνη τη νύχτα, είναι καταλύτης για τον καθένα ξεχωριστά. Η επαναστάτρια και ο αστυνομικός, εχθροί φαινομενικά, μας αποκαλύπτουν, με εξαιρετική ευαισθησία, μια παλιά σχέση τρυφερότητας και έρωτα, μεταξύ τους, και κάποια στιγμή, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους. Ο κλέφτης αποκαλύπτεται πως κάτι τον συνδέει με τον άστεγο, αφού του είχε κλέψει το πορτοφόλι. Ο άστεγος στο τέλος αποδομώντας το ρόλο του, κάνει την αποκάλυψη και την ηρωική του πράξη. Τίποτε, όταν ξημερώσει δεν θα είναι πια το ίδιο.
Όλοι υπηρέτησαν με εξαιρετική αισθητική την αρχική σύλληψη του σκηνοθέτη.
 
«Η Γκιλοτίνα»
Συγγραφέας: Γιώργος Χριστοδούλου
Σκηνοθέτης: Γιάννης Μόρτζος
Μουσική:Τάκης Μπινιάρης
Σκηνικά, Κοστούμια : Λαμπρινή Καρδαρά
Βοηθ. Σκηνοθέτη: Τιτίκα Ποθητή Μαρίνου
«Τέσσερις εποχές Γιάννης Μόρτζος»
Μοσχονησίων 36 Αθήνα
Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, και Σάββατο 21.15 μ.μ και Κυριακή 19.15 μ.μ
 
ΕΦΗ ΚΑΝΑΚΟΥΣΑΚΗ,
σκηνοθέτης
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 376 guests και κανένα μέλος