Το Μάρτιο μήνα είχαμε ασχοληθεί με τα κτίσματα που βρίσκονται στον χώρο του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης, όπου είχαν αναρτηθεί οικοδομικές άδειες και αναρωτιόμασταν αν ήταν επισκευές (726/24.3.12). Γράφαμε δε ότι όπως μας είχε πληροφορήσει η αρμόδια τότε Αντιδήμαρχος Ηλέκτρα Τσιριγώτη, η άδεια αφορούσε αποκατάσταση και όχι νέα κτίρια.

ktisma_2Στο ρεπορτάζ αυτό μας είχε απαντήσει και είχαμε δημοσιεύσει στο αμέσως επόμενο φύλλο (727/31.3) η  “ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ” και συγκεκριμένα ο Χρήστος Διονυσόπουλος, ότι ήδη είχε ενεργήσει με επιστολή της που απευθυνόταν στο ΥΠ.ΠΟ και στην Κστ’ Εφορία προϊστορικών και κλασικών Αρχαιοτήτήτων, επισημαίνοντας ότι στη Βουλιαγμένη (Λόφο Ορφανοτροφείου) υπάρχουν αρχαιότητες που δεν έχουν αποκαλυφθεί και θα πρέπει να μην επιτραπεί καμμία εργασία εκεί επισημαίνοντας:

«Οι επιτρεπόμενες από τα σχεδιαγράμματα εργασίες δεν είχαν την έγκριση της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας, όπως προβλέπει ο Νόμος. Η περιοχή γέμει αρχαιοτήτων. Εκτός από τα εμφανή λείψανα του αρχαίου πύργου που βρίσκεται εκεί, πολύ κοντά στους παραπάνω οικίσκους, υπολογίζεται ότι υπάρχουν στην περιοχή αυτή και άλλες σημαντικές αρχαιότητες που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί».

Στη συνέχεια λοιπόν αυτών των ενεργειών είχε ανακληθεί η οικοδομική άδεια κατόπιν παρεμβάσεως της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα η ΚΣΤ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων απαντά προςlofos-orfanotrofeiou την “Κίνηση Πολιτών Βουλιαγμένης” και κοινοποιεί το υπ’ αρ. 3800 με αρ.διεκπ.3514 έγγραφο στο οποίο ξεκαθαρίζει ότι πράγματι υπάρχουν αρχαιότητες που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και έχει ζητήσει το φάκελο από τον Δήμο για περαιτέρω έλεγχο:

«σε ότι αφορά στις παράνομες εργασίες στην περιοχή του Λόφου Ορφανοτροφείου, η ΚΣΤ’ ΕΠΚΑ λειτούργησε άμεσα και αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα να ανακληθεί η χορηγθείσα άδεια. Μάλιστα με το υπ’ αρ. πρωτ. 1945/28.3.2012 έγγραφό της έχει ζητήσει από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου την αποστολή του σχετικού φακέλου για περαιτέρω έλεγχο. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες κηρύξεως της περιοχής ως Αρχαιολογικού Χώρου, δεδομένου ότι εντοπίζονται επιφανειακά σημαντικές αρχαιότητες και συγκεκριμένα αρχαίος πύργος, τμήμα της οχύρωσης του Ναού του Απόλλωνος Ζωστήρος».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 102 guests και κανένα μέλος