Έκθεση γλυπτών, φιλοτεχνημένων από τους Arbit City Group, θα φιλοξενηθεί στον Nαυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης για δύο εβδομάδες. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 20/6 στις 20:00.

 

glykto-novΟι Arbit City Group είναι μια εικαστική ομάδα αποτελούμενη από τους Κρήνη Δημοπούλου, Δήμητρα Δημοπούλου, Νατάσα Ευσταθιάδη, Μανώλη Δασκαλάκη-Λεμό και Γιάννη Μουράβα, αποφοίτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.

 

Σχηματίστηκαν το 2011 στην Αθήνα και εστιάζουν, κυρίως, σε θέματα που αφορούν το δημόσιο χώρο και το συλλογικό ασυνείδητο.

 

Έχουν συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως το Πεδίο Δράσης Κόδρα το 2012 και τη 15η Μπιενάλε Μεσογείου στη Θεσσαλονίκη το 2011 ενώ έχουν πραγματοποιήσει και μια σειρά από μόνιμες δημόσιες εικαστικές παρεμβάσεις στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στην Κομοτηνή, στον Αυλώνα και στην Αθήνα.

 

Για το Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης οι Arbit City Group δημιούργησαν μια σειρά τεσσάρων επιζωγραφισμένων γλυπτών μεγάλων διαστάσεων (2,5m x 1,25m x 0,018m) που αφορούν προσωπικότητες που συνέδεσαν το όνομά τους με τη θάλασσα και τη ναυτιλία. Είναι πορτρέτα συγγραφέων και ποιητών όπως ο Joseph Conrad και ο Αντρέας Εμπειρίκος στη λογική της δημιουργίας προτύπων αναλόγων με το κάθε πλαίσιο, χώρο και περίσταση που υποστηρίζει η ομάδα.

 

Τα γλυπτά, τοποθετημένα στους υπαίθριους χώρους του Ομίλου, είναι διάτρητα, αφήνοντας το φως του ήλιου στο Λαιμό Βουλιαγμένης να τα διαπεράσει για να σχηματίσει τo πορτρέτο μέσα από κηλίδες φωτός στη λογική του ράστερ της φωτογραφίας. Απροσδόκητοι συνδυασμοί πορτρέτων όπως αυτός του Ιουλίου Βερν με τον Captain Haddock, ή του Ζακ Υβ Κουστώ με τον Mitch Buccannon πραγματώνουν συνειρμικές συγκρούσεις και αντιστίξεις με αναφορές στην ιστορία της λογοτεχνίας και της ποπ κουλτούρας με αφορμή τη θεματική της θάλασσας που συνδέεται και αφορά άμεσα το Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης.

 

Παράλληλα με τα γλυπτά θα εκτεθούν στο εντευκτήριο του Ομίλου και ζωγραφικά έργα των μελών της ομάδας που επίσης σχετίζονται με τη θεματική της θάλασσας και της ναυτιλίας.

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 65 guests και κανένα μέλος