Αγαπητοί συμπολίτες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (23/4/2015) η Δημοτική Παράταξη «Σχέδιο Δράσης» διαφώνησε με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για στείρα υιοθέτηση του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ, που προέκυψε από την έκτακτη συνεδρίασή της στις 21-04-2015 και ζητά από τους Δήμους όλης της χώρας να μην εφαρμόσουν όσα προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).

Το «Σχέδιο Δράσης», σε αντίθεση με άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι μια ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη και παραμένει μακριά από κόμματα και μικροπολιτικά παιχνίδια. Το συμφέρον της χώρας, του Δήμου και των Δημοτών είναι πάντα ο γνώμονας των απόψεών μας.

Σχετικά με την (ΠΝΠ) θεωρούμε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος της απόφασής της. Διαφωνούμε κάθετα με την πρακτική της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και πολύ περισσότερο χωρίς να προηγηθεί συζήτηση με τους Δημάρχους. Όμως, μέχρι να αποδειχθεί πιθανά αντισυνταγματική η πράξη αυτή από το ΣτΕ, η (ΠΝΠ) είναι νόμος και στο Δημοκρατικό Πολίτευμα οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Το συμφέρον του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το συμφέρον της χώρας. Αν αύριο η χώρα δεν μπορεί πληρώσει μισθούς και συντάξεις, παρόλο που εξοντώνει καθημερινά ΟΛΟΥΣ τους Ελεύθερους Επαγγελματίες, τότε, ούτε ο Δήμος θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί τις ανάγκες του.

Με την ανάγνωση της (ΠΝΠ) καταλαβαίνουμε ότι η κυβέρνηση μας ζητάει να μεταφέρουμε τα χρήματα του Δήμου (τα άμεσα διαθέσιμα) από μια ιδιωτική τράπεζα με επιτόκιο 1,5 %, στην Τράπεζα της Ελλάδος με επιτόκιο 2,5%. Τα χρήματα αυτά δηλαδή θα είναι πάλι δικά μας!

Ο ρόλος μας δεν είναι να επενδύσουμε στον ΦΟΒΟ των υπαλλήλων του Δήμου, ή των προμηθευτών του, για να αυξήσουμε το πολιτικό κόστος της κυβέρνησης. Πρέπει με ψυχραιμία και βεβαίως με νομική συμπαράσταση, να δούμε με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τον νόμο, βοηθώντας στην εθνική προσπάθεια της Χώρας και την ίδια στιγμή να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου.

Σε περίπτωση που δεν μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τα χρήματα του Δήμου τότε το «Σχέδιο Δράσης» θα είναι πρωτοπόρο και στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής για την διεκδίκηση της επιστροφής των χρημάτων.

Θεωρούμε ότι ο Δήμαρχος βιάστηκε να υιοθετήσει το ψήφισμα της ΚΕΔΕ, όταν η ίδια η ΚΕΔΕ ετοιμάζεται να το αλλάξει και τελικά δια του προέδρου της να διαμηνύσει ότι θα δώσει τα χρήματα στην κυβέρνηση και οι Δήμαρχοι «θα βάλουν πλάτη για το εθνικό συμφέρον». Άλλωστε, την ώρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το προεδρείο της ΚΕΔΕ βρισκόταν στην αντίστοιχη επιτροπή της Βουλής για την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος και μεταξύ των άλλων τόνισε:

«..Δεν έχει κανένα νόημα η αντιπαράθεση. Προέχει το συμφέρον της χώρας. Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού θα βοηθήσει ξανά στην εθνική προσπάθεια. Θα δώσουμε τα χρήματα μας αλλά αυτό που ζητάμε, είναι να μας ξεκαθαρίσετε με νόμο, κι όχι με μισόλογα και υπεκφυγές, πόσο διάστημα θα διαρκέσει η δέσμευση των χρημάτων μας και με ποιο μηχανισμό θα διασφαλιστεί η ομαλή χρηματοδότηση της λειτουργίας των δημοτικών μας υπηρεσιών…».

Τέλος εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι στο ψήφισμα που προτείνει η Δημοτική Αρχή, ο κος Δήμαρχος ζητάει εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο για να προχωρήσει στην ειδική διπλή εντολή προς τις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου για το σχετικό θέμα. Είναι αυτονόητο ότι όταν το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει να μην εφαρμόσει την νομοθεσία, για κάποιο ζήτημα, τότε πρέπει να καλυφθούν οι Δημοτικοί Υπάλληλοι και αυτό γίνεται με την διαδικασία της διπλής εντολής. Όμως με την διπλή εντολή ποινικές ευθύνες έχει ο Δήμαρχος, ενώ τώρα που το Δημοτικό Συμβούλιο τον εξουσιοδοτεί να προχωρήσει στην διπλή εντολή, οι ποινικές ευθύνες βαρύνουν αυτούς που τον εξουσιοδοτούν!      

Η δημοτική παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας

"Σχέδιο Δράσης"

και ο επικεφαλής Λεωνίδας Μπέης

 

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 122 guests και κανένα μέλος