koropi-perifereiakoΗ υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ του έργου «Αποστράγγιση του ανατολικού τμήματος πόλης Κορωπίου» προϋπολογισμού 8.154.900 εκατ. (με ΦΠΑ), ψηφίστηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό συμβούλιο και μπαίνει σε τελική φάση επίλυσης ένα μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα της πόλης του Κορωπίου. Ο Δήμαρχος Δ. Κιούσης υποστήριξε την πρόταση χρηματοδότησης και αιτιολόγησε την σκοπιμότητά του στη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου Αττικής την (20 Ιουνίου).

Ο Δ. Κιούσης στην παρέμβαση του στο Περιφ. συμβούλιο, υποστήριξε ότι: το Κορωπί αγωνίζεται ακόμα για βασικά έργα υποδομών και σε πείσμα της συγκυρίας προσπαθεί και έχει αποτελέσματα. Αυτό το μεγάλο έργο υποδομής έχει στηριχθεί σε μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κρωπίας το 2012, την οποία εκχωρήσαμε στην Περιφέρεια Αττικής για να υποβληθεί πρόταση προκειμένου να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Την μελέτη την επικαιροποιήσαμε αναγκαστικά το 2013 (9.4.2013) λόγω νέου πλαισίου τιμολόγησης δημοσίων έργων.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι με πρωτοβουλία της παρούσας δημοτικής Αρχής συνέταξε μελέτες τη διετία 2011-2012. Δεν υπήρχαν έτοιμες μελέτες αποχέτευσης ομβρίων τα προηγούμενα χρόνια (εκτός των επίδικων μελετών της ΑΞΩΝ ΜΕΛΕΤΑΙ που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν) ώστε να υποβληθούν προτάσεις προς χρηματοδότηση.

Με το έργο αυτό αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των έντονων πλημμυρικών φαινομένων στην νότια και βορειοανατολική πλευρά της πόλης από το ύψος του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στην οδό Αττικής έως την κεντρική λεωφόρο της πόλης (Β.Κωνσταντίνου).

Ειδικότερα, θα κατασκευαστούν δύο κεντρικοί συλλεκτήριοι αγωγοί και εσωτερικό δίκτυο σε οδούς: ο πρώτος κεντρικός συλλεκτήρας από τoν Ναό Αγίας Παρασκευής και οδό Αττικής προς την Λεωφ. Παιανίας-Μαρκοπούλου μήκους 2.200μ όπου υπάρχει αποδέκτης, εσωτερικό δίκτυο σε οδούς μήκους 367 μέτρων και δεύτερος κεντρικός συλλεκτήρας στην Λεωφ. Β.Κωνσταντίνου μήκους 810 μέτρων μέχρι τον αποδέκτη Κορωπίου - Βάρης.


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 135 guests και κανένα μέλος