Την περασμένη Παρασκευή συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης με πρώτο θέμα το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.Οπως γνωρίζουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό για το Δήμο...  
Συντηρητικό, λόγω οικονομικής στενότητας το Τεχνικό Πρόγραμμα στη Βάρη

Την περασμένη Παρασκευή συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης με πρώτο θέμα το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.

Οπως γνωρίζουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό για το Δήμο και τους δημότες, αφού μέσα απ' αυτό φαίνεται αν θα γίνει κάποιο έργο στο Δήμο και τι θα είναι αυτό.

Γι' αυτό άλλωστε συνηθίζεται να το βάζουν μοναδικό θέμα στα συμβούλια.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βάρης, ενώ είχαν πρώτο θέμα το Τεχνικό Πρόγραμμα και υπήρχε και ακροατήριο για να ακούσει, αναλώθηκαν επί μακρόν σε προ ημερησίας θέματα και ιδιαίτερα σε επιστολές που αντάλλαξαν ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Κυπριώτης στον πρόεδρο Θωμά Δεληγιάννη και αντίστροφα.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Δ. Κυπριώτης προ ημερησίας ζήτησε να γνωρίσει την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τις διαφημιστικές πινακίδες που βρίσκονται στο Δήμο.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι ο προσανατολισμός του Δήμου είναι να τις καταργήσει και γι' αυτό καθυστερεί να προχωρήσει.

Επίσης έθεσε έναν προβληματισμό για τη λειτουργία του ΚΑΠΗ. Η υπεύθυνη δημοτική σύμβουλος K. Μποζιάρη απάντησε ότι όντως αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί το ΚΑΠΗ για πρακτικούς λόγους, αλλά σύντομα (περιμένουν προσωπικό) και θα λειτουργήσει με καλές υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος Παν. Καπετανέας με στεναχώρια δήλωσε ότι υπάρχει στενότητα οικονομικής άνεσης ακόμη, και δεν υπάρχει η δυνατότητα για ένα τεχνικό πρόγραμμα όπως θα το ήθελε.  «Ξεκινάμε δειλά - δειλά με παρεμβάσεις, έχουμε νοικοκυρέψει το Δήμο. Περάσαμε δύσκολα κανάλια αυτό το διάστημα, ο κ. Αναστασίου ξέρει (αναφέρεται στον παλιό δήμαρχο)».

Ο Δήμαρχος αναγνώρισε ότι δεν συνεργάστηκε με τους φορείς και τη μειοψηφία για τη σύνταξη του προγράμματος λόγω του πιεσμένου χρόνου και του επείγοντος που υπήρχε (έχουν προθεσμίες κατάθεσης).

ΟΔ. Αναστασίου, επεσήμανε, την απουσία συνεργασίας, χαρακτήρισε το πρόγραμμα ότι "έχει κενά και φτώχεια", γι' αυτό δήλωσε παρών στην ψηφοφορία.

Ο Δ. Κυπριώτης, υπενθύμισε στο Δήμαρχο ότι το περυσινό πρόγραμμα «το είχατε ψηφίσει με βαριά καρδιά. Δεν ξέρω με πόση ελαφρότητα το καταθέσατε τώρα. Γίνανε και θετικά, αλλά είναι στο χώρο του αυτονόητου. Πρέπει να βιαστείτε γιατί με το ρυθμό που πάτε θα χρειαστείτε δέκα χρόνια.

...Φέτος κύριε Δήμαρχε μείνατε στην ίδια τάξη. Εκτός και μου δείξετε κάτι διαφορετικό στον προϋπολογισμό» επεσήμανε ο Δ. Κυπριώτης και καταψήφισε το πρόγραμμα.

Απ' έξω απ' το χορό...

Ο Δήμαρχος Παν. Καπετανέας γνωρίζει ότι το πρόγραμμα είναι ένα τεχνικό πρόγραμμα μπαλώματος, και τόνισε ιδιαίτερα - και τον τιμά αυτό - «εγώ αναλαμβάνω τις ευθύνες μου κ. Κυπριώτη. Οταν ήμασταν απ' έξω ξέραμε το 30%. Μέσα, ξέρουμε το 70%. Σε κάποιες περιπτώσεις δικαιολογώ τον κ. Αναστασίου», δήλωσε. Πράγματι είναι φράσεις που δεν αρθρώνονται εύκολα και αυτό δείχνει μια διάθεση καθαρής επαφής και επικοινωνίας με τους πολίτες.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 192 επισκέπτες και κανένα μέλος