alieftiko-ergasies
Αγιασμός για την έναρξη των εργασιών του έργου βελτίωση και εκσυγχρονισμός αλιευτικού καταφυγίου Παλαιάς Φώκαιας, τελέστηκε την Κυριακή, 5 Απριλίου 2015.
 
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε ο Δήμος Σαρωνικού με την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, καθώς πρόκειται για έργο μείζονος σημασίας όχι μόνο για την Δημοτική Ενότητα Παλαιάς Φώκαιας και τον Δήμο Σαρωνικού αλλά για ολόκληρη την Ανατολική Αττική.
Ο οικοδεσπότης Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Παλ. Φώκαιας, Νάσος Παπουτσής, προλόγισε την εκδήλωση, τονίζοντας το πόσο σημαντική είναι η θετική αυτή εξέλιξη, καθώς πρόκειται για ένα έργο που χρειάστηκαν περισσότερα από είκοσι χρόνια για να ξεπεραστούν τα προκύπτοντα, κυρίως γραφειοκρατικά, προβλήματα μέχρι την τωρινή ευτυχή για όλους κατάληξη.
 
Το αλιευτικό καταφύγιο της Παλαιάς Φώκαιας αποτελεί πνεύμονα ζωής και ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας, καθώς από την πρώτη στιγμή της κατοίκησης της περιοχής, η αλιεία υπήρξε κύρια απασχόληση των κατοίκων και άρρηκτα συνδεδεμένη με την εξέλιξή τους.
 
Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το έργο αυτό ήταν στην πρώτη θέση της αναπτυξιακής μας ατζέντας και από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας εργαστήκαμε μεθοδικά για την υλοποίησή του. Το πάγιο αίτημα των κατοίκων ήταν και δικό μας. Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και ο αντιδήμαρχος Ηλίας Μπουκοβάλας, ο πρόεδρος της ΔΚ Παλαιάς Φώκαιας Ν. Παπουτσής αλλά και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέτρο Φιλίππου και τα στελέχη των αρμόδιων διευθύνσεων τεχνικών έργων και υποδομών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής καταφέραμε με σκληρή δουλειά και ξεπερνώντας αρκετά εμπόδια να φτάσουμε στο ευτυχές σημερινό αποτέλεσμα. Το αλιευτικό καταφύγιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον Δήμο μας καθώς θα τονώσει την επιχειρηματικότητα της περιοχής, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη του Δήμου μας. Το έργο αυτό είναι εξέχουσας σημασίας για εμάς καθώς θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών. Σχεδιάζουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική τουριστικής ανάδειξης του τόπου μας και τέτοια έργα υποδομών είναι καίριας σημασίας».
 
 
alieftiko antiperifereiarxis
Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου αναφέρθηκε επίσης στη σπουδαιότητα του έργου ευχόμενος από εδώ και στο εξής να υλοποιηθούν πολλά αντίστοιχα έργα, έργα που σχετίζονται με την αλιεία και τη ναυτιλία. Επεσήμανε τα προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω γραφειοκρατίας, απευθυνόμενος στους παρόντες βουλευτές και ζητώντας τους να συμβάλουν από πλευράς τους στην επίλυση τέτοιων θεμάτων, τα οποία άπτονται της νομοθετικής εξουσίας. «Αναβάθμιση για τον τόπο και την τοπική κοινωνία, πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα κομμάτια του Δήμου Σαρωνικού, προσφέρει δουλειά σε εποχές με πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας. Ιδιαίτερα η στροφή προς τον πρωτογενή τομέα είναι κάτι που το βλέπουμε στην πράξη, γεωργία, αλιεία, μελισσοκομία συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον νέων ανθρώπων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριεφερειάρχης.
 
Στην τελετή αγιασμού παρευρέθησαν οι Βουλευτές Ανατολικής Αττικής Πάνος Σκουρολιάκος & Μάκης Βορίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Αναγνωστόπουλος και πάρα πολλοί θεσμικοί εκπρόσωποι.
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 71 guests και κανένα μέλος