symboulio-genikiΜε οριακή πλειοψηφία πέρασε το Τεχνικό Πρόγραμμα στα 3Β, το οποίο εισήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ψηφιστούν οι τροποποιήσεις που έγιναν. Τροποποιήσεις που κρίθηκαν αναγκαίες αφού γύρισε πίσω από την Περιφέρεια, με την απαίτηση να περικοπούν 21.000 €. Ολες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν ή ψήφισαν λευκό, αλλά και από την πλειοψηφία δεν υπερψηφίστηκε συνολικά. Ετσι συγκέντρωσε 16 ψήφους.

O Δήμαρχος Σπ. Πανάς εξήγησε ότι «το Τεχνικό Πρόγραμμα συντάχθηκε με μια διαδικασία που τη στηρίξατε όλοι και που μας έμαθε κι εμάς πράγματα. Είναι εργαλείο για να σχεδιάσουμε το νέο Δήμο, όπως όλοι τον ονειρευόμαστε».

 

ds3b2-771Ο Γρ. Κωνσταντέλλος αναφερόμενος στον Τεχνικό Πρόγραμμα, τόνισε ότι «οι καιροί έχουν να κάνουν με μια σειρά μελέτες αναγκαίες και ουσιαστικές για μεγάλα έργα.

... Παρ’ ότι ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν θα αυξήσει τα τέλη, ελλοχεύει ο κίνδυνος να βρεθούμε να δεκαπλασιάζονται χωρίς να περάσει καν από το δημοτικό συμβούλιο, αν βγει από τα οικονομικά μπάτζετ ο Δήμος.

... Ενα πολύ μεγάλο ζήτημα είναι η διαχείριση απορριμάτων η οποία έλειπε από το σχέδιο. Και αυτό δείχνει ότι η Δ.Α. δεν έχει επιλέξει να εξελίξει την πόλη. Θέσαμε μια σειρά ερωτήσεων. Δεν έχουμε μελέτη. Αυτό που έχουμε αφορά αν πρέπει να βάλουμε κι άλλους κάδους. Με το να μετονομάσουμε ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης απορριμάτων κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Μας δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η Δ.Α. είχε μπει σε ένα κανάλι για να βάλει σε μια πορεία την πόλη, αλλά δεν είναι έτσι. Είναι λάθος τακτική.

Ο ίδιος και η παράταξη του ψήφισαν λευκό.

kapetaneas_mikriΟ Παν. Καπετανέας μίλησε για εγκληματικές επιλογές ντόπιων και ξένων συμφερόντων. «Η αγωνία να εφαρμόσουν κατά γράμμα τις καταστροφικές πολιτικές που επιβάλλονται στη χώρα μας από τη ΤΡΟΙΚΑ, έχει σαν αποτέλεσμα το οικονομικό αδιέξοδο του Δήμου, τη μεταφορά επιπλέων φόρων και προστίμων στους δημότες μας, την υποβάθμιση των κοινωνικών παροχών, την εξαφάνιση κάθε ίχνους αναπτυξιακής πολιτικής.

Η έλλειψη οράματος, δεν εξαρτάται μόνο από την επάρκεια κονδυλίων, δεν είναι μόνο τα έργα που φέρνουν ανάπτυξη σ’ έναν τόπο. Είναι ο πολιτισμός η κοινωνική μέριμνα, ο αθλητισμός, η παιδεία, η φροντίδα της παιδικής και τρίτης ηλικίας, η υγεία, το περιβάλλον η αισθητική.

...Αν κάποιος μελετήσει τα Τ.Π των δύο προηγούμενων ετών και το φετινό,   θα διαπιστώσει ότι ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει τίποτα, αφού περιφέρονται τα ίδια έργα και μελέτες από το 2011 έως το 2013», κατέληξε ο Παν. Καπετανέας.

Για κατασπατάληση χρημάτων, μίλησε ο Παν. Σωτηρόπουλος, τονίζοντας ότι 800 χιλιάδες ευρώ για νερό, αν αληθεύει, «μιλάμε για κατασπατάληση χρημάτων του Δήμου. Εχουμε κάνει συμφωνία με ΕΥΔΑΠ να μη χρεώνει αποχέτευση στις πλατείες;», αναρωτήθηκε. Επίσης όλα τα φώτα του Δήμου μέρα μεσημέρι είναι ανοιχτά.

 

ds3b1-771

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 345 guests και κανένα μέλος