Ασφαλώς δεν υπάρχουν χρήματα όπως 10 χρόνια πριν. Ασφαλώς πολλοί ξενοίκιασαν σπίτια και επέστρεψαν στους γονείς τους. Ασφαλώς κάποιοι έχασαν τη δουλειά τους και δεν μπορούν να συνεχίζουν να συντηρούν το χώρο τους όπως πριν. Τι μπορώ να κάνω μόνος μου για να βελτιώσω τον χώρο μου με πολύ λίγα χρήματα;
 
Όσον αφορά τις κατοικίες, υπάρχουν λύσεις. Μπορείτε να αγοράσετε χρώματα και να ‘’παίξετε’’ με τους συνδυασμούς, κρατώντας όμως μια διχρωμία στο χώρο. Διακοσμητικά τρικ με τα χρώματα μπορούμε να αναφέρουμε τις σαγρέ στρώσεις, τις πιτσιλωτές κτλ. Επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε με διαφορετικό χρώμα απ’ το φόντο, περίγραμμα κάποιου πίνακα που θα κρεμάσετε ή κάποιου αντικειμένου δαπέδου που έχετε. Καλό είναι το χρώμα του φόντου να ταιριάζει με τα έπιπλα ή το πάτωμα. Μια απλή και γρήγορη λύση είναι η επικόλληση τοπίου χάρτινης ταπετσαρίας πίσω απ’ τον μεγάλο καναπέ στο σαλόνι ή το κρεββάτι στο υπνοδωμάτιο. Άλλο στοιχείο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι οι χειροτεχνίες ή κάποια αναμνηστικά ή σημαντικά μας αντικείμενα (έργα, φωτογραφίες). Αποφασίζουμε ένα μέρος ότι θα είναι το ‘’εκθετέριο’’ μας και τα τοποθετούμε με μια γεωμετρική συστοιχία στον τοίχο, ή πάνω σε ραφιέρες, ή μέσα σε έπιπλα με συρτάρια. Χρωματίζουμε το φόντο του τοίχου ώστε να ξεχωρίσει ο χώρος και βάζουμε κάποια σποτ φωτός από πάνω ή κάτω.
 
Στο γραφείο μας, ο χώρος είναι περιορισμένος και συνήθως δεν μας ανήκει. Γι’ αυτό, πρώτα απ’ όλα τον καθαρίζουμε απ’ όλες αυτές τις στίβες με χαρτιά, ντοσιέ και χαρτάκια σημειώσεων γύρω απ’ την οθόνη. «Αυτό και μόνο αποτελεί μια τεράστια βελτίωση». Έπειτα τα ομαδοποιούμε, και αν είναι πολλά, επιλέγουμε χρώματα (αυτοκόλλητα ή χρωματιστές ετικέτες) ώστε να βρίσκουμε αμέσως ό,τι χρειαζόμαστε. Αντί χαρτάκια σημειώσεων υπάρχει εφαρμογή στα κινητά/ tablets/ υπολογιστές για σημειώσεις με υπενθύμιση, αλλά για τους μη εξοικιωμένους μπορούμε να κρεμάσουμε στον τοίχο μπροστά μας ένα πίνακα μαρκαδόρου, ώστε να γράφουμε και να σβήνουμε τις εκκρεμότητες/εργασίες.
 
Σε περίπτωση που ο χώρος μας ανήκει, τον βάφουμε όλον σε ένα χρώμα στον πιο ανοικτό τόνο του, καλύπτουμε με μοκέτες τυχόν προβληματικό δάπεδο, βάζουμε φωτιστικά έμμεσου φωτός. Διαλέγουμε ένα δεύτερο έντονο χρώμα και τοποθετούμε τασάκια, κούπες, χερούλια, κάδρα, μαξιλάρια, κτλ αυτού του χρώματος.
 
Στείλτε στο email τα ερωτήματα και τις παρατηρησεις σας.
Bιτάλης

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 142 guests και κανένα μέλος