Παιδικό αποκριατικό πρόγραμμα  και μεγάλη παρέλαση με γλέντι

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν το Σάββατο 9 Μαρτίου, από τις 11:00 μέχρι τις 18:00 στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου (πεζόδρομος Παπασιδέρη), και κορυφώνονται την Κυριακή 10 Μαρτίου με τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση στο κέντρο της στο χώρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού για μια αποκριάτικη γιορτή –γλέντι με χορό και άφθονο μεσογείτικο κρασί.

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 210- 662 23 24 ( εσωτ.:129) και    e-mail : grafeiodimoti@e-koropi.gr

Πρόγραμμα

Σάββατο 9 Μαρτίου: από τις 11:00 μέχρι τις 18:00, ο Δήμος Κρωπίας περιμένει τα παιδιά του Κορωπίου στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (Πεζόδρομος Ολυμπιονίκη «Γ. Σ. Παπασιδέρη» 13) για να ανταλλάξουν αποκριάτικες στολές και να χαρίσουν παιδικά και βρεφικά είδη, τα οποία θα διανεμηθούν μέσω της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Κορωπίου (ΚΕΔΚ) σε οικογένειες που χρειάζονται τη στήριξή μας. Η γιορτή - δράση είναι προϊόν συνεργασίας της ΜΚΟ "babyfeat" και του "ΣΦΗΤΤΟΣ" του ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ και είναι αφιερωμένη στα παιδιά με σκοπό να διασκεδάσουν και να μοιραστούν κοινές εμπειρίες, να δημιουργήσουν μάσκες και καπέλα, να ακούσουν παραμύθια, να μεταμφιεστούν σε ζωάκια και να χορέψουν σε ρυθμούς γιορτινούς! Συμμετέχουν οι σχολές χορού Gene Kelly Κορωπίου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, οι εκδόσεις Άγκυρα, το Bιβλιοπωλείο Ευδοκία, το Bιβλιοπωλείο Καλειδοσκόπιο και το Βιβλιοχαρτοπωλείο Πρόφη.

11:00 - 18:00 ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ για βρεφικά και παιδικά είδη.

11:00 - 14:00 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ κατασκευής μάσκας και καπέλου από την παιχνιδαγωγό 'Αννα Κωνσταντίνου. Παίζουμε και αφηνόμαστε στη χαρά της δημιουργίας (από 4 ετών).

12:00 - 13:00 ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ με τη συμμετοχή των παιδιών από τη σχολή χορού Gene Kelly Κορωπίου.

14:00 - 14:45 FACEPAINTING

ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥμε θεραπευτική επίδραση των χρωμάτων από την θεατροθεραπεύτρια Μαριτάζια Κατσιμήγκου :

15:00 - 16:00 "ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΑΛΙΑ" (αραβικό παραμύθι) για παιδιά 5-10 ετών.

16:00 - 16:45 FACEPAINTING

17:00 - 18:00 "ΤΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΟ ΦΑΣΟΛΑΚΙ" (ελληνικό παραδοσιακό παραμύθι) για παιδιά 5-10 ετών

17:30 - 18:00 ΖUΜΒΑ για όλους από τη σχολή χορού Genne Kelly Κορωπίου.

 

Κυριακή 10 Μαρτίου: Η μεγάλη παρέλαση και ο χορός στον Αγροτικό Συνεταιρισμό!

15:00 : Η μεγάλη παρέλαση (Κεντρική Πλατεία Κορωπίου)

Η παρέλαση των πληρωμάτων θα ακολουθήσει την ίδια πορεία όπως ακριβώς γίνεται στις παρελάσεις των εθνικών εορτών (από την Πλατεία Άγαμων έως την Πλατεία Αγάλματος). Όλες οι ομάδες θα είναι έτοιμες στις 14:45 στη Πλατεία Άγαμων (ΔΕΗ). Κάθε ομάδα όταν φτάσει στη Κεντρική Πλατεία θα έχει την ευκαιρία μέσα σε λίγα λεπτά να χορέψει ή να παρουσιάσει κάποιο πρόγραμμα. Την παρέλαση υποστηρίζει η σχολή χορού Χορόραμα.

17:00: Αποκριάτικο Γλέντι στον Αγροτικό Συνεταιρισμό (Λ. Βασιλ. Κωνσταντίνου 31)

Μια αποκριάτικη γιορτή –γλέντι σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό θα πραγματοποιηθεί στον χώρο των εγκαταστάσεων του ιστορικού συνεταιρισμού (Λ. Βασιλ.Κωνσταντίνου 30). Συμμετέχουν τοπικοί και εθνοτοπικοί σύλλογοι του Κορωπίου.

Ο χορός και το μεσογείτικο κρασί μαζί με συνοδευτικά εδέσματα θα αναβιώσουν μια αυθεντική εμπειρία μεσογείτικου αποκριάτικου γλεντιού για όλες τις ηλικίες

Oλες οι εκδηλώσεις του Σφηττός, Δήμου Κρωπίας για τις Απόκριες καλύπτονται από χορηγίες, εθελοντικές προσφορές και εργασίες

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ελεύθερες στο κοινό

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 208 guests και κανένα μέλος