Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο μας για την ανικανότητα της κρατικής μηχανής, να ελέγξει γάμους και θανάτους και παραπέμπει τους πολίτες στον συμβολαιογράφο! με το πρόγραμμα "Αριάδνη".

Αλλίμονο αν στην εποχή της "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" ξαναγυρίζουμε στον "Συμβολαιογράφο του Λαυρίου" για να λύσουμε τα προβλήματά μας.

Μόνο ως ανικανότητα μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό, από τους διαχειριστές της τύχης του ελληνικού λαού.

Γιατί κλείνουν τις μισές Εφορίες της Ελλάδας, με το σκεπτικό ότι ο Ελληνας φορολογούμενος πλέον θα συναλλάσεται μέσα από το διαδίκτυο και δεν θα χρειάζεται να πάει στην Εφορία.

Για να παντρευτεί όμως ή να ταφεί(!) θα πρέπει να πάει στο συμβολαιογράφο!

Για το ίδιο θέμα όμως μιλάει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΠΟΣΕΚΕΠ). Ενας θεσμός που απέδειξε ότι μπορεί να λειτουργήσει το κράτος όταν θέλει. Και στην περίπτωση της "Αριάδνης" δεν θέλει. Αλλιώς δεν θα απαξίωνε τα ΚΕΠ για να τα κλείσει, αναζητώντας το μίτο της Αριάδνης.

Η ΠΟΣΕ ΚΕΠ σε επιστολή τους που απευθύνεται στους αρμόδιους Υπουργούς σημειώνουν:

 

Αρχικά σε καμία περίπτωση ο αρμόδιος Υπουργός κος Βρούτσης δεν κάλυψε με τις διευκρινήσεις του σχετικά με το σκεπτικό και τον λόγο που τον οδήγησε να αναθέσει την εν λόγω διαδικασία στον κλάδο των Συμβολαιογραφών. Σαφώς  ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια διαδικασία που αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη ταλαιπωρία, γραφειοκρατικό βάρος και οικονομικό κόστος για τον πολίτη και αντιμετωπίζει το σύνολο των συμπολιτών μας ότι επιθυμούν να εξαπατήσουν το Κράτος πράγμα που αποτελεί βλασφημία.

 

Σε μια χώρα όπου η μείωση της γραφειοκρατίας αποτελεί το ζητούμενο ώστε να δοθεί ώθηση ανάπτυξης τέτοιες διαδικασίες δεν οδηγούν εκεί.

 

Ταυτόχρονα γεννούνται τα παρακάτω ερωτήματα :

-Ποιος ο ανάδοχος μιας επιπλέον "web εφαρμογής" ποιο το κόστος και ποιος το έχει αναλάβει. Το Υπουργείο ή οι συμβολαιογράφοι;

- για ποιον  λόγο δεν χρησιμοποιείται η ήδη έτοιμη  εφαρμογή της ΙΔΗΚΑ με τον ΑΜΚΑ για το σκοπό αυτό;

 

Καταγγέλλουμε ότι τα περισσότερα ταμεία στις συναλλαγές τους με τους ασφαλισμένους δεν έχουν "συνδέσει" τον ΑΜΚΑ τους με το μητρώο τους.

 

Με σεβασμό στον κλάδο των Συμβολαιογραφών όπου σε περίοδο κρίσης αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους διατήρησης ή αύξησης των εσόδων τους θεωρούμε όμως ότι η διαδικασία αυτή εμπίπτει ξεκάθαρα στις αρμοδιότητες των Ληξιαρχείων και γενικότερα των ΟΤΑ α Βαθμού όπου μέσω της εφαρμογής του ΑΜΚΑ θα μπορούσαν να επιφέρει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς επιπλέον κόστος για τους συμπολίτες μας και κυρίως χωρίς επιπλέον ταλαιπωρία!

 

Οι εργαζόμενοι των ΚΕΠ στην παρούσα φάση  έχουν αποδείξει ότι μπορούν και έχουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία να αναλάβουν το αντικείμενο επικουρικά με τα ληξιαρχεία, ώστε να διεκπεραιώνουν τον μεγαλύτερο  όγκο των υποθέσεων.

Αν δεν συνεχισθεί από την πολιτεία όπως γίνεται μέχρι σήμερα η απαξίωση και η εγκατάλειψη του θεσμού στην τύχη του, αλλά αντίθετα υπάρξει ενίσχυση με έμπειρο προσωπικό και  σωστή οργάνωση στα θέματα διοίκησης, τότε άμεσα στο μέλλον μπορούμε αναλάβουμε το αντικείμενο αποκλειστικά ώστε να μη επιβαρύνεται με επιπλέον χαράτσια ο  ήδη εξαντλημένος οικονομικά πολίτης.

Η πολιτεία πρέπει επιτέλους να σταματήσει την ανεύθυνη πολιτική του "πονάει το χέρι, κόβει χέρι".

Αν τα επιτελεία της εκάστοτε  κυβέρνησης δεν είναι ικανά να οργανώσουν τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών του κράτους προς τους πολίτες, τότε λυπούμαστε την ευθύνη γι’ αυτή τους την ανικανότητα πρέπει να την αναλάβουν και αν αρνούνται να το κάνουν, τότε τους την χρεώνει ερήμην τους ο λαός.

 

Καταγγέλλουμε την εν λόγω διαδικασία ως ένα ακόμη έμμεσο χαράτσι στο ήδη πετσοκομμένο εισόδημα των συμπολιτών μας αμφιβόλου αποτελέσματος.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 306 guests και κανένα μέλος