Καταλάβατε τίποτα με τις ευρωεκλογές;

Για τί πράγμα ψηφίσαμε τα καλά και επιτήδεια «παιδιά» αγόρια και κορίτσια που θα μας εκπροσωπήσουν στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απολαμβάνοντας τα “καλά” της Ε.Ε.;

Δεν μας είπαν τίποτα! Ή μάλλον μας είπαν πόσο κακή είναι η “χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση” και δώθε κι ότι έπρεπε να φύγει το συντομότερο δυνατόν, “για το καλό της χώρας”!

Λες κι αυτή μας φόρτωσε το τεράστιο χρέος που επιβαρύνθηκε η χώρα, από τη δεκαετία του ’80 και δώθε! Λες κι αυτή έφερε το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο του Γ.Α. Παπανδρέου και του παράνομου-αντισυνταγματικού Λουκά Παπαδήμου και το τρίτο μνημόνιο κατοχής, με συνενοχή ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ., Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝ.ΑΛ.), ΠΟΤΑΜΙ κλπ.

Ο Τσίπρας και ο Καμμένος – μην το ξεχνάμε – ευθύνονται για δειλία, αθέτηση υπεσχημένων και παραπλάνηση του λαού.

Συνένοχοι και συνυπεύθυνοι είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυρ. Μητσοτάκης, και ο Σαμαράς, το ΠΑΣΟΚ όλο (Γ.Α.Π., Βενιζέλος, Φ. Γεννηματά...), ο Κουβέλης και άλλοι, ΟΛΟΙ αυτοί ΔΕΝ δικαιούνται «δια να ομιλούν». (Ξεχάσαμε το “υπέγραψε ότι να’ναι” που φώναζαν όλοι αυτοί από τα τηλεπαράθυρα). Εγώ, ο κάθε «εγώ» που πιστέψαμε καλόπιστα τον Τσίπρα και τον Καμμένο, μόνο εμείς το ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ να μιλάμε και να φωνάζουμε. Κι όχι, βέβαια, για να ψηφίσουμε τους πρώτους συνένοχους και εκμαυλιστές της μέχρι πρότινος «αθώας» και «παρθένου» «Αριστεράς» (κι αυτό με εισαγωγικά, για πολλούς).

Όχι βέβαια, για να ψηφίσουμε τη Νέα Δημοκρατία, και μάλιστα τον Μητσοτάκη!

Να μου το θυμηθείτε όσοι φίλοι αναγνώστες, από διάθεση αλλαγής σκηνικού, οπαδισμού ή ρεβανσισμού ψηφίσουν Ν.Δ., θα μετανιώσουν πικρά!

Με Μητσοτάκη πρωθυπουργό, «θα κλάψουν μανούλες». Θα τρέξει – συμβολικά και πραγματικά – πολύς ιδρώτας, δάκρυ και αίμα! Όσο για το απομεινάρι του διχασμένου ΠΑΣΟΚ, να είσαστε σίγουροι ότι θα συνεργαστεί με τον Μητσοτάκη.

Αυτές ήταν οι Ευρωεκλογές για την Ελλάδα.

«Το πρώτο ημίχρονο», η «δημοσκόπηση», η πρόβα, η προθέρμανση, για τις εθνικές εκλογές! Καμμιά σχέση και γνώση των ευρωπαϊκών πραγμάτων και σκοπών του βορειο-ευρωπαϊκού συστήματος και ιδιαίτερα της Γερμανίας που προγραμματίζει, δρομολογεί μεθοδικά και ονειρεύεται την αναβίωση της χιλιόχρονης «Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας» των Φράγκων, των Βησιγότθων και του Καρλομάγνου (του «πατέρα της Ευρώπης» - pater Europae). Μετά τους πατέρες ημών Αβραάμ και Ισαάκ, αποκτήσαμε και νέο «πατέρα» τον μακελάρη του Βερντέν! Ο θεός να μας φυλάει.

Λοιπόν, τί γίνεται με την Ευρώπη, την Ε.Ε. για την ακρίβεια;

Η Ε.Ε. πρώην Ε.Ο.Κ. κ.λπ. το πάει με το μαλακό, λάου – λάου (δηλαδή: - «πάμε για καφέ...»; όπου της πιάνεις το χεράκι, της χαϊδεύεις τα μαλλιά κι αρχίζεις σιγά – σιγά να κατεβαίνεις... ε, μην το κάνουμε και ακτάλληλο για ανηλίκους) με το «μαλακό λοιπόν, το πάει για εκσυγχρονισμένη αναβίωση της Καρλομάγνιας Φράγκικης Αυτοκρατορίας. Δηλαδή σε μετατροπή της προγενέστερης Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας, στο... αόριστο «Ευρωπαϊκή Ένωση», που μπήκε μπροστά το 1992, με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Μας είπε τίποτα κανένα κόμμα και μάλιστα της Ν.Δ. που την υπέγραψε – ο Κων/νος Μητσοτάκης και ο Αντ. Σαμαράς ως Υπ. Εξωτερικών; Πήραν καμμιά έγκριση από τον ελληνικό Λαό; Όλα γίνονται με ασάφειες και γενικότητες, εκ του πονηρού και με απάτη επομένως, αλλά γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο ΔΕΝ δεσμεύουν, για την ώρα τον ελληνικό λαό ή για την ακρίβεια, η δέσμευση είναι μαχητή. (Παλεύεται)!

Μετά την αοριστεία της Ε.Ε. και την απάτη της «Συνθήκης της Λισσαβώνας», το 2007 – πάλι κυβέρνηση της Ν.Δ., με Υπ. Εξωτερικών τη Ντόρα Μπακογιάννη - Μητσοτάκη – όπου αφού καταψηφίστηκε το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα από δύο χώρες (Γαλλία και Ολλανδίας) που ρώτησαν τους λαούς τους αν συμφωνούν, με δημοψήφισμα, το ψήφισαν οι... «εκπρόσωποι» και τα «κοινοβούλια» ως «Συνθήκη». Και πάλι καταψηφίστηκε από την Ιρλανδία, που έκανε δημοψήφισμα. Οι Βρυξέλες όμως δεν πτοήθηκαν. Το τροποποίησαν λιγάκι και το ξανάφεραν για δημοψήφισμα, μέχρι που «τους έκατσε!» Όπως πήγαν να το κάνουν και με την Αγγλία... Όμως εκεί ακριβώς χωλαίνει, κατά την ταπεινή μου νομική γνώμη: Οι Συνθήκες κυρώνονται από τα Κοινοβούλια στο σύνολό τους. Δεν χωρούν τροποποιήσεις. Αυτή λοιπόν η τροποποίηση για την Ιρλανδία, δεν ενσωματώθηκε ώστε να επανεισαχθεί στα κοινοβούλια προς κύρωση, στο σύνολό της.

Τί έγινε τώρα στην Ε.Ε.

μ’ αυτού του είδους της “αξίες”!

Κάτι έχουν ψυλλιαστεί οι λαοί, κάπου έχουν βρεθεί κάποιοι να τους αφυπνίσουν, να ερεθίσουν τα ανταλλακτικά του λαού τους και το αποτέλεσμα έκανε κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους.

Τους συνιστώ να διαβάσουν τα απομνημονεύματα του Ρ. Μc Namara (Υπουργός Άμυνας – κατ’ ευφημισμόν – των ΗΠΑ κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ)1. Εκεί εξομολογείται ότι από τους κυριότερους λόγους που έχασαν οι Αμερικανοί τον πόλεμο του Βιετνάμ είναι γιατί «δεν υπολόγισαν τη βαρύτητα της εθνικής συνείδησης των Βιετναμέζων, που θυσίαζαν πρόθυμα τη ζωή τους, για την πατρίδα τους».

Γι’ αυτό ακριβώς θέλουν να διαλύσουν τα έθνη2. Αλλά τα έθνη αντιδρούν. Κι αν δεν έπαθαν πανωλεθρία τα ευρωενωσιακά κόμματα της Ε.Ε., υπέστησαν βαριά, προειδοποιητική ήττα! Κι ας υλακίζουν όσο θέλουν οι εθνοφοβικοί ευρωλιγούρηδες. Τα νούμερα μιλούν αμείλικτα:

– Το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΡΡ) από 217 έδρες που είχε έπεσε στις 178 (απώλεια 39) παρ’ όλη την ενίσχυση της Ν.Δ.

– Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές S & D 152 (έχασαν 34) και έτσι απώλεσαν την πλειοψηφία που είχαν ως ...συνεργαζόμενοι «αντίπαλοι». Έχουν μαζί 330 έδρες, επί συνόλου 751.

– Τους λείπουν 46... «ιδεολόγοι» εθνοφοβικοί – ευρωπαϊστές. Λέτε να μην τους βρουν;

– Κάτι οι «φιλελεύθεροι» και δημοκράτες (ALDE) με 108 έδρες,

– Κάτι οι «πράσινοι» οικολόγοι (GREENS) με 67 ...να είστε «ήσυχοι»· για την ώρα θα τα βρουν. Σιγά μην αφήσουν τους «εθνοσυντηρητικούς», (ECR με 61), τους ευρωσκεπτικιστές (EFDD με 53+55 των ENF), τους κομμουνιστές & Δημοκράτες – Σοσιαλιστές (GUE/NGL με 39) και τους ΝΙ με 7 και τους OTHERS με 31, να τους πάρουν την καραμέλα.

– Αν όμως δεν πάρουν το δίδαγμά τους, τους περιμένει η πανωλεθρία!


  1. Mc Namara: «Η τραγωδία και τα διδάγματα του Βιετνάμ (1995).
  2. R. Cooper: «Η διάλυση των εθνών» (The brake of Nations).

Κώστας Βενετσάνος

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 259 guests και κανένα μέλος