“ο πρώτος τους πήρε τα σώβρακα”

 Με σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό, την περασμένη Κυριακή (22 Οκτωβρίου 2017) ο Ναυτικός Όμιλος Βούλας διεξήγαγε, στην θαλάσσια περιοχή της Βούλας, τον παράκτιο αγώνα “Γουρουνόπουλο 2017”.

Ο αγώνας αυτός υλοποιείται επί 17 χρόνια από τον ΝΑΟΒ και εδώ κι αρκετά χρόνια περιλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι της ΕΙΟ. Πολλές συμμετοχές σκαφών διαφόρων κατηγοριών (65) και ξεχωριστό αγώνα για σκάφη τύπου Lightning περιελάμβανε το αγωνιστικό μενού της ημέρας.

Η ιδιομορφία στην διεξαγωγή αυτού του αγώνα, δηλαδή η βαθμολόγηση των σκαφών ανάλογα με τον χαριζόμενο χρόνο κι ο υπολογισμός του handicap ήδη πριν την εκκίνηση, κάνει τόσο την κούρσα (που φέτος διέτρεξε συνολικά 9 ν.μ. και οριοθετούνταν από 5 σημαδούρες) όσο και τον τερματισμό ιδιαίτερα συναρπαστικούς, αφού ο αγώνας εξελίσσεται σε μια boat to boat μονομαχία κι ο πρώτος που θα τερματίσει είναι κι ο τελικός νικητής της αναμέτρησης. Αυτός, δηλαδή, που θα κατακτήσει τα μοναδικά - στα ιστιοπλοϊκά χρονικά - έπαθλα του ΝΑΟΒ· ένα καλοψημένο γουρουνόπουλο κι ένα μεγάλο “σώβρακο” με τα ονόματα των υπολοίπων σκαφών, που συμμετείχαν στον αγώνα, προς επίρρωση της γνωστής λαϊκής έκφρασης “ο πρώτος τους πήρε τα σώβρακα”.

Στην τραπεζο-κατάνυξη που ακολούθησε μετά τον αγώνα και την απονομή των επάθλων στους νικητές, στο φιλόξενο χώρο των εγκαταστάσεων του ομίλου, συμμετείχαν τα περισσότερα πληρώματα των συμμετεχόντων σκαφών, συγγενείς, φίλοι και μέλη του ομίλου, που απόλαυσαν το μενού από ψητά κρέατα, πατάτες και σαλάτες κάτω από έναν ιδιαίτερα ζεστό, φθινοπωρινό ήλιο. Το μενού έκλεισε με το παραδοσιακό γλυκό που προσφέρει ο ΝΑΟΒ, ενώ η μπύρα και το κρασί έρρεαν άφθονα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

gourounopulo 2017 1

Για την ιστορία, οι νικητές του αγώνα ανά κατηγορία ήταν:
Κατηγορία ORCi: το σκάφος ACTIVISTA με κυβερνήτη τον Δ. Λέκκα
Κατηγορία ORC CLUB: το σκάφος APIDALOS NAFS με κυβερνήτη τον Π. Κούρκουλο
Κατηγορία Lightning: το σκάφος Midnight Drift με κυβερνήτη τον Ι. Παγκάκη
 

gouroupopulo 3

Τις απονομές έκανε ο δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος και ο δημοτικός σύμβουλος Δημ. Κιούκης.

Ήταν μία πανέμορφη γιορτή στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΒ, που την απόλαυσαν όλοι.

Ο ΝΑΟΒ απευθύνει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στους χορηγούς της εκδήλωσης “MLS Multimedia”, “Ολυμπιακή Ζυθοποιία”, εστιατόριο “Λούτσος” και την Σχολή Καταδύσεων του ΝΑΟΒ “International Divers Diving School”.

Εις το επανιδείν του χρόνου τον Οκτώβριο στον ΝΑΟΒ, στα πλαίσια της διεξαγωγής του αγώνα “Γουρουνόπουλο 2018”, που έχει πλέον καταξιωθεί στη συνείδηση των εν Αττική ιστιοπλόων σαν ένα σημαντικό και ιδιαίτερο ιστιοπλοϊκό event!

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 89 guests και κανένα μέλος