Ομόφωνη απόφαση για τις κινητοποιήσεις των Δήμων

 

Συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη 28 Αυγούστου ο Δήμος Κρωπίας και ομόφωνα αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις των Δήμων για τις περικοπές των οικονομικών και κλείσιμο του Δήμου 29 και 30 Αυγούστου.

Ο Δήμαρχος μίλησε για κοροϊδία και εξόντωση των Δήμων.

koropi-d.sΟλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να οργανωθούν οι Δήμοι και να διεκδικήσουν τα οικονομικά που δικαιούνται για να μη βάλουν λουκέτο.

Η γραμμή του αγώνα είναι κοινή. Να κοιτάξουν την κοινωνική συνοχή. Οι άνθρωπου ψάχνουν στα σκουπίδια πλέον, επεσήμανε ο Σπ. Κόλλιας.

Να οργανωθούν οι Δημοι και να κοιτάξουν την κοινωνική συνοχή της πόλης και των κατοίκων (Π. Σουρλατζής).

 

Πάνε αντίθετα με το Σύνταγμα που λέει ότι συμμετέχουμε ανάλογα με τις δυνάμεις μας. Κύριο μέλημά τους είναι πώς θα εκλεγώ· κι εφόσον εκλεγώ, πώς θα επανεκλεγώ, τόνισε ο Αρ. Γκίκας για τους πολιτικούς και τόνισε ότι “υπάρχει τρόπος αλλά η μικροκομματική σκοπιμότητα δεν το επιτρέπει. Δεν υπάρχουν προθέσεις”.

Ο Βάιος Κισκάκης τους θύμισε ότι “εμείς φωνάζαμε για αγώνα εδώ και δύο χρόνια. Ερχεστε τώρα ετεροχρονισμένα”.

 

Απόκτηση γης για δημιουργία ΧΑΔΑ

 

Τη λήψη απόφασης για υποβολή πρότασης απόκτησης ΧΑΔΑ στο Δήμο Κρωπίας με χρηματοδότηση από το πράσινο ταμείο συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος Δ. Κιούσης εξήγησε ότι υπάρχει δυνατοτητα για τη χρηματοδότηση απόκτησης κοινοχρήστων χώρων που προβλέπονται σε εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια.

Στην περιοχή που προτείνεται (περιοχή Ντούκα) πληρούνται οι προϋποθέσεις χρηματοδότησης. Η περιοχή ανήκει στην Α’ ζώνη Υμηττού. Η αγορά γης είναι ώριμη για υλοποίηση και εκταμίευση και είναι απαραίτηση για την ολοκλήρωση του έργου που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Το ποσό που δεν χρηματοδοτείται για την αγορά γης ανέρχεται στα 396.486,99 €.

 

Το πράσινο ταμείο με παραπέμπει στα πράσινα άλογα

 

Διαφορετική άποψη είχε ο Αντώνης Ντούνης (της αντιπολίτευσης), ο οποίος χαρακτήρισε το πράσινο ταμειο ως “πράσινα άλογα” και τόνισε ότι “δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ένταξη. Νομίζω ότι ματαιοπονούμε. Δεν έχουμε καμμία δυνατότητα”.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 271 guests και κανένα μέλος