Ο δήμαρχος υποσχέθηκε τη μετεγκατάσταση του 6ου Νηπιαγωγείου

 

Παρά τις διαδόσεις για αναστάτωση των γονιών, ο αγιασμός στα σχολεία του Κορωπίου, έγινε με σεβασμό και κατάνυξη, την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Ν. Κιούσης και ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Ντούνης παρευρέθηκαν στο αγιασμό του 6ου Νηπιαγωγείου Κορωπίου.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους γονείς του 6ου Νηπιαγωγείου ότι θα τους μιλούσε για τη μετεγκατάσταση του σχολείου, την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, όπως και έγινε.

Κι αυτό γιατί πλέον οι γονείς δεν είναι εφησυχασμένοι, μετά τις αποκαλύψεις ότι ο ιδιοκτήτης που μισθώνει το κτίριο για το 6ο Νηπιαγωγείο εκτίει ποινή φυλάκισης για παιδοφιλική συμπεριφορά, που διαπιστώθηκε σε άλλο Δήμο.

Ο Δήμος έχει αποφασίσει να μεταφέρει το 6οagiasmos-korpi Νηπιαγωγείο σε άλλο κτίσμα, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε οι διαδικασίες και τα έγγραφα που χρειάζονται για να ενοικιαστεί ένα κτίσμα για σχολείο είναι πάρα πολλές και χρονοβόρες.

Ο Δήμαρχος στις 12/9 συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Ντούνη- μίλησε στους γονείς του 6ου Νηπιαγωγείου, όπου επικράτησε κλίμα κατανόησης και συνεργασίας από την συντριπτική πλειοψηφία των γονέων και κηδεμόνων.

Εξήγησε ότι οι ενέργειες για την μεταφορά του Νηπιαγωγείου σε άλλο κατάλληλο κτίριο (το κτίριο είχε ενοικιαστεί το 2004-2005 από προηγούμενη δημοτική αρχή) βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Τέσσερα είναι τα κτίρια προς εξέταση από επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την επιλογή. Εντός τριμήνου αναμένεται η μετακόμιση λόγω των αναγκαίων γραφειοκρατικών και ουσιαστικών φυσικά διαδικασιών. Για το διάστημα αυτό ο δήμος λαμβάνει ήδη προληπτικά μέτρα φύλαξης στο Νηπιαγωγείο με δημοτικό φύλακα – για ψυχολογικούς κυρίως λόγους-και σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Ιδιαίτερα στάθηκε στον προγραμματισμό της κατασκευής των νέων σχολείων (συμπεριλαμβάνεται η στέγαση και του 6ου Νηπιαγωγείου) στα επόμενα δύο έτη που θα ανακουφίσουν την μαθητική κοινότητα.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Κρωπίας ευχήθηκε εκ νέου καλή χρονιά και διαβεβαίωσε ότι αυτή η δημοτική διοίκηση κάνει τα πάντα για την ασφάλεια των παιδιών και την εξασφάλιση των συνθηκών εκείνων για καλύτερη εκπαίδευση και την απάλειψη κάθε ανησυχίας των γονέων σε αυτές τις δύσκολες μέρες της οικονομικής υστέρησης των οικογενειών και της κοινωνικής σήψης.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 123 guests και κανένα μέλος