Είχαμε δημοσιεύσει (18/9) μία εκτεταμένη ανάλυση, που παρέθετε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κορωπίου με το συνδυασμό της “Αναγέννησης” Αριστείδης Γκίκας, όσον αφορά μία μελέτη αποχέτευσης ακαθάρτων που “σέρνεται” δεκαπέντε χρόνια χρεώνοντας το Δήμο πολλά εκατομμύρια ευρώ. Ο Αριστείδης Γκίκας μεταξύ άλλων έριχνε ευθύνες στον επικεφαλής της μειοψηφίας Δημήτρη Κιούση και υποψήφιο Δήμαρχο με το συνδυασμό “Κορωπί - Νέο ξεκίνημα”. Εμείς ενημερώσαμε τον Δημήτρη Κιούση και του αποστείλαμε τα επίμαχα σημεία προκειμένου να έχουμε μία απάντηση.

Η απάντηση ήρθε καθυστερημένα, γιατί όπως διαπιστώθηκε δεν είχε το σωστό e-mail ο Δημήτρης Κιούσης. Ταυτόχρονα ήρθε και ανταπάντηση του Αριστείδη Γκίκα. Εμείς τις δημοσιεύουμε και τις δύο προς ενημερώση των δημοτών και θα σταματήσουμε εδώ την αντιπαράθεση για το συγκεκριμένο θέμα. Το θέμα είναι τεράστιο γιατί αφορά πολλά εκατομμύρια που βγαίνουν από την τσέπη του κάθε Κορωπιώτη Δημότη και θέλει νηφάλια και ορθή αντιμετώπιση, τώρα πλέον μετά τις εκλογές.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

«ΚΟΡΩΠΙ – ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»


Κύριε Αρ. Γκίκα με έκπληξη διαβάσαμε τις «απόψεις» σας στον τοπικό Τύπο με θέμα τις Μελέτες Αποχέτευσης Ακαθάρτων και Όμβριων του Δήμου Κρωπίας. Το θέμα αυτό σας είναι εντελώς άγνωστο, αφού δεν ζείτε στην πόλη μας. Έχει βάθος χρόνου (από το 1989) και είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο ως τεχνικό θέμα. Έχει απασχολήσει όλες τις Δημοτικές Αρχές την τελευταία 20ετία και είναι αδύνατο να αναλυθεί επαρκώς με ένα άρθρο στον Τύπο. Θεωρούμε βέβαια, ότι εκείνοι που σας «επέβαλλαν» τις απόψεις τους και εσείς τις προσυπογράψατε, είναι οι ίδιοι που με τις ενέργειες τους  και τις λάθος αποφάσεις τους τα τελευταία 8 χρόνια, έφθασαν το κόστος των μελετών στο δυσθεώρητο ύψος των 12,500,000 €, χωρίς να διασφαλίσουν ως όφειλαν τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών.

 

Γνωρίζετε ότι:

1) Η Δημοτική Αρχή του κ. Αθανασόπουλου και της παράταξής σας, παραμέλησε τον Μάρτιο του 2003 να λάβει απορριπτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όταν διαβιβάστηκε από την ΤΥΔΚ στον Δήμο ο 2ος Συγκριτικός Πίνακας των μελετών αποχέτευσης; Η αμέλεια αυτή της παράταξής σας, είχε ως αποτέλεσμα την αυτοδίκαιη έγκριση του Συγκριτικού Πίνακα και αύξησε την αμοιβή του μελετητή στα 4,500,000 €. Την ευθύνη άλλωστε για την παραπάνω χρέωση, ανέλαβε ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αθανασόπουλος κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 20/9/2010.

Δυστυχώς στη συνεδρίαση αυτή δεν παρευρεθήκατε ώστε να μάθετε κι εσείς την αλήθεια του θέματος.

2) Παρακάμφθηκε η διευθύνουσα υπηρεσία (ΤΥΔΚ Περιφέρειας Αττικής) στη διαδικασία αποστολής των μελετών για έγκριση από την ΕΥΔΑΠ; Ενημερωθήκατε ότι με αυτή την ενέργεια ο Δήμος επιβαρύνθηκε επιπλέον με το ποσό του 1,000,000 € μόνο για τη μελέτη των όμβριων, ενώ είχε τη δυνατότητα να διαβιβαστεί μέσω της ΤΥΔΚ και να θεωρηθεί ως διόρθωση της μελέτης (χωρίς κόστος), και όχι τροποποίησή της (με το επιπλέον κόστος);

3) Η Δημοτική Αρχή της παράταξής σας αρνήθηκε να έλθει σε συμβιβασμό με τον μελετητή, όπως πρότεινε η ΤΥΔΚ Περιφέρειας Αττικής, ώστε η αμοιβή της μελέτης να γίνει με βάση την πρώτη σύμβαση και να μην επιβαρυνθεί ο δήμος με την επιπλέον δαπάνη από τη δεύτερη σύμβαση; Αυτό υπάρχει καταγεγραμμένο στις καταθέσεις των υπηρεσιακών παραγόντων που δόθηκαν στον ανακριτή, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα για τη χρονική περίοδο 1999 – 2002. Και ρωτάμε, γιατί η Δημοτική Αρχή δεν διασφάλισε τα συμφέροντα του Δήμου και δεν έφερε την πρόταση της ΤΥΔΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο;

4) Η Δημοτική Αρχή με νομικές μηχανορραφίες, μετέθεσε την εκδίκαση της υπόθεσης στο Διοικητικό Εφετείο για τον Δεκέμβριο του 2010, ώστε να έχουν παρέλθει οι δημοτικές εκλογές; Η παραπάνω ενέργεια πιστεύουμε ότι δεν ήταν τυχαία…

Σας ενημερώνουμε ότι η παράταξή μας επιθυμώντας να διατηρήσει το ήπιο κλίμα κατά την προεκλογική περίοδο, συνεκτιμώντας τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα των δημοτών μας, δεν μπαίνει στη λογική μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων. Αυτά που δημοσιεύσατε, προκειμένου να γίνετε γνωστός στην κοινωνία του Δήμου μας, μεθοδεύονται σκόπιμα, χρόνια τώρα, από την παράταξή σας για να παραπλανήσουν τους δημότες. Να είστε βέβαιος ότι «τα λεφτά για το μάρμαρο» δεν θα τα πληρώσουν οι δημότες, άλλα εκείνοι που ευθύνονται. Κάποτε θα πρέπει οι υπεύθυνοι να πληρώσουν το τίμημα των ενεργειών τους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, για τα 12,500,000 € των μελετών αποχέτευσης θα πρέπει να απολογηθεί η σημερινή Δημοτική Αρχή, καθώς επίσης και για τα επιπλέον 11,500,000 € που βεβαιωμένα δημιούργησε και οφείλει σε τρίτους.

Κύριε Αρ. Γκίκα, το Κορωπί θα πάει μπροστά. Θα πορευτεί μαζί μας, με τους πολίτες που σκέφτονται και πράττουν τα αυτονόητα. Οι διαμάχες του παρελθόντος, ο διχασμός και οι ύβρεις που εσείς επιδιώκετε, έχουν κουράσει την πόλη και τους δημότες μας.

Το ποτάμι της μεγάλης πλειοψηφίας που έχει συγκροτηθεί γύρω από τον Δημήτρη Κιούση και που συνεχώς διευρύνεται, δεν γυρίζει πίσω.

Στις 7 Νοεμβρίου το Κορωπί αλλάζει σελίδα.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ  «ΚΟΡΩΠΙ – ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΓΚΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΟΥΣΗ

 

κ. Κιούση,

Το άρθρο μου στην Εβδόμη της 18/9/2010 είχε σκοπό να ενημερώσει τους συνδημότες μας για τη στάση που ακολουθήσατε όλα αυτά τα χρόνια στο θέμα αυτό. Δεν επεδίωξα, ούτε επιδιώκω τον χαρτοπόλεμο, αλλά αφού με προκαλείτε, είμαι υποχρεωμένος να επανέλθω για να κλείσω το θέμα.

 

Δεν απαντήσατε επί της ουσίας σχετικά με την αδρανή και παρελκυστική στάση σας, την οποία κατέγραψα στο άρθρο μου επακριβώς σύμφωνα με τα πρακτικά του Δ.Σ., τα οποία έλαβα με αίτησή μου και έχω προσωπική άποψη.

Όποιος ενδιαφέρεται μαθαίνει και ενεργεί κ. Κιούση. Εσείς όμως δεν ενδιαφερθήκατε ούτε την οκταετία που διατελέσατε Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών (1991 – 1998), ούτε την οκταετία 2003 – 2010 ως επικεφαλής της Αντιπολίτευσης. Η στάση σας ιδιαίτερα στην περίοδο 1991 – 1998 μπορεί να ερμηνευτεί είτε ως αδιαφορία ή ανικανότητα, είτε ακόμα χειρότερα ως εκούσια υποστήριξη του μελετητή. Σε κάθε περίπτωση η στάση σας ήταν αντίθετη με τα συμφέροντα των Δημοτών.

Ο Δήμαρχος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τις ενέργειες των Υπηρεσιών του Δήμου, στις οποίες αναφέρεστε στην επιστολή σας, πράξη που χαρακτηρίζει το ήθος του. Όσοι ενεργούν δεν είναι άσφαλτοι κ. Κιούση. Εκείνο που ενδιαφέρει τους Δημότες είναι η πρόθεση και πάνω από όλα το τελικό αποτέλεσμα. Με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής προασπίστηκαν τα συμφέροντα των Δημοτών παρά τη δική σας παρελκυστική στάση. Εσείς, κ. Κιούση, τι κάνατε στις περιπτώσεις που αναφέρετε προκειμένου να προστατέψετε τα συμφέροντα των Δημοτών; Ως μηχανικός - επικεφαλής της Αντιπολίτευσης έχετε μερίδιο ευθύνης.

 

Θεωρώ επιτυχία του άρθρου μου το γεγονός ότι στο Δ.Σ. της 20/9/2010 αλλάξατε επί τέλους στάση και ταυτιστήκατε με τη θέση της Δημοτικής Αρχής.

Είμαι βέβαιος ότι οι συμπολίτες μου έχουν μνήμη και κρίση. Έτσι στις 7 Νοεμβρίου το Κορωπί θα σας γυρίσει την πλάτη για 3η φορά.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 102 guests και κανένα μέλος