Κάθε Σάββατο και Κυριακή του Νοεμβρίου, στις 8:15 μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη (Αγίου Δημητρίου 55, ισόγειο Δημαρχείου), με ελεύθερη είσοδο!
 
Υπόθεση: Δώδεκα ένορκοι συνεδριάζουν για να εκδώσουν την απόφαση σε μια υπόθεση ανθρωποκτονίας. Κι ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι πεπεισμένοι πως ο νεαρός κατηγορούμενος είναι ένοχος, ένας από αυτούς προσπαθεί να τους πείσει να επανεξετάσουν τα στοιχεία. Αμείωτο σασπένς για τους θεατές και μία παράσταση που θα συζητηθεί.
Στη σκιά ενός «ναι μεν, ­αλλά», που διερωτάται σχετικά με την ηθική του «άσπρου και του μαύρου» και διερευνά τις οριακές στιγμές της ζωής, όπου τα κοινωνικά στερεότυπα και τα προσωπικά απωθημένα δεν αφήνουν τον άνθρωπο να δει την ουσία των πραγμάτων, κινείται­ το υπαρξιακό αυτό δράμα.
Ένα ανήλι­κο αγόρι από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα του. H κατηγορία στοιχειοθετείται από τις καταθέσεις δύο μαρτύρων που δεν αφήνουν περιθώριο για ενδοιασμούς. Φαινομενικά η δουλειά των ενόρκων είναι απλή. Όταν όμως πέφτει στο τραπέζι ο σπόρος της αμφιβολίας, ξεκινά ένα «ξεγύμνωμα» των χαρακτήρων.
Η εξέλιξη της πλοκής έχει αμείωτο σασπένς...
 
Πρωταγωνιστούν:
1ος ένορκος και πρόεδρος των ενόρκων: Δημήτρης Τσάκωνας
2ος: Αμαλία Μαρκάκη
3ος: Απόστολος Ξιαρχογιαννόπουλος
4ος: Μαρία Πλατή
4ος: Μαρία Πλατήνδουράκη
6ος: Σπύρος Αναστασίνης
7ος: Ανδρέας Ψύλλιας
8ος: Γιώργος Σαβουλίδης
9ος: Βάνα Νάστου
10ος: Κωστής Γεράκος
11ος: Τζώρτζια Μακρυγιάννη
12ος: Αγγελική Σούρδη
Κλητήρας: Γιώργος Γκιώκας
 
Σκηνοθεσία - προσαρμογή κειμένου:
Αγγέλα Καζακίδου

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 151 guests και κανένα μέλος