Από την Περιφέρεια Αττικής ξεκινάμε την αλλαγή στην πατρίδα μας, τονίζει η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο ραδιόφωνο

Πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι η Περιφέρεια Αττικής, μέσα από την Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ, αλλά και της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών έχει φωνή. Φωνή που μπορεί να ακουστεί σε ολόκληρη την ΕΕ. Και που μπορεί να αντιπαλέψει μία σειρά από πολιτικές. Αν μη τι άλλο, να σταματήσει να ανοίγει τις πόρτες της στον κ. Φούχτελ.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Φούχτελ προτίμησε να περιοδεύει στην πατρίδα μας συναντώντας δημάρχους και περιφερειάρχες, υπογραμμίζοντας το πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει η τοπική αυτοδιοίκηση στην επιβολή πολιτικών λιτότητας.

Σε μια σειρά από μνημονιακές επιταγές, αναφορικά με τον Αστέρα, με το Ελληνικό, με το θέμα των απορριμμάτων, ο απερχόμενος περιφερειάρχης ήθελε απλά να είναι διαχειριστής των μνημονιακών πολιτικών.

Όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και από την θέση του περιφερειάρχη θα προσπαθήσω να παλέψω κατά των μνημονιακών πολιτικών, είτε αυτές αφορούν τον Αστέρα, είτε τα απορρίμματα ή το Ελληνικό.

Μετά κι από τις τελευταίες ανακηρύξεις Αντιπεριφερειαρχών εκ μέρους του απερχόμενου περιφερειάρχη, έγινε φανερό ότι η Συγγρού υποστηρίζει δύο υποψηφιότητες. Το πρωί επίσημα τον κ. Κουμουτσάκο και το βράδυ, ανεπίσημα τον απερχόμενο Περιφερειάρχη. Τούτο αδικεί τον κ. Κουμουτσάκο, αλλά αυτά είναι προβλήματα της Ν.Δ., ενδεχομένως να λυθούν από τα αρμόδια όργανά της.

Έχει γίνει βέβαια τόση ζημιά στην Περιφέρεια Αττικής, υπάρχει τόση αδιαφάνεια, τόση άγνοια, που προκαλείται η παρέμβαση αρμοδίων οργάνων, όπως της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και των εισαγγελέων. Και γι’ αυτό κάποιοι θεωρούν ότι αρκεί μια καλή διαχείριση. Αλλά δεν υπάρχει γενικά και αόριστα ‘καλή διαχείριση’.

dourou-rena2Οσον αφορά το ζήτημα των απορριμμάτων, εμείς υποστηρίζουμε ότι θα έπρεπε να είχαμε μια πραγματική αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία και όχι όπως λέει ο κ. Κουμουτσάκος, που αναφέρεται μόνο σε επικαιροποίηση. Την ίδια στιγμή, επειδή η κυβέρνηση, μπροστά στο φόβο να χαθεί η χρηματοδότηση από την ΕΕ λόγω, π.χ., των μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων, προσπαθούν, άρον – άρον να τα μπαλώσουν μέσω μιας αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ. Επιδιώκοντας να είναι και ο σκύλος χορτάτος, δηλαδή να ικανοποιηθούν τροϊκανοί και μεγαλοεργολάβοι, αλλά και η πίτα ολόκληρη,
δηλαδή να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση,
η εναρμόνιση με το κοινοτικό δίκαιο και τις οδηγίες της ΕΕ.
πηγή: ραδιοσταθμός realfm 97,8


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 80 guests και κανένα μέλος