Η μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας, παρέχει βοήθεια σε πάσχοντες από απειλητική νόσο για τη ζωή. Ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και  πλαισιώνεται από εξήντα εξειδικευμένους εθελοντές.

Τι είναι η ανακουφιστική φροντίδα;

galilea-ktirioΗ ανακουφιστική φροντίδα περιλαμβάνει την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και της ψυχολογικής και κοινωνικής επιβάρυνσης που προκαλεί μια απειλητική για τη ζωή νόσος, όπως π.χ. ο καρκίνος. Δεν αντικαθιστά τη θεραπεία που ακολουθεί ο ασθενής, αλλά παρέχεται ταυτόχρονα με αυτήν. Στόχος της είναι να προλαμβάνει και να ανακουφίζει συμπτώματα όπως ο πόνος, η ναυτία, η κόπωση, η δύσπνοια, η αϋπνία κλπ. Ακόμα, προσφέρει ψυχολογική, κοινωνική και πνευματική υποστήριξη στον πάσχοντα και την οικογένεια του. Για την καθολική αντιμετώπιση των αναγκών αυτών απαιτείται η συνεργασία ομάδας λειτουργών υγείας αποτελούμενη από ιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγους, ιερείς κλπ.

 

Ποιοί είμαστε:

Η μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Παρέχουμε ανακουφιστική φροντίδα στο σπίτι σε ασθενείς με καρκίνο που διαμένουν στην περιοχή των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής (Παλλήνη, Κάντζα, Γέρακα, Ανθούσα, Γλυκά Νερά, Παιανία, Σπάτα, Πικέρμι, Ραφήνα, Αρτέμιδα, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Καλύβια, Ανάβυσσο, Λαύριο κ.ά).

Οι υπηρεσίες στο σπίτι παρέχονται από την ομάδα των λειτουργών υγείας δωρεάν σε πρωινό ωράριο τις εργάσιμες ημέρες.

Παράλληλα λειτουργεί, μία φορά την εβδομάδα σε αυτή τη φάση, το Κέντρο Ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης στην έδρα της Μονάδας στα Σπάτα.galilea-omada

Η ομάδα πλαισιώνεται από εξήντα εξειδικευμένους εθελοντές, οι δράσεις των οποίων περιλαμβάνουν διεκπεραίωση διαδικασιών (συνταγογραφήσεις, εργαστηρια-κές εξετάσεις), μεταφορές και συντροφιά ασθενών, διοργάνωση εκδηλώσεων, λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης κλπ.

Το πρόγραμμα προσφέρει ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, ψυχολογική και πνευματική υποστήριξη και κοινωνική φροντίδα. Στις υπηρεσίες συμπεριλαμβάνεται η αντιμετώπιση συμπτωμάτων, η περιποίηση τραυμάτων, η εκπαίδευση ασθενών και συγγενών στην αυτοφροντίδα.

Εκτός από το κλινικό έργο στις δραστηριότητες της Μονάδας συμπεριλαμ-βάνεται η διοργάνωση σεμιναρίων και εκπαιδευτικών μαθημάτων καθώς και ερευνητικό έργο.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 91 guests και κανένα μέλος