Τις φετινές Απόκριες, κλείνουμε ξανά όλοι μαζί ραντεβού κεφιού και ξεγνοιασιάς, στις γειτονιές του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας!

Το ξεφάντωμα και η χαρά «πλημμυρίζουν» την πόλη, αναδεικνύοντας επιλεγμένα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της πόλης.

Μικροί και μεγάλοι ξαναβρίσκονται στο μοναδικό αυτό «γλέντι» της ζωής, που συνδιοργανώνει ο Δήμος Μαρκοπούλου, με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση (Κ.Δ.Ε.Μ.) και το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», με δωρεάν είσοδο για όλους:

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/2 και ώρα 11.00 - 13.00, Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Μαρκοπούλου (Γεωργίου Μεθενίτη 10), στο Ανοιχτό Καλλιτεχνικό Εργαστήριο κατασκευάζουμε αποκριάτικες μάσκες.

 

Αποκριάτικο Κυνήγι Θησαυρού

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/2 και ώρα 16.00 - 18.00, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μαρκοπούλου (Γ. Παπαβασιλείου 34)

Στο Αποκριάτικο Κυνήγι Θησαυρού άκουσε την ιστορία και βρες όλα τα στοιχεία. Ποια ομάδα θα νικήσει, το έπαθλο να διεκδικήσει!

 

«Φτιάχνουμε την Κυρά Σαρακοστή»

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/2 και ώρα 10.00 - 12.00 μ., 2ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου (Σωτήρος 11, Πόρτο Ράφτη)

Στο Ανοιχτό Θεματικό Εργαστήριο «Φτιάχνουμε την Κυρά Σαρακοστή», αναβιώνοντας το γνωστό έθιμο, με το οποίο μετρούσαν τις εβδομάδες που μεσολαβούν από την Καθαρά Δευτέρα, έως το Πάσχα.

 

Καρναβαλική Παρέλαση

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/2 Έναρξη στις 12.00, Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου (Πλατεία Δημοσθένους Σωτηρίου)

Στην Καρναβαλική Παρέλαση, όλες οι ομάδες της πόλης που δήλωσαν συμμετοχή, παρουσιάζουν τις πιο ευφάνταστες ιδέες μεταμφίεσης και θα παρελάσουν σε ένα ξέφρενο καρναβαλικό δρώμενο. Παράλληλα θα υπάρχουν διαδραστικά παιχνίδια, facepainting και δωράκια για όλα τα παιδιά, μαζί με ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους!

 

«Μουσούνες»

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/2 Έναρξη στις 18.00, Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου

Για 3η χρονιά οι «Μουσούνες» κατακλύζουν την κεντρική πλατεία του Δήμου, φιλοδοξώντας να μάθουν στους νεότερους και να θυμίσουν στους παλαιότερους, την Αποκριά μιας άλλης εποχής.

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς» και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φώτη Φλώρου, αναβιώνουν και φέτος, το αποκριάτικο έθιμο την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18.00, μετά από τρία χρόνια περιορισμών των εκδηλώσεων.

Μαζί με τα μέλη του Ομίλου «Μυρρινούς», στο χορό συμμετέχει και το 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου.

Συνοδεύουν μουσικά οι: Γιώργος Μαρινάκης στο βιολί, Σταυρούλα Δαλιάνη στο τραγούδι, Νίκος Δαλιάνης στο κλαρίνο και το τραγούδι, Ηλίας Μαυρίκης στο λαούτο και Κώστας Μερετάκης στα κρουστά.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 298 guests και κανένα μέλος