Παραιτήθηκαν από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ),  ο πρόεδρος, καθηγητής  Γιάννης Πολύζος,  η αντιπρόεδρος   Δανάη Αντωνάκου και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθηγήτρια  Μαρία Μαντούβαλου.

Πληροφορίες λένε ότι οι παραιτήσεις τους οφείλονται στο γεγονός ότι το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Αττική δεν έχει ακόμα θεσμοθετηθεί με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι οι  Δήμαρχοι της Ανατ. Αττικής έχουν απαξιώσει το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Αττική και ζητούσαν την παραίτηση του προέδρου του, Ι. Πολύζου. Μάλιστα σε εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχου Ανατ. Αττικής Χρ. Κισκήρα (7/12/2011), είχαν στραφεί και λεκτικά εναντίον του, όταν ανέβηκε στο βήμα να μιλήσει.

Στοιχεία από το νέο Ρυθμιστικό που αντέδρασαν οι Δημαρχοι

Αλλαγή πλεύσης σε σχέση με το παρελθόν στα θέματα βιομηχανίας. «Μέχρι τώρα λόγω κορεσμού λέγαμε βιομηχανίες εκτός Αττικής. Εμείς λέμε στη βιομηχανική δραστηριότητα μέσα στη Αττική. Στα 50 ΒΙΟΠΑ και σε άλλα 20.000 στρέμματα που διαθέτουμε. Είναι μία άποψη που έχει επιχειρήματα. Οχι οχλούσα και σε χώρους που έχουν προβλεφθεί».

Μαζικά Μέσα Μεταφορά:  Η μόνη γραμμή που προτείνεται είναι η επέκταση του προαστιακού στο Λαύριο και τη Ραφήνα (λόγω λιμανιών).

Για αυτοκινητόδρομους δεν προβλέπουν κάτι στην Ανατ. Αττική, πλην του ανοίγματος της βόρειας πύλης του αεοδρομίου Ελ. Βενιζέλος.

Αν θα προχωρήσει τελικά η Σήραγγα του Υμηττού και οι οδικοί άξονες ρώτησαν, αλλά η απάντηση ήρθε χλιαρή, χωρίς σιγουριά για κάτι.

 “Φιλολογικές” προτάσεις ονόμασαν το σχέδιο του Πολύζου, όπως την πρόταση για αγροτική παραγωγή    σε ένα τοπίο γεμάτο από τους ρύπους του αεροδρομίου. Και με ποιο νερό, ρώτησε επίμονα ο δήμαρχος Σαρωνικού χωρίς να πάρει απάντηση.

«Να αποκτήσουμε λίγο ρεαλισμό σ’ αυτό τον τόπο», είχε ζητήσει ο Δήμαρχος Παλλήνης, σε ότι αφορά την κατάργηση των παρεκκλίσεων κάτω των 4στρ, που πρότεινε ο Πολύζος.

Τέλος το ΥΠΕΚΑ έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις και με ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηριζει ότι:  το υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με τα κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση προκειμένου να δοθεί τις επόμενες μέρες στη δημοσιότητα, σχέδιο νόμου που θα επιτρέπει την πολυδιάστατη ανάπτυξη των δυνατοτήτων της Αττικής.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 286 guests και κανένα μέλος