eliomazomaΣε επείγουσα ανακοίνωσή τους οι Δήμοι Κρωπίας και Μαρκοπούλου επισημαίνουν ότι την τελευταία περίοδο παρατηρείται η αύξηση φαινομένων παράνομης συγκομιδής ελαιοκάρπου και καταστροφής των ελαιοδέντρων στην περιοχή των Μεσογείων ζητούν τη συνδρομή των αρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου να λάβουν μέτρα προστασίας των ιδιοκτητών.

Ο Δήμος Κρωπίας συγκάλεσε με πρωτοβουλία του, δύο συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου και την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου και στις οποίες παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Α.Τ. Κορωπίου, του Δασαρχείου, της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, των Συνεταιρισμών, Συνιδιοκτησιών και ελαιοτριβείων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολής Αττικής καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. Και ο Δήμος Μαρκοπούλου παράλληλα ζήτησε τη συνδρομή των παραπάνω αρμοδίων αρχών για άμεση παρέμβαση και συνεργασία επί κοινών μέτρων για την διασφάλιση των παραγωγών ελαιοκάρπων και την προστασία των ελαιοδέντρων.


Ως άμεσα μέτρα παρέμβασης αποφασίσθηκαν τα παρακάτω:

. Για τον περιορισμό των περιστατικών κλοπής ελαιοκάρπων και για τις περιπτώσεις όπου ο καρπός μεταφέρεται μέσω τρίτων καθιερώνεται, η υποχρέωση του μεταφέροντα τους ελαιόκαρπους στο ελαιοτριβείο να προσκομίζει ο μεταφορέας υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη των ελαιοδέντρων για την εξουσιοδότηση του ως προς την μεταφορά του καρπού και την εξαγωγή του ελαιολάδου.

Η υπεύθυνη δήλωση ισχύει για μία μόνο μεταφορά ελαιοκάρπου και εξαγωγή ελαιολάδου. Παραλαμβάνεται από το ελαιοτριβείο και φυλάσσεται από αυτό.

. Επίσης, στην παραπάνω περίπτωση καλούνται οι παραγωγοί να ενημερώνουν εκ των προτέρων το ελαιοτριβείο για την παράδοση του ελαιοκάρπου από άλλον και όχι από τους ιδίους.

2. Για την προστασία των ελαιοδέντρων θα ληφθούν μέτρα σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Γι’ αυτό καλούνται οι όμοροι Δήμοι να συνεργαστούν με τους εμπλεκόμενους φορείς (συνεταιρισμούς, ελαιοτριβεία, παραγωγούς κ.λ.π.) που ασκούν σχετική δραστηριότητα στην περιοχή τους για την άμεση εφαρμογή των παραπάνω υποχρεώσεων.

 

Ο Δήμος Μαρκοπούλου ζητάει σε κάθε περίπτωση να ενημερώνεται το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα (Α.Τ. Μαρκοπούλου, τηλ. 22990 22100) και ο Δήμος (τηλ. 22990 20179).

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 61 guests και κανένα μέλος