Στα πλαίσια της ενημέρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Παλλήνης της 24 Νοεμβρίου, ο δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάς ανακοίνωσε ότι τέσσερα νέα έργα μπήκαν στην ευθεία της ολοκλήρωσης, αφού και ο Νομάρχης Λεων. Κουρής υπέγραψε τις τροποποιήσεις του σχεδίου για τα τρία σχολεία καθώς και την τροποποίηση καθ' ύψος του κλειστού Γυμναστηρίου.

Ετσι προωθείται η κατασκευή Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου από τον ΟΣΚ και του κλειστού Γυμναστηρίου στο Βακαλόπουλου. 

Ψηφίστηκε η πίστωση για αποκατάσταση πρασίνου και αυτόματο πότισμα στην πλατεία Ελευθερίας με απευθείας ανάθεση. 

Με νέα πίστωση 11.662€ προωθούν μελέτη βιολογικού καθαρισμού. Είναι μία νέα τεχνολογία, όπως εξέθεσε ο Δήμαρχος, μετά την ενημέρωση που είχε από το μελετητή και προσμένει να δει κάτι καινούργιο. 

Αποκατάσταση στο Νεκροταφείο

Τον Υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο αλλά και το Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, ευχαρίστησε δημόσια ο Δήμαρχος,  γιατί όταν βρέθηκαν στην Παλλήνη για την τελετή των ιερών λειψάνων του οσίου Σεραφείμ  του Σαρώφ τους ενημέρωσε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Νεκροταφείο μετά τις πλημμύρες.

Ετσι εγκρίθηκαν σε πρώτη φάση 150.000€  για εργασίες αποκατάστασης στο Νεκροταφείο Παλλήνης και θα ακολουθήσουν άλλες 150.000€.

Στο Παπαχωράφι

Την ανάρτηση πολεοδομικής μελέτης επέκτασης σχεδίου πόλης στην περιοχή Παπαχωράφι και ειδικότερα στο οικοδομικό τετράγωνο (Ο.Τ.) 8061 έγινε τροποποίηση και θα ειδοποιηθούν οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι με ατομικές προσκλήσεις για τυχόν ενστάσεις. 

Στη Μάριζα

Το ίδιο και για την περιοχή Μάριζα που είναι όμορη με το Παπαχωράφι.  Στη Μάριζα επειδή προέκυψαν νέα στοιχεία του Δασαρχείου και μετά τις ενστάσεις τροποποιείται το Ο.Τ. 9066. Κι αυτή θα κοινοποιηθεί με ατομικές προσκλήσεις των ιδιοκτητών.

4 Ανάρτηση της πολεοδομικής μελέτης επέκτασης σχεδίου στην περιοχή «Νέα Παλλήνη» και τροποποίηση των οριογραμμών του ρέματος Βακαλόπουλου. Οι κάτοικοι θα μπορούν να ενημερώνονται στο Δήμο.

Ανάπλαση της περιοχής Ελαιώνων 

Η ανάπλαση της οδού Ελαιώνων είναι έτοιμη και ο δήμαρχος δήλωσε ότι θα γίνει σεβαστή και θα εφαρμοστεί ουσιαστικά η κυκλοφοριακή μελέτη, όπως έχει εγκριθεί. 

Η Μαρία Λεβαντή παρατήρησε ότι είναι λάθος να κλείνουμε τις θέσεις στάθμευσης. Απεναντίας πρέπει να τις ενθαρρύνουμε στους ελεύθερους χώρους των ιδιοκτησιών. 

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι έχει ζητήσει η Υπηρεσία εγγράφως σπίτι - σπίτι από τους ιδιοκτήτες να καταθέσουν τη μελέτη για τους χώρους στάθμευσης που έχουν στις ιδιοκτησίες τους, αλλά δεν απάντησε κανείς! Όλα τα πάρκιγκ είναι παράνομα. Δεν υπάρχουν θεσμοθετημένες θέσεις στάθμευσης. 

Κάτοικοι της οδού Ελαιώνων έχουν καταθέσει επιστολές για παρεμβάσεις ιδιαίτερα στους χώρους στάθμευσης, επειδή έχουν καταστήματα και δυσκολεύεται η πρόσβαση σ' αυτά. 

Ανατέθηκε η κατασκευή αγωγού ύδρευσης στο σχολικό συγκρότημα της Κάντζας, αξίας 12.000 ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε δύο μήνες περίπου.

Ένα λεωφορείο απέκτησε ο Δήμος για να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του και κυρίως για την τρίτη ηλικία (ΚΑΠΗ). Καλά ταξίδια... 

Κλέβουν τις σκάρες ομβρίων! 

Κλέβουν τις σκάρες απορροής ομβρίων υδάτων. Ετσι καθημερινά βρίσκουν τα συνεργεία του Δήμου φρεάτια ανοιχτά τα οποία γίνονται παγίδες για πεζούς, ποδηλάτες, μηχανόβιους αλλά και οχήματα.

Όπως είπε ο δήμαρχος είναι οδυνηρό γιατί προ ημερών χτύπησε ένα παιδάκι που έπεσε μέσα σε φρεάτιο ύδρευσης, που είχαν αφαιρέσει τη νύχτα κάποιοι ασυνείδητοι την τάπα.

Σ.Σ.:Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε στις ημέρες που βιώνουμε, αφού βγήκαν και πειρατές στις θάλασσες.

Το Δ.Σ. με αναμόρφωση προϋπολογισμού ψήφισε 12.000€ πίστωση για αγορά νέων σκαρών απορροής ομβρίων υδάτων και τάπες ρολογιών!

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 127 guests και κανένα μέλος