Ραφήνα – Νέας Μάκρη – Μαραθώνας

Ένα μεγάλο έργο για όλη την Περιφέρεια... 

Ραφήνα – Νέας Μάκρη – Μαραθώνας

Πεζόδρομο και Ποδηλατόδρομος

Ένα μεγάλο έργο για όλη την Περιφέρεια


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τους Δημάρχους Ραφήνας – Νέας Μάκρης – Μαραθώνα για το παράλιο μέτωπο των τριών πόλεων που πρόκειται να γίνει ένα μεγάλο έργο, διαμόρφωση πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου κατά μήκος της παραλίας και ανάδειξη παράλληλα πολιτιστικών μνημείων που βρίσκονται στις προαναφερθείσες περιοχές, που είναι βέβαιο ότι θα αναδείξει ιδιαίτερα την περιοχή. Στη συνάντηση αυτή, που ήταν πρωτοβουλία του Π. Δούκα, συμμετείχαν ακόμη από την ΚΕΔ ο Πρόεδρός της Παπαγεωργίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος Γκράτσιος και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Μητρόπουλος, από την Περιφέρεια Αττικής ο Περιφερειάρχης  Μανιάτης και ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Οικονόμου.

Επίκεντρο της συνάντησης αποτέλεσαν διευκρινίσεις οι οποίες έγιναν προς τους Δημάρχους των τριών Δήμων Κεχαγιόγλου, Λουΐζο και Ζαγάρη, από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας, της ΚΕΔ και του ΕΟΤ, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα σχετικά με τις διαδικασίες χρηματοδότησης για την πραγματοποίηση του έργου στα πλαίσια της αστικής αναζωογόνησης και ανάπτυξης της περιοχής.

Κατά δήλωση του Περιφερειάρχη, πολλά από τα έργα που οι Δήμοι επιδιώκουν χρηματοδοτήσεις, μπορούν να ενταχθούν στα ΠΕΠ και να χρηματοδοτηθούν, με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθούν μέσα στα τέσσερα πρώτα χρόνια.

Το γεγονός αυτό βρίσκει σύμφωνους τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών δεδομένου ότι είναι και δική τους πρόταση τα έργα προς υλοποίηση να είναι ώριμα και άμεσα εκτελέσιμα.


Αναμένουν λοιπόν τη σύνταξη του Επιχειρησιακού σχεδίου των Δήμων, μέχρι τις 30/09, με το οποίο θα καθορίζονται το χρονοδιάγραμμα των απαραίτητων μελετών και των έργων προς εκπόνηση, καθώς και οι δεσμεύσεις της κάθε υπηρεσίας, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις προς τελική κατάθεση και έγκριση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

 


Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 422 guests και κανένα μέλος