Ξεσηκώθηκαν οι επαγγελματίες της Βάρης, μετά την επίθεση «νοικοκυρέματος» και Βουλιαγμενοποίησης της Βάρης από τη νέα δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα η δημοτική αρχή έστειλε «τελεσίγραφα» στους επαγγελματίες να ξηλώσουν «εντός 10 ημερών» τις ταμπέλες που είχαν στην πρασιά τους ή στα πεζοδρόμια, «σε κοινόχρηστους ή και ιδιωτικούς χώρους» άλλως θα τους επιβάλλει πρόστιμα που φτάνουν τις… 30.000 ευρώ, όπως καταγγέλθηκε στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Μαρτίου, στη Βάρη.

«Ξηλώσανε πινακίδα πάνω σε πόρτα δέκα εκατοστών», ακούστηκε.

 

Το δεύτερο θέμα που προβλημάτισε ιδίως τους επαγγελματίες υγειονομικού ενδιαφέροντος ήταν το θέμα του καπνίσματος, που ενώ στο Δήμο των 3Β ο νόμος τηρείται αυστηρά, με συχνές και επανειλλημένες εφόδους της δημοτικής αστυνομίας, σε γειτονικούς Δήμους τα πράγματα είναι ελαστικότερα, με αποτέλεσμα κάποιοι πελάτες ν’ αλλάζουν …Δήμο! (εδώ θα συμφωνήσουμε με το δήμαρχο).

 

Όσον αφορά μάλιστα τη δημοτική αστυνομία, κάποιος τους χαρακτήρισε Εφ Μπι Αι (FBI). «Έρχονται μέσα με τα σκούρα γυαλιά ηλίου και δεν τα βγάζουν…»

Το θέμα επίσης της αυστηρής τήρησης πρόχειρου παρκαρίσματος, σε πεζοδρόμια κλπ. όταν δεν υπάρχουν χώροι parking, ή δεν προσφέρονται για την μεταφορά βαρέων αντικειμένων κλπ.

Οι τάσεις που επεκράτησαν στη συνέλεσυη ήσαν δύο. Της δυναμικής αντίδρασης και της απαιτήσεως να τηρηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις, ότι τίποτα δεν θα επιβάλλεται χωρίς προηγούμενη διαβούλευση και η τάση της ήπιας προσέγγισης του Δημάρχου.

 

epagelmaties_varis_f673

 Τελικά κανένας δεν μίλησε για «πόλεμο». «Όχι πόλεμο» είπαν, («make love, not wαr”), αλλά αύριο κάποιοι θα φάνε πρόστιμο, με αυταρχικό μάλιστα τρόπο, αν δεν έχουν ξηλώσει τις ταμπέλες, όπως είπε μέλος του διοικητικού Συμβουλίου.

 

Τελικά αποφασίστηκε μια επιτροπή που εκλέχτηκε να πλαισιώσει το Διοικητικό συμβούλιο και να ζητήσει να δει το Δήμαρχο σε ήπιο και συναινετικό τόνο και από ‘κει και πέρα να πράξουν αναλόγως. Ιδωμεν!

 

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 262 guests και κανένα μέλος