«Φρενάρουν» το έργο αρχαιολογικές έρευνες

Το εργοτάξιο και τον χώρο κατασκευής της νέας μονάδας βιολογικού καθαρισμού στο αεροδρόμιο επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου συνοδευόμενος από τον Δ/ντη Τεχνικών Έργων ΠΕ Ανατολικής Αττικής Γιάννη Ασπρουλάκη.

Οι υπεύθυνοι της κοινοπραξίας του έργου και ο δήμαρχος Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής ότι προχωράει η κατασκευή της μονάδας βιολογικού καθαρισμού στον χώρο του αεροδρομίου σε εννέα διαφορετικά μέτωπα εργασίας. Παράλληλα, κατασκευάζονται τα δίκτυα και οι αγωγοί σε 16 μέτωπα σε Κορωπί και Παιανία. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 124.890.213 €.

Ωστόσο, το έργο θα μπορούσε να προχωρήσει με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό, αν δεν υπήρχε σημαντική καθυστέρηση από τις αρχαιολογικές έρευνες που γίνονται στον χώρο στα σημεία όπου αποκαλύπτονται αρχαιότητες – ευρήματα.

Η εκτίμηση τόσο των επιβλεπόντων του έργου όσο και της αναδόχου κοινοπραξίας είναι ότι ενώ έχει προϋπολογισθεί ποσό 3.335.000 € για την ανασκαφική έρευνα, απασχολείται πολύ λιγότερο προσωπικό από εκείνο που απαιτείται για τις εργασίες της αρχαιολογικής έρευνας με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μεγάλη καθυστέρηση στην εξέλιξη του συνόλου του έργου.

Ενώ το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου είναι δύο (2) χρόνια, εκτιμάται ότι θα υπάρξει σημαντική καθυστέρηση αν δεν ληφθεί ανάλογη μέριμνα από το υπουργείο Πολιτισμού.

kel-8Ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Φιλίππου δεσμεύθηκε ότι με υπόμνημά του, θα μεταφέρει το συγκεκριμένο πρόβλημα στο υπουργείο Πολιτισμού ώστε να βρεθεί άμεσα λύση.

Βέβαια πρόκειται για ένα τεράστιο έργο υποδομής για την περιοχή των Μεσογείων και θα πρέπει όλοι οι φορείς που εμπλέκονται σε αυτό να συνδράμουν με κάθε τρόπο στη διευκόλυνση της ταχύτερης δυνατής υλοποίησής του.

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 132 guests και κανένα μέλος