Οπως μας ενημέρωσε ο Δήμος 3Β, το σταματημένο κτίριο που προορίζεται για Γυμνάσιο στη Βουλιαγμένη, που είχε σταματήσει εδώ και δύο χρόνια, λόγω έλλειψης χρημάτων, ξαναρχίζει τις εργασίες, αφού εξασφαλίστηκαν τα αναγκαία κονδύλια για την αποπεράτωσή του.
gymnasio-vouliagmenisΣυγκεκριμένα, ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης διεκδίκησε και πέτυχε τη χρηματοδότηση του έργου με πόρους του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική».
Το έργο έχει συνολικό κόστος 2.524.091 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.  Περιλαμβάνει την κατασκευή 2ροφου εκπαιδευτηρίου, συνολικού εμβαδού 1826 τμ, με 6 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βοηθητική αίθουσα, βιβλιοθήκη, αίθουσα φυσικοχημείας, αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα τεχνολογίας, γραφεία και αποδυτήρια.
Οι εργασίες ανέγερσης,  έχουν ήδη ξεκινήσει   και προχωρούν πλέον με ταχείς ρυθμούς. Αναμένεται δε να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2013.
Ο Δήμαρχος,  Σπύρος Πανάς, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με την επανεκκίνηση του έργου για την ανέγερση του Γυμνασίου Βουλιαγμένης, δημιουργούμε για τους μαθητές της περιοχής ένα σχολείο υψηλών προδιαγραφών, εφάμιλλο των απαιτήσεων της εποχής. Το νέο αυτό σχολικό κτίριο, μαζί με τα άλλα σχολικά συγκροτήματα που σχεδιάζουμε να κατασκευαστούν σε άλλες περιοχές του Δήμου μας όπως η Βούλα και η Βάρη, θα αναβαθμίσουν σημαντικά τις σχολικές υποδομές του προαστίου μας».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 89 guests και κανένα μέλος