RIZES-logoH υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού έριξε “ΡΙΖ.Ε.Σ.” βαθιές στο Σαρωνικό, την περασμένη Κυριακή 30/3, όπου παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματός της και τους πρώτους σαράντα υποψηφίους της, σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο στο Δημαρχείο στα Καλύβια.

 
Η Αγγελική Ράπτη κατέθεσε την ταυτότητα του συνδυασμού της ΡΙΖ.Ε.Σ. με ξεκάθαρες κουβέντες:

«Είμαστε πολίτες από τη μια ως την άλλη άκρη του Σαρωνικού, που μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες. Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, νέοι, συνταξιούχοι. Είμαστε ασφαλώς πολιτικοποιημένα άτομα, γιατί όλα στη ζωή μας είναι πολιτική και η διοίκηση του δήμου απαιτεί τέτοιους ανθρώπους. Έχουμε διαφορετικές ιδεολογίες και κομματική ένταξη, αλλά συμφωνούμε σε βασικές αρχές για τη λειτουργία του δήμου και έχουμε κοινό όραμα για το μέλλον του τόπου.

rapth-ypochfioi
 
Τι δεν είμαστε: Ένας εκλογικός συνδυασμός που θα κλείσει τα φώτα την επομένη των εκλογών. Δεν είμαστε άνθρωποι που μετακινούμαστε από τον έναν συνδυασμό στον άλλο με μόνο κριτήριο το προσωπικό όφελος. Δεν είμαστε άνθρωποι που προσπαθούμε να γαντζωθούμε στην εξουσία με κάθε τίμημα.

Είμαστε οπαδοί της άμεσης Δημοκρατίας, γι αυτό και πιστεύουμε σε ένα άλλο μοντέλο δήμου, πολύ διαφορετικό από το σημερινό δημαρχοκεντρικό. [...]

Όλα τα ζητήματα του δήμου από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο, από το πώς για παράδειγμα θα αναπλάσουμε μια πλατεία, το ποιες χρήσεις θα έχει μία πόλη, μέχρι τι ανάπτυξη θέλουμε στο παραλιακό μέτωπο, ή πώς θα αξιοποιήσουμε αυτήν την σπάνια αυθεντικότητα του Κουβαρά, θα αντιμετωπίζονται μετά από διαβούλευση με τους δημότες. Για μας αποτελεί στοίχημα να γίνει το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου και ο προϋπολογισμός μετά από διαβούλευση με τους πολίτες. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά της δικιάς μας αντίληψης για τον δήμο από τους άλλους».

rapth-kalyvia
 
Η Αγγελική Ράπτη, πρόταξε τις γυναίκες στο ψηφοδέλτιο και ....... ανθρώπους: Το 33% των υποψηφίων είναι γυναίκες, σημαντικότατη είναι η παρουσία των νέων, των ανθρώπων της τέχνης, καταξιωμένων επιστημόνων, αθλητών, ελεύθερων επαγγελματιών αλλά και ανέργων. Στο σύνολό τους διεκδικούν για πρώτη φορά την εμπιστοσύνη των συμπολιτών για να τους εκπροσωπήσουν στα δημοτικά πράγματα. Με δυο λόγια δηλαδή αποτελούν μια μικρογραφία της σημερινής τοπικής κοινωνίας.

Εχει ως πρώτη προτεραιότητα τη στήριξη της κοινωνίας την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη επιστράτευση των δυνάμεων αλληλεγγύης.

«Για μας κοινωνική πολιτική, σημαίνει κανένας πολίτης αυτού του δήμου να μην   νιώθει μόνος του στην κρίση. Να ξέρει ότι θα έχει δίπλα του τη δημοτική αρχή. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένα παιδί νηστικό στο σχολείο, κανένας ανασφάλιστος χωρίς γιατρό και φάρμακα».

Δεύτερος άξονας του προγράμματος είναι η μάχη για την ποιότητα ζωής σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Ειδική αναφορά έγινε στην πρόταση για ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων, «που θα έχει ως πυρήνα του το δημόσιο χαρακτήρα αυτής της υπηρεσίας και την συμμετοχή του ίδιου του πολίτη με έμφαση στην πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση σε επίπεδο γειτονιάς και δήμου», προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα ειδική θεματική ημερίδα για το θέμα.  

Τρίτος, άξονας του προγράμματός είναι η ανάπτυξη της περιοχής και η αντιμετώπιση της ανεργίας.

Αναφερόμενη δε στις θέσεις για το παραλιακό μέτωπο είπε:

«Εμείς θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή σαν βαθμός διοίκησης του κράτους οφείλει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τις αγορές. Και αυτή είναι μία βασική διαφορά μας με τους συνυποψηφίους μας.

Όσον αφορά τους “επενδυτές”, είδαμε πού οδηγεί αυτή η πολιτική. Στο ξεπούλημα της παραλίας».

[...]

Οι Αλυκές αποτελούν επίσης έναν ιδιαίτερο υγροβιότοπο και ασφαλώς η ανέγερση ξενοδοχείων εκεί, όπως ακούσαμε σε πρόσφατη συνέντευξη του κ. Γκέραλη, μόνο καταστροφή θα προκαλέσει αλλά και την αντίθεση όλων των κατοίκων της περιοχής.

Εμείς θέλουμε μία ανάπτυξη που να σέβεται το περιβάλλον δηλαδή να μείνει ο υγροβιότοπος, να γίνει μία ήπια ανάπτυξη με αθλητικούς και πολιτιστικούς, χώρους αλλά και μουσεία όπως των Αλυκών, βοτανικό και αρχαιολογικό που θα δώσουν θέσεις εργασίας στους κατοίκους και θα αυξήσουν την τουριστική κίνηση της περιοχής. Γιατί οι τουρίστες και ιδιαίτερα οι ξένοι τέτοιους χώρους θέλουν να επισκέπτονται. Σε κάθε περίπτωση ο δήμος οφείλει και εδώ να έχει μια μελέτη και να γίνει διαβούλευση με τους κατοίκους.

Ποιο είναι το δικό μας όραμα για τον τόπο μας; Να μετατραπεί ο δήμος μας σε μια γωνιά της Αττικής, όπου οι άνθρωποι της θα έχουν χίλιους λόγους να μένουν, να εργάζονται, να παράγουν, να δημιουργούν. και οι επισκέπτες άλλους τόσους για να έρχονται και να ξανάρχονται. Προς αυτή την κατεύθυνση σημαντικό ρόλο μπορεί να έχει και ο πολιτισμός, η καλλιτεχνική δημιουργία και ο αθλητισμός, που αποτελούν τον τέταρτο άξονα του προγράμματός μας».

«Ο πέμπτος άξονας των παρεμβάσεών μας, συνέχισε η Αγγ. Ράπτη αφορά στην οικονομική ζωή, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τι προτείνουμε:

• Εξορθολογισμό των δημοτικών τελών, ώστε να μην επιβαρύνονται δυσανάλογα μικρές επιχειρήσεις
• Δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον Δήμο
• Κίνητρα για άνοιγμα νέων μαγαζιών
• Λειτουργία στο δήμο, γραφείου νομικής υποστήριξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 153 guests και κανένα μέλος