Υπεγράφη 40ετής μίσθωσης

Υπογράφηκε η μισθωτήρια σύμβαση με την Ακαδημία Αθηνών για το ακίνητο του κληροδοτήματος Μάξιμου Μητσόπουλου στη Λεωφ. Βασιλέως Παύλου

Κλείνοντας το 2018, στις 20 Δεκεμβρίου, υπεγράφη από τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών καθηγητή Αντώνιο Κουνάδη η σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης του ακινήτου του κληροδοτήματος Μάξιμου Μητσόπουλου στη Βούλα, γνωστό ως «κόκκινο κτήριο», για σαράντα χρόνια.

Το ακίνητο αποτελείται από οικόπεδο επιφάνειας 1174 τ.μ. και ένα πέτρινο διώροφο κτήριο συνολικού εμβαδού 226 τ.μ. και βρίσκεται Βασ. Παύλου 1.

Όπως μας ενημερώνει ο Δήμος, στόχος της μίσθωσης είναι, μετά τη ολική ανακατασκευή και ανακαίνιση του κτηρίου, η δημιουργία ενός πολυχώρου που θα περιλαμβάνει πολιτιστικό κέντρο, δανειστική βιβλιοθήκη, «θερμοκοιτίδα» νεανικής επιχειρηματικότητας, ενώ στον εξωτερικό χώρο προβλέπεται η δημιουργία δημοτικού θερινού κινηματογράφο.

Το μηνιαίο μίσθωμα ανέρχεται στα 600 € με ετήσια αύξηση μισθώματος 1,3 % και το σύνολο του ποσού θα διατεθεί από την Ακαδημία για τη χρηματοδότηση δύο υποτροφιών. Ο προϋπολογισμός των εργασιών ανακατασκευής, ανακαίνισης και υποστύλωσης ανέρχεται στο ποσό των 410 000 € καθώς δίνεται έμφαση στη διατήρηση της μοναδικής αρχιτεκτονικής του κτηρίου και την ανάδειξη της ιδιαίτερης κόκκινης πέτρας, που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του και η οποία σηματοδοτούσε (τουλάχιστον κάποτε) τη Βούλα. Το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί και ο ανάδοχος θα εγκατασταθεί άμεσα μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Υπολογίζεται ότι σε ένα χρόνο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει ως νέος πολυχώρος πολιτισμού του Δήμου.

Για το θέμα έχουμε γράψει πολλές φορές, και πιστεύουμε ότι είναι ένα κτήριο, στην ωραιότερη θέση και έχει μία αρχιτεκτονική που δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να χαθεί. Είναι από τα ελάχιστα κόκκινα κτήρια της Βούλας που περισώζεται, από τα πάρα πολλά που είχε κάποτε.

Για τη μετατροπή του κτηρίου σε βιβλιοθήκη είχε πρωτοστατήσει η καθηγήτρια Βούλα Λαμπροπούλου, που συγκέντρωνε υπογραφές για να μπορέσει να περάσει στο Δήμο το κτήριο.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 384 επισκέπτες και κανένα μέλος