Mε επιστολή του o Αντιδήμαρχος  Μανώλης Τσαλικίδης ζητάει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό για το αποχετευτικό.

Ο Δήμος Σαρωνικού, με συνέπεια στην εκφρασμένη θέση ότι ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός ως πολιτικός προϊστάμενος έχει και τη συνολική ευθύνη ενός ολοκληρωμένου περιφερειακού σχεδιασμού γύρω από το αποχετευτικό, απέστειλε επιστολή προκειμένου να συναντηθούν οι δύο πλευρές, με στόχο να προκριθεί η βέλτιστη λύση, η οποία θα συγκεντρώνει την αναγκαία κοινωνική αποδοχή, αλλά και θα εγγυάται τη λύση του αποχετευτικού ζητήματος.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Μανώλης Τσαλικίδης,  περιγράφεται  αναλυτικά το χρονικό δράσης του Δήμου Σαρωνικού σχετικά με το έργο, ενώ αναφορικά με την πρόσφατη απόφαση του ΥΠΕΚΑ  τονίζεται: «Είναι σε όλους μας πλέον σαφές ότι η πρόσφατη ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα για την αποχέτευση του Δήμου Σαρωνικού. Η ανακοίνωση αυτή έκανε χρήση της απόφασης του Δήμου για τη Γερακίνα, με τρόπο, ας επιτραπεί η έκφραση, καταχρηστικό. Και αυτό γιατί η απόφαση του Δήμου σε καμία περίπτωση δεν απεμπολεί τις βέλτιστες εναλλακτικές λύσεις της Ψυτάλλειας ή της σύνδεσής μας με κάποιο άλλο ΚΕΛ. Η απόφασή μας είχε να κάνει ΜΟΝΟΝ με τη δυνατότητα ένταξης του έργου, ώστε να μη χαθεί η χρηματοδότηση. Η ίδια η απόφαση, όχι μόνο μας επιτρέπει, αλλά ρητά μας επιβάλλει να αναζητηθούν και να εξαντληθούν οι προαναφερόμενες λύσεις.

 

Αυτό το έχουμε τονίσει, το έχουμε υπογραμμίσει προς όλους και με μεγάλη σαφήνεια».

 

Ταυτόχρονα στην επιστολή γίνεται λόγος για το ειδικό βάρος που διαδραματίζει η θέση των κατοίκων της Παλαιάς Φώκαιας για το σημαντικό αυτό θέμα, γεγονός που αποτελεί έναν επιπλέον σοβαρό παράγοντα εξέτασης των εναλλακτικών λύσεων.

Ο Αντιδήμαρχος τονίζοντας τον ιδιαίτερο ρόλο, αλλά και το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη για την επίλυση του ζητήματος, υπογραμμίζει: «Επειδή ο ίδιος ο “Καλλικράτης” επιβάλλει ολοκληρωμένο περιφερειακό σχεδιασμό, επειδή η κοινή μας βούληση για οριστικό τέλος στο πρόβλημα του αποχετευτικού είναι αδιαμφισβήτητη, όπως και αδιαμφισβήτητο είναι και το γεγονός ότι η σύμπλευση Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης αποτελεί δυναμικό παράγοντα λύσεων και εξελίξεων και κυρίως επειδή ήδη έχετε δείξει ενδιαφέρον και ανταποκρινόμενος στην έγγραφη πρόσκλησή μας διοργανώσατε την πρώτη συνάντηση στην ΕΥΔΑΠ, απευθύνομαι σε σας και σας παρακαλώ το συντομότερο δυνατό (όπως επιβάλλουν τα χρονοδιαγράμματα του ΥΠΕΚΑ) να αναλάβετε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν σε λύση του αποχετευτικού και στην αποφυγή δυσάρεστων αδιεξόδων στα οποία είναι βέβαιο ότι θα μας οδηγήσει η αντίθεση της τοπικής κοινωνίας».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 93 guests και κανένα μέλος