Ποιοι απεργούν - κλειστοί και οι Δήμοι



Γενική Απεργία για τις 27 Νοεμβρίου προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, μετά και τη ΓΣΕΕ, προειδοποιώντας μάλιστα την κυβέρνηση πως εάν επιχειρήσει να προωθήσει στη Βουλή νέα εξοντωτικά μέτρα, όπως «το "μισθολόγιο πείνας" που επεξεργάζεται, την πλήρη ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και την κατάργηση συνδικαλιστικών ελευθεριών» οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους με άμεση κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων.

«Είναι κοινή, πλέον, διαπίστωση πως αποτελεί στρατηγική επιδίωξη της κυβέρνησης η συνεχής αποδιάρθρωση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της συνδικαλιστικής οργάνωσης. Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, αυτή η επιδίωξη επιχειρείται να συσκοτιστεί από την κυβερνητική ρητορική περί του «τέλους των Μνημονίων».

Δεμένα και τα πλοία


Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η απεργία των ναυτικών θα είναι σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 και λήξη στις 12:00 τα μεσάνυχτα.

Η ΠΝΟ, σε ανακοίνωσή της, διακηρύσσει ότι θα υπερασπιστεί σθεναρά κάθε συνάδελφο, που διώκεται για την άσκηση του νόμιμου δικαιώματός του για απεργία, ενώ απαιτεί την τελική κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων, με τις οποίες επιδιώκεται η φίμωση της φωνής των Ελλήνων ναυτικών.

Ανακεφαλαιώνοντας:

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη στο πλαίσιο της Γενικής Απεργίας την Πέμπτη 27/11 οι εργαζόμενοι στο Μετρο το Τραμ και τον ΗΣΑΠ

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Σωματείων οι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ θα κινηθούν από τις 10.00 π.μ. εως τις 4.00 μ.μ.

Οι συρμοί του Μετρό θα σταματάνε στη Δουκίσσης Πλακεντίας λόγω της απεργίας στον Προαστιακό. Το Τραμ θα κινηθεί από τις 9.00 π.μ έως τις 5 μ.μ
Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης αποφάσισαν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 πμ και από τις 9 μμ μέχρι τη λήξη της βάρδιας

Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 πμ και από τις 9 μμ

Συμμετέχουν ακόμη:

Πτήσεις (EEEKE) 24ωρη

Δικηγόροι 10ήμερη αποχή

ΠΟΕΔΗΝ (Γιατροί Δημ. Νοσοκομείων) 24ωρη

ΟΤΟΕ (Τράπεζες) 24ωρη

 

Κλειστοί και οι Δήμοι

 

Ο Δήμος Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή του μας ενημερώνει ότι θα παραμείνει κλειστός λόγω της απεργίας.

Γράφουν:«Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου μας, την Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014, ο Δήμος Μαρκοπούλου, θα παραμείνει κλειστός, συμπεριλαμβανομένων και των Υπηρεσιών Καθαριότητας και των Κοινωνικών Δομών του, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ, ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ, στα πλαίσια διαμαρτυρίας για τον προτεινόμενο προς ψήφιση Προϋπολογισμό, έτους 2015, που προβλέπει περαιτέρω μείωση της τάξεως του 20%, στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση!

Δεδομένων των σοκαριστικών μειώσεων που έχει υποστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση την τελευταία τετραετία, της τάξεως του 65%, σε συνδυασμό με την επικίνδυνη συρρίκνωση του προσωπικού και τις ολοένα αυξανόμενες αρμοδιότητές της, χωρίς την απαραίτητη μεταφορά πόρων, είναι πασιφανές, ότι το νέο αυτό χτύπημα, θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για τους Δήμους, δένοντάς τους τα χέρια και μη επιτρέποντάς τους, να παράξουν έργο για τους πολίτες.

Πρέπει να μπει ένα τέλος, στα συνεχή χτυπήματα κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που διαδραματίζει πλέον ξεκάθαρα, το ρόλο του σάκου του μποξ, αφού ορισμένοι την θέλουν ως εξιλαστήριο θύμα, να απορροφά τα πλήγματα για λογαριασμό της Κεντρικής Διοίκησης, με αποτέλεσμα, εάν δεν αλλάξει άμεσα, η πορεία των πραγμάτων, να ακολουθήσει και η ολοκληρωτική κατάρρευσή της.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 296 guests και κανένα μέλος