Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στις δημοτικές εκλογές, άλλαξε η εικόνα των δημάρχων στην Ανατ. Αττική.

 

Πολλές οι ανατροπές, αλλά και κάποιες σταθερές θέσεις δημάρχων και δήμαρχοι που είχαν χάσει την προηγούμεμνη φορά, αλλά κέρδισαν τώρα.

Οπως γράφαμε και στο προηγούμενο φύλλο δύο Δήμοι έβγαλαν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή. Στο Δήμο Κρωπίας που επανεξελέγη ο Δημήτρης Κιούκης με μεγάλη πλειοψηφία και στο Δήμο Μαραθώνα, ο για πρώτη φορά, εκλεγμένος δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης.

Στους άλλους Δήμους η εικόνα είναι η παρακάτω:
 
 

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
kassavos-giannis
Στο Δήμο Αχαρνών επικράτησε ο δεύτερος υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός που είχε πάρει την περασμένη Κυριακή 22,51%.

Πλέον είναι ο νέος δήμαρχος με ποσοστό 54,05% έναντι του νυν δημάρχου Σωτήρη Ντούρου με ποσοστό 45,955.

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
Konstantellos-prosopo
Στο Δήμο 3Β εξελίχθηκε ένα θρίλερ, που ουσιαστικά δεν έχει τελειώσει. Επικράτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με ποσοστό 50,03 ενώ την προηγούμενη Κυριακή είχε πάρει 34,72% με 12 ψήφους διαφορά!!! από τον νυν δήμαρχο Σπύρο Πανά.

Ηδη όπως γνωστοποιήθηκε από τον Σπύρο Πανά, θα ζητήσει επανακαταμέτρηση, γιατί έχουν ακυρωθεί πάρα πολλά ψηφοδέλτια δικά του.

Αρα όλα βρίσκονται στον αέρα...

 

 

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
loukas-d-intro
Στο Δήμο Λαυρεωτικής εξελέγη δήμαρχος ο τέως δήμαρχος Λαυρίου (τώρα είναι καλλικρατικός Δήμος μαζί με την Κερατέα) Λουκάς Δημήτρης με 57,08% όταν την περασμένη Κυριακή είχε πάρει 40,34%. Ο Δ. Λουκάς είχε χάσει τις εκλογές από τον Κ. Λεβαντή το 2010, που είχε διατελέσει δήμαρχος Κερατέας και τον είχε κερδίσει ο Στ. Ιατρού που τώρα ήρθε τρίτος.

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
methenitis-gelastos1
Mε οριακή διαφορά παίρνει και πάλι την δημαρχία ο νυν δήμαρχος Σωτήρης Μεθενίτης με ποσοστό 50,46% έναντι του Αλαγιάννη Κων/νου με ποσοστό 49,54% (τέως αντιδήμαρχος στην παράταξη του Σ. Μεθενίτη).

Πολλές δυνάμεις προσπάθησαν να “κατεβάσουν” το δήμαρχο, αλλά τελικά τα κατάφερε. Είναι αλήθεια ότι ο Σ. Μεθενίτης έχει κάνει έργο στην πόλη και έχει ισορροπήσει τα οικονομικά του δήμου, που είχαν ένα άνοιγμα 10 εκατομμυρίων, όταν παρέλαβε το Δήμο.

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

stamou-sp-introΣτην Παιανία, έκανε την έκπληξη ο Σπύρος Στάμου που εξελέγη με 56,77% τη δεύτερη Κυριακή, έναντι 32,69% που είχε πάρει την πρώτη Κυριακή. Ο δεύτερος κατά σειράν εκλογής Μάδης Ισίδωρος παρ’ ότι διπλασίασε το ποσοστό του δεν τα κατάφερε (από 20,94% σε 43,23%).

Ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Δάβαρης ήρθε τρίτος, και έχει θητεύσει στο Δήμο τρεις τετραετίες.

«Εργάστηκα σκληρά δίπλα στον συμπολίτη μου για τρείς τετραετίες, ευχαριστώ όλους εσάς που με στηρίξατε, τους υποψήφιους του συνδυασμού μου, τους στενούς μου συνεργάτες και τους εθελοντές που με τίμησαν. Είμαι βέβαιος πως με σκληρή δουλειά και αφοσίωση, η επόμενη μέρα για την Παιανια και τα Γλυκά Νερά θα είναι πάντα καλύτερη. Καλή δύναμη σε όλους!», ήταν τα λόγια που απηύθυνε ο δήμαρχος Δημ. Δάβαρης.

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
zoutsos-intro
Επικράτησε ο νυν δήμαρχος Ζούτσος Αθανάσιος με μεγάλη διαφορά από τον Παν. Μερτύρη. Ελαβε 63,82 και συνεχίζει, ενώ ο Π. Μερτύρης έλαβε 36,18%

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
pistikidis-vas
Δήμαρχος γίνεται ο Πιστικίδης Βασίλειος με 57,585 έναντι 29,27% της πρώτης Κυριακής.

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
sofronis-intro
Δήμαρχος στο Σαρωνικό γίνεται ο νέος σε ηλικία Σωφρόνης Γεώργιος, με 52,38% ποσοστό έναντι 45,66% της περασμένης Κυριακής, με αντίπαλο τον Μανώλη Τσαλικίδη (νυν αντιδήμαρχο).



 

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ
roussis-oropos
Δήμαρχος εκλέγεται ο Ρούσσης Θωμάς με ποσοστό 55,07% έναντι του 28,63% της A’ Κυριακή με αντίπαλο τον νυν δήμαρχο Οικονομάκο Ιωάννη.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 201 guests και κανένα μέλος