Με αφορμή τις νέες αυξήσεις τιμών διοδίων που προωθούνται στο πλαίσιο των αναθεωρημένων Συμβάσεων για την κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων και των νέων πλευρικών σταθμών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, ο Δήμαρχος Ωρωπού, Γιάννης Οικονομάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς ο Δήμος μας γίνεται πάλι το εξιλαστήριο θύμα μιας απαράδεκτης λογικής που θέλει πολίτες, επιχειρήσεις και θεσμούς ομήρους δυσβάστακτων πρακτικών μέσα σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση «σπάει κόκκαλα».

diodiaΔεν είναι δυνατόν να υποστούμε νέες αυξήσεις ύψους 60% στις τιμές των διοδίων, που προβλέπουν οι συμβάσεις παραχώρησης, και μάλιστα όταν στον Δήμο Ωρωπού έχουμε εγκαταστημένους -σε οκτώ διαφορετικά σημεία-, σταθμούς διοδίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόστιμα 22,5 εκατ. Ευρώ για πολεοδομικές παραβάσεις που είχε κάνει η εταιρεία ΝΕΑ ΟΔΟΣ καταργήθηκαν με νόμο της Βουλής, ενώ εκκρεμούν ανείσπρακτα Δημοτικά τέλη της ίδιας εταιρείας πολλών εκατ. Ευρώ.

Πρόκειται με λίγα λόγια για απαράδεκτη ενέργεια που στρέφεται εναντίον όλων. Έχουμε ήδη πληρώσει πολλά και πήραμε εν τέλει πολύ λίγα για αυτά που δώσαμε. 

Με την δυσβάσταχτη, προτεινόμενη αύξηση των τιμών οι πολίτες του Δήμου μας αλλά και όσοι εισέρχονται καθημερινά στον Δήμο Ωρωπού, καλούνται να αντιμετωπίσουν μια νέα αποκρουστική πραγματικότητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται:

- Τεράστια οικονομική επιβάρυνση για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, λαμβάνοντας υπόψη το γενικό οικονομικό κλίμα της Πατρίδας μας.

- Τουριστική και οικονομική απομόνωση του Δήμου Ωρωπού λόγω του αφιλόξενου κλίματος που δημιουργείται

- Κατακόρυφη αύξηση της κίνησης των επικίνδυνων πλευρικών οδικών δικτύων (παράδρομοι)

- Αύξηση πιθανοτήτων για τροχαία ατυχήματα

- Οδικός εγκλωβισμός μέσα στον ίδιο μας τον Δήμο

 

Για όλα αυτά και πολλά που δεν περιγράφονται με λέξεις καλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 μ.μ στην αίθουσα του ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου για να συναποφασίσουμε τους τρόπους δυναμικής αντίδρασης σε κάθε σχέδιο που πλήττει πρώτα απ’ όλα την αξιοπρέπειά μας, το κύρος μας και την ήδη δυσχερή οικονομική μας θέση.

 

Ζητούμε ταυτόχρονα από το αρμόδιο Υπουργείο να αναθεωρήσει την απόφασή του. Να σκεφτούν υπεύθυνα και σοβαρά.

Όχι άλλες πρόχειρες αποφάσεις που δυναμιτίζουν την ζωή και την υπόληψη όλων μας. Όχι άλλες άδικες αποφάσεις που επιβαρύνουν την συθέμελα τους δημότες μας. Ο κάτοικος και ο επισκέπτης του Δήμου μας δεν είναι δυνατόν να πληρώνει τα ακριβότερα διόδια στην Ελλάδα σε σχέση με την χρήση του δρόμου που κάνει.

Ήδη βρισκόμαστε σε συμπόρευση με Δήμαρχους όμορων Δήμων για την από κοινού αντιμετώπιση του ζητήματος μέχρι την τελική και οριστική δικαίωση».

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

 

Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος και το Δημοτικό Συμβούλιο καλούν σε Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30 π.μ στα Διόδια ΑΦΙΔΝΩΝ.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 106 guests και κανένα μέλος