Αμεση κινητοποίηση Δήμου, Αστυνομίας και Επιθεωρητή Περιβάλλοντος

Την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου το βράδυ, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, περίπολος της εντόπισε 10 δεξαμενές με υγρά απόβλητα (πιθανόν όξινη πίσσα) σε παράδρομο χωματόδρομο της Αττικής Οδού (κοντά στον προαστιακό σταθμό Κορωπίου προς Αεροδρόμιο)τις οποίες άγνωστοι δράστες είχαν πετάξει.

Οι πλαστικές δεξαμενές ήταν παραμορφωμένες προφανώς από τη βίαιη εναπόθεσή τους από το οχήματα μεταφοράς τους, είχαν φύγει τα πώματα ασφαλείας και έφεραν μικρά ρήγματα με αποτέλεσμα την ροή υγρών στο οδόστρωμα και σε παρακείμενο αγροτεμάχιο με αμπελοκαλλιέργεια.

Η Ε.Α ειδοποίησε άμεσα την Περιφέρεια Αττικής και την αρμόδια Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής-Περιβάλλοντος, τμήμα ελέγχου μετρήσεων και υδροοικονομίας περιβάλλοντος. Κλιμάκιο της υπηρεσίας επιθεώρησης περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, συνέλλεξε δείγμα προκειμένου να διαπιστώσει το ακριβές περιεχόμενο των υγρών αποβλήτων που διέρρευσαν. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και τους ιδιοκτήτες των δεξαμενών με τα επικίνδυνα απόβλητα.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Ν. Κιούσης είναι σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών. Ο Δ. Κιούσης συνομίλησε άμεσα και με τον Γενικό Επιθεωρητή Περιβάλλοντος Δρ. Παναγιώτη Μέρκο για το δείγμα που συνέλλεξε η υπηρεσία του,   για την επικινδυνότητα των υγρών αυτών αποβλήτων για την δημόσια υγεία και την αγροτική καλλιέργεια καθώς και για τον τρόπο άμεσης απομάκρυνσης και ασφάλισης του περιεχομένου προκειμένου να μην έχουμε περαιτέρω διαρροή υγρών. Ζήτησε άμεσα μέτρα για την αποφυγή περαιτέρω περιβαλλοντικής ζημιάς.

Ο Δήμος Κρωπίας προβαίνει επίσης στις επιβαλλόμενες νομικές ενέργειες εναντίον των δραστών. Η περιοχή επιτηρείται συνεχώς στο σημείο αυτό.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 58 guests και κανένα μέλος