Ακίνητο έκτασης 73 περίπου στρεμμάτων, δίπλα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που προπονείται ο Πανιώνιος, στη Β’ ζώνη Υμηττού προωθείται για κατασκευή Ιππικής Ακαδημίας(!) για αγώνες παγκοσμίου εμβέλειας(!) με καταστήματα, κτηνιατρική κλινική κλπ.

koropi-ippiki-akadimiaΕίναι εγκαταστάσεις ολυμπιακών προδιαγραφών. Εχει κτίσμα 16 μέτρα ύψος, ενώ το ύψος για την περιοχή με την πρόταση του ΟΡΣΑ (Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας) είναι 3,5 μέτρα!

Εχει γίνει, για την εγκατάσταση, ειδικό ρυμοτομικό με προεδρικό διάταγμα υπογεγραμμένο από τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά.

Τα είχαμε γράψει στο φύλλο αρ. 683/14.5.11 της Εβδόμης, γιατί είχε απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Κορωπίου (10/5).

Εκαλείτο να αποφασίσει αν θα αναρτήσει το σχέδιο Μελέτης για τυχόν ενστάσεις, πράγμα που αποφάσισαν κατά πλειοψηφία και έμεινε υπό σκέψη η πρόταση να καταθέσει ένσταση ο ίδιος ο Δήμος.

Ηδη εκπνέει η προθεσμία (μέχρι 27/6) και το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε (21/6), με αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε ένσταση γιατί χάνεται η προθεσμία.

Ο Δήμαρχος κατέθεσε τον προβληματισμό του λέγοντας ότι υπάρχει μια ιδιαιτερότητα και στη χρονική συγκυρία, αφού μόλις έγινε ΦΕΚ (187 Δ τεύχος) το Προεδρικό Διάταγμα για τον Υμηττό. Στα 20 στρέμματα δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις μόνο 30τ.μ. κτίσμα. (σ.σ. στην Ιππική Ακαδημία 15.000τ.μ.)

Βέβαια απ’ την άλλη τόνισε ότι «πρέπει να σταθμίσουμε τις συνθήκες της παρούσας απόφασης. Τι προβολή θα κάνει στην περιοχή, στις θέσεις εργασίας και μετά να αποφανθούμε τί θέλουμε για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση. Δεν είναι απλά μια εγκατάσταση των απλών ιππικών ομίλων. Το κλειστό θα γίνει για παγκόσμιας εμβέλειας αγώνες!».

Εξήγησε ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση του ΣΧΟΠ (21/2/11), και ομόφωνη απόφαση από την Επιτροπή Ποιότητας ζωης. Εχει 12% κάλυψη και 16μ. ύψος κτίσματα.

 

Οργή για την ψήφιση του Προεδρικού Διατάγματος για τον Υμηττό

 

Ο Αντώνης Ντούνης, ως μηχανικός αναφέρθηκε στην επένδυση, λέγοντας ότι ασχολείται από το 2009 με το θέμα και έχει καταναλώσεkoropi_ippiki-akadimia2ι ατέλειωτες ώρες.

Επεσήμανε τη διαφορετική μεταχείριση που είχε ο Δήμος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τη μεταχείριση που έχει ο συγκεκριμένος ιδιώτης.

«Ημασταν αντίθετοι με το Πρ. Διάταγμα για τον Υμηττό, κάναμε προσωπικές παρεμβάσεις και με τους όμορους Δήμους, αλλά δεν εισακουσθήκαμε.

Ο ίδιος ο ΟΡΣΑ έδινε το πράσινο φως (27/3/09) στη Β’ Ζώνη Υμηττού για την εγκατάσταση αυτή και την ίδια περίοδο έδινε 100τ.μ. κτίσμα στον ιδιώτη».

Κατέληξε δε ο Α. Ντούνης: «Μου θυμίζει ότι έπαθαν οι Ινδιάνοι στην Αμερική. Μας παίρνουν τη γη. Σε 20.000τ.μ. χτίζουμε μόνο 30τ.μ. και τώρα καλούμαστε να ψηφίσουμε 15.000τ.μ. κτίσματα».

 

Ο Σωτ. Λάμπρου σταθερός στις θέσεις του, είχε δηλώσει και στην προηγούμενη συνεδρίαση ότι πρέπει να κάνουν ένσταση. Ιδιαίτερα αιχμηρός με τον ΟΡΣΑ δήλωσε: «είμαι ίσως ο μοναδικός που όταν ακουω ΟΡΣΑ βγάζω φολίδες. ...Δεν μπορούν να αποφασίζουν άλλοι, εκτός Κορωπίου, για μας», τόνισε.

Και κατέληξε ο Σ. Λάμπρου ότι πρέπει να κάνουν ένσταση, αλλιώς θα την κάνει μόνος του.

 

Ο Σπ. Κόλλιας αντίθετα τάχθηκε υπέρ της επένδυσης «γιατί μπορούν να αναπτυχθούν και παράπλευρες δραστηριότητες. Πιστεύω ότι πρέπει να δούμε το θέμα πιο ανοικτά και κατά πόσο ο Δήμος μπορεί να συμμετέχει σε τέτιες διαδικασίες προς όφελός του», κατέληξε.

 

Ο Αντιδήμαρχος Θ. Γρίβας “τα πήρε στο κρανίο”, όταν άκουσε ότι το Προεδρικό Διάταγμα για τον Υμηττό έγινε ΦΕΚ και η διάταξη για τους κυνηγούς δεν απεσύρθη. «Μας έχουνε γράψει κανονικά ως περιοχή», είπε και δήλωσε ότι γι’ αυτό το λόγο θα το καταψηφίσει.

 

Ο Αντιδήμαρχος Αθ. Πουλάκης επεσήμανε ότι τέτοια θέματα είναι σοβαρά και θα πρέπει να προηγείται διαβούλευση. «Ο ΟΡΣΑ με τη μέθοδο του σαλαμιού πάει να δημιουργήσει τέτοιες εγκαταστάσεις», επεσήμανε.

Ο Κ. Δήμου δήλωσε μπερδεμένος: «οι ίδιοι λέγαμε ότι θέλουμε να μπορούμε να εκμεταλλευθούμε τη γη μας στη Β’ ζώνη Υμηττού και τώρα που μας δίνεται η ευκαιρία ερχόμαστε και λέμε να μη χτίσει η συγκεκριμένη εταιρία».

Βέβαια στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε άλλη άποψη. Τότε ζητούσε αναβολή για επόμενη συνεδρίαση ούτως ώστε να συζητηθεί το θέμα, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά: «πρέπει να προβληματιστούμε· σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει Υμηττός».

 

Ο Θεοφ. Μιχαιρίνας προβληματισμένος δήλωσε: «δηλαδή πρέπει να τους πούμε ναι; Να έρθουν οι πονηροί να τα πάρουν με τοπικά ρυμοτομικά;»

 

Ο Ε. Ρεμπάπης τόνισε ότι το ζήτημα είναι η κτηματική δράση. «Το να έρθει ένας μεροκαματιάρης να χτίσει στη β’ ζώνη Υμηττού δεν είναι πρόβλημα. Πρόβλημα είναι να χτίσει μια εταιρία που έχει στόχο της το κέρδος. Και θα έρθουν και άλλες τέτοιες επενδύσεις».

 

Η Ελένη Αδάμ τόνισε να είμαστε λίγο πονηροί. Σήμερα είναι αυτό το Πρ. Διάταγμα αύριο μπορεί να είναι κάτι άλλο.

Ο Ν. Γιαννάκος πρότεινε να μην ευθυγραμμιστούν με το Δήμαρχο. «Να πάμε κόντρα σε έναν ιδιώτη που θέλει να αναβαθμίσει την περιοχή μας. Εγώ δεν βλέπω κάποιο λόγο ένστασης» κατέληξε.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας Αριστείδης Γκίκας, δήλωσε ότι: «προκαλείται το περί δικαίου άιθσημα. Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τον ΟΡΣΑ. Αντιλαμβάνομαι το αίσθημα οργής γιατί σε κανέναν δεν αρέσει να αποφασίζουν άλλοι για εμάς. Καλώς κακώς συχνά συμβαίνει. Αλλά δεν μπορούμε να αφήνουε ένα κράτος να αποφασίζει με δύο μέτρα και δύο σταθμά ακόμα και αν δεν είναι προς το οικονομικό συμφέρον μας, γιατί δεν είναι το παν τα οικονομικά».

 

Ο Δήμαρχος Δημ. Κιούσης, τέλος εισηγήθηκε να μην κάνουν ένσταση ως Δήμος

 

κρατώντας την ίδια στάση, που είχαν τηρήσει και στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 24.2.09/74/09, όπου μειψήφισαν στην επένδυση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου σήμερα αθλείται ο Πανιώνιος με το σκεπτικό ότι πρέπει «να ληφθεί μία γενικότερη απόφαση με την οποία θα καλυφθούν όλοι όσοι έχουν ήδη εγκρίσεις και δεν έχουν εκδοθεί λόγω δεκαπεντάμηνης αναστολής των οικοδομικών τους αδειών».

 

Δηλαδή και εκεί έγινε μία διακριτική μεταχείριση υπέρ της εταιρίας Gentle Croc Holdings L.T.D. της οποίας προωθήθηκε η άδεια ενώ όλων των απλών πολιτών ίσχυσε η αναστολή των οικοδομικών αδειών για να μην ισχύουν πλέον λόγω του νέου Προεδρικού Διατάγματος.

Η πρόταση της μη κατάθεσης ένστασης ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και πήρε τον αριθμό 173. Μειοψήφισαν δε όλοι οι σύμβουλοι των μειοψηφιών και οι σύμβουλοι, Γρίβας, Λάμπρου, Μιχαιρίνας, Πουλάκης της πλειοψηφίας.

 

Ψηφίσαμε στην Ποιότητα Ζωής

γιατί πεισθήκαμε από την εισήγηση

 

Η Αθ. Σοφρώνη - Ψιλλάκη και ο Π. Σουρλατζής και οι δύο μέλη στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αιτιολόγησαν τη θετική τους ψήφο, από αυτά που άκουσαν από τον Π. Πολίτη που εισηγήθηκε το θέμα ως μηχανικός.

«μας είπε ο κ. Π. Πολίτης ότι μελέτησε το φάκελλο, είναι ένα πολύ΄καλό έργο και έτι είπαμε και εμείς ναι, διότι ο πλέον υπεύθυνος είναι ο κ. Πολίτης ως μηχανικός», δήλωσε η Αθ. Ψιλλάκη.

«Εμείς σε τί θα λέγαμε όχι. Στα χαρτιά που ήταν όλα νόμιμα; Σ’ αυτά που μας είπε ο κ. Πολίτης σαν ειδικός πειστήκαμε», δήλωσε και ο Π. Σουρλατζής.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 71 guests και κανένα μέλος