Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γίνονται στην κεντρική Βουλιαγμένη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλη προσέλευση των αυτοκινήτων και οι δυσκολίες που δημιουργούνται με τις σταθμεύσεις, καθ’ ότι οι δρόμοι είναι στενοί δεν έχουν τετραγωνισμό και δυσκολεύει η κυκλοφορία.

Ετσι από το Φθινόπωρο θα εφαρμοστεί η ρύθμιση αυτή που όσον αφορά την κεντρική Βουλιαγμένη αλλάζει η ροή στις οδούς Ηρας, Διός και Αιόλου στο τμήμα της από Θησέως έως Ιάσονος.

Η Ηρας γίνεται από κάθοδος που είναι τώρα άνοδος.

Η Διός γίνεται από άνοδος που είναι τώρα κάθοδος

Η Αιόλου στο τμήμα από Ιάσονος έως Θησέως γίνεται κάθοδος, λόγω του σχολείου που κλείνει ο δρόμος κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών.

Ρυθμίσεις γίνονται και στον Αγ. Νικόλαο Καβουρίου.

Η Ιφιγενείας γίνεται διπλής κατεύθυνσης και η Κυβέλης γίνεται είσοδος.

Οι αλλαγές αυτές κρίθηκαν αναγκαίες από την τεχνική υπηρεσία για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία. Βέβαια η Ηρας και η Διός είναι δύο σημαντικές οδοί και είναι ριζική η αλλαγή που γίνεται, γι’ αυτό θα χρειαστεί μεγάλη ενημέρωση του κοινού και μεγαλύτερη σηματοδότηση, για να μην υπάρξουν ατυχήματα.

 

Δύο μέτρα και δύο σταθμά;

 

Παράταση μίσθωσης της δημοτικής καντίνας-αναψυκτήριο που βρίσκεται στον όρμο Ζώσκας, στις παιδικές κατασκηνώσεις, ζήτησε ο ενοικιαστής, αφού η μίσθωση λήγει μέσα Ιουλίου (κατακαλόκαιρο), κάτι άλλωστε που είναι σύνηθες στα μαγαζιά της Βουλιαγμένης.

Ο ενοικιαστής Γ. Κουλουβάρης ζήτησε αναβολή του θέματος, αφού απουσίαζε και ο δήμαρχος και ζήτησε να έχει την ίδια μεταχείριση με άλλες μισθώσεις, άλλων καταστημάτων, που έχουν πάρει παρατάσεις.

Ο Πρόεδρος Δ. Κοντονής δήλωσε ότι δεν μπορεί να παρταθεί γιατί “είναι αστικής φύσεως η μίσθωση και όχι επαγγελματική”,  και δεν προστατεύεται· είναι κοινόχρηστος χώρος.  Πρότεινε δε να προχωρήσουν σε νέα δημοπράτηση.

Η δημοτική σύμβουλος της μειοψηφίας Ενι Φαρμακίδου πρότεινε η νέα μίσθωση να είναι για 3 ή 5 χρόνια και όχι για έναν χρόνο μόνο καθώς επίσης και ο Κ. Καραγεώργος. Η πρόταση της Δημαρχιακής Επιτροπής ήταν για έναν χρόνο και τέλος ψηφίστηκε ομόφωνα δημοπράτηση για έναν χρόνο συν έναν με 37.000 ευρώ εκκίνηση.

 

Πώς είναι δυνατόν να δουλέψει μία επιχείρηση που ουσιαστικά της κόβουν τα πόδια, προχωρώντας σε δημοπράτηση μέσα στην καρδιά του Καλοκαιριού, που περιμένει να δουλέψει, έχει κάνει τον προγραμματισμό της, έχει προσλάβει προσωπικό. Αυτά δεν τα λαμβάνει κανείς υπόψη; Μπορούσε να δοθεί μία παράταση, έως το Φθινόπωρο, αν δεν γινόταν αλλιώς, που μάλλον γινόταν, αλλά...

 

Το αμέσως επόμενο θέμα, αφορούσε την «παράταση χρόνου σύμβασης παραχώρησης του δημοτικού αναψυκτηρίου με την επωνυμία “Λασίθι”», όπως έγραφε η ημερήσια διάταξη. Δηλαδή ο μισθωτής Μ. Μαράκης ζητούσε παράταση της μίσθωσης, όπως ακριβώς στο προηγούμενο θέμα.

Χωρίς καμία συζήτηση, ο πρόεδρος πρότεινε τρία χρόνια παράταση. Από πέντε χρόνια που κλείνει, να πάει στα οκτώ, κάτι που έγινε ομόφωνα αποδεκτό, με μια κουβέντα.

Αυτό μας δημιουργεί ερωτηματικά: Αλλα μέτρα και άλλα σταθμά;

Πώς γίνεται δημοτικό αναψυκτήριο και το ένα δημοτικό αναψυκτήριο και το άλλο, όπως γράφει στην ημερήσια διάταξη. Σε κοινόχρηστο χώρο και τα δύο. Στο ένα να επιβάλλεται η εκ νέου δημοπράτηση και στο άλλο να δίνεται μονολεκτικά τρία χρόνια παράταση!

Ούτε ο Μαράκης δεν το πίστευε, και με το που το άκουσε έφυγε τρέχοντας μη τυχόν και ...μετανοιώσουν!

 

Αλλη μία αναβολή άρσης απαλλοτριώσεων, κάτι που το έχει κάνει δεκάδες φορές, το Δημοτικό Συμβούλιο, ροκανίζοντας το χρόνο και τις ζωές κάποιων ανθρώπων που έχουν τις ιδιοκτησίες τους, και δεν μπορούν να τις αξιοποιήσουν γιατί το Δ.Σ. αποφάσισε αλλιώς, χωρίς όμως να τις αποζημιώνουν.

 

Ο Ξενώνας Βουλιαγμένης, μετά την ανακατασκευή του είναι έτοιμος και συστήθηκε μία επιτροπή παραλαβής προκειμένου να παραλάβουν το έργο για να αρχίσει να λειτουργεί ξανά, μετά τις επισκευές που έγιναν, με ουσιαστική παρακολούθηση του δημοτικού συμβούλου Παν. Κουλουβάρη.

 

Ωραία η εκδήλωση αλλά όχι στη Λίμνη

 

Αρνητική κριτική έκαναν για την εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος στο χώρο της Λίμνης, με τα τμήματα λάτιν χορού του Δήμου, οι σύμβουλοι Ε. Φαρμακίδου, Κ. Καραγεώργος και Γ. Καμπάνης, επικαλούμενοι το φυσικό τοπίο (μνημείο της φύσης) και την περιβαλλοντική ρύπανση.

Ο Αντιδήμαρχος Σπ. Πανάς αντέδρασε τονίζοντας ότι μεγαλύτερη ζημιά κάνουν οι τόνοι ρύπων από τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια που γκαζώνουν απ' έξω από τη λίμνη, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Τρόντζος εκφράστηκε με απορία: “εγώ έχω πάει σε πολλούς γάμους εκεί!”.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 103 guests και κανένα μέλος