Είχαμε αναφερθεί στο δημοτικό Συμβούλιο των 3Β (22/10), και ιδιαίτερα στο θέμα που αφορούσε τα τένις του Καβουρίου και την γενικότερη τακτική που ακολουθήθηκε από τους μισθωτές του και τον αντιδήμαρχο διαφάνειας του Διον. Κοντονή, όταν εμφανίστηκαν στα δικαστήρια με CD που περιείχε τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά της 8/10, τα οποία παρέλαβαν από τον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου, ανεπίσημα και ασφράγιστα για να τα χρησιμοποιήσουν στα δικαστήρια για τα ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος του Δήμου (ΕΒΔΟΜΗ αρ.φ.753/13.10.12).

ΟΔιον. Κοντονής εμπλέκεται γιατί ήταν πρόεδρος του συλλόγου “Μικροί Ασσοι”, που χρησιμοποιούσε τα τένις Καβουρίου.

Σήμερα έχει παραιτηθεί από την προεδρεία του Συλλόγου, του οποίου τα παιδιά έχουν “μεταναστεύσει” στη Γλυφάδα για να προπονηθούν.

 

cd-3bΑς τα πάρουμε όμως από την αρχή. Στη Δημοτική Συνεδρίαση της 22/10, σε συζήτηση που προκλήθηκε με την υπογραφή 21 συμβούλων για τα τέννις Καβουρίου, ο Δήμαρχος Σπ. Πανάς, είχε δηλώσει ότι τα τένις δεν μπορούν να δοθούν στον ΟΑΠΠΑ και ότι αυτό του είπε ο νομικός σύμβουλος του Δήμου.

Αυτό ακριβώς ήταν το σημείο που χρειάζονταν στα δικαστήρια και γι’ αυτό πήραν το CD.

Στη συνεδρίαση της 8/10, καταγγέλθηκε από τον πρόεδρο του ΟΑΠΠΑ Γ. Νιτερόπουλου, η εξέλιξη που είχε η υπόθεση με τα τένις Καβουρίου και η εμφάνιση του CD στα δικαστήρια.

 

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ζήτησε να συζητηθεί εκτάκτως το θέμα, πράγμα που έγινε και γράψαμε (ΕΒΔΟΜΗ αρ.φ.753/13.10.12).

Ο Διον. Κοντονής δήλωνε στη συνεδρίαση κατ’ επανάληψιν ότι «το CD αυτό δεν αποτελεί στοιχείο στη σχηματισθείσα δικογραφία».

Ο Γρ. Κωνσταντέλλος ζήτησε να εγκρίνει το σώμα την “αποδοκιμασία συμπεριφοράς του Αντιδημάρχου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και διαφάνειας και δημοτικού συμβούλου Διον. Κοντονή” με ένα ψήφισμα, πράγμα που ενεκρίθη κατά πλειοψηφία.


 

ΨΗΦΙΣΜΑ

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια του Αντιδημάρχου Διαφάνειας κου Διονύση Κοντονή να παραλάβει από τις υπηρεσίες του Δήμου ψηφιακό αντίγραφο των διαλόγων τοποθετήσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της αμέσως προηγουμένης ημέρας λόγω της χρονικής συγκυρίας. Παράλληλα καταδικάζει όποιον παρέδωσε το CD στα χέρια αντιδίκου του Δήμου με στόχο να χρησιμοποιήσει το περιεχόμενό του στην αντιδικία του με το Δήμο με αποτέλεσμα να ισχυροποιηθεί πιθανώς η θέση του εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου και του Νομικού Προσώπου. Τέτοιες συμπεριφορές πέραν από αντιδεοντολογικές, αποβαίνουν επιζήμιες για τα συμφέροντα του Δήμου και του οργανισμού του· είναι ανεπίτρεπτες και καταδικαστέες από όπου και εάν προέρχονται.

Επιπλέον θεωρούμε λανθασμένη τη στάση του Δημάρχου, ο οποίος χωρίς να έχει επίσημη γραπτή γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου, προέβη σε δηλώσεις που την επόμεμη ημέρα χρησιμοποιήθηκαν από αντιδίκους του Δήμου για τα δικά τους συμφέροντα.

Το παρόν ψήφισμα να περιληφθεί σε δελτίο τύπου του Δήμου και να δημοσιευτεί με έξοδα του Δήμου εάν απαιτείται, στον τοπικό, έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο”.

Πώς ψήφισαν

Οχι ψήφισαν οι σύμβουλοι: Π. Σωτηρόπουλος, Γ. Μαρτίνου, Χ. Βαδάσης και Νανά Καραγιάν.

Λευκό ψήφισαν οι: Δ. Κοντονής, Ν. Ζαχαράτος, Δ. Μπελετσιώτης, Ελ. Αργυρουδάκης και Ε. Αποστολάτος.

 

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δ. Αναστασίου και ο Κ. Καραγεώργος είπαν Nαι στο ψήφισμα, αλλά διαφώνησαν στην προτελευταία παράγραφο, που αφορά τη στάση του Δημάρχου.



Σημείωση: Δεν πληρωθήκαμε για να το δημοσιεύσουμε, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα ούτε μας το έστειλε ο Δήμος· θεωρούμε όμως ότι πρέπει να γνωρίζει η τοπική κοινωνία.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 84 guests και κανένα μέλος