Η Νομαρχία εκπαιδεύει εθελοντές

 

Την άμεση στήριξη των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας 11 Δήμων και Κοινοτήτων της Νοτιοανατολικής Αττικής αποφάσισε το Νομαρχιακό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του Νομάρχη Λ. Κουρή, συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε με προηγούμενη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Ειδικότερα η Νομαρχία αναλαμβάνει την προώθηση, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία την εκπαίδευση των Εθελοντικών ομάδων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, την βελτίωση του εξοπλισμού τους και την παροχή κάθε άλλου αναγκαίου υλικού, την κατάρτιση πίνακα των εκπαιδευθέντων εθελοντών καθώς και την απονομή βεβαίωσης καταλληλότητας των εκπαιδευθέντων. Παράλληλα θα ενημερώσει, σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Κοινότητες, το κοινό με κάθε μέσον όπως τοπικές εφημερίδες, περιοδικά, διαδίκτυο και ειδικά έντυπα για αυτή την προσπάθεια ώστε να προσελκύσει νέους εθελοντές.

Οι Δήμοι και οι Κοινότητες αναλαμβάνουν την ενημέρωση των Εθελοντικών ομάδων της περιοχής τους, την καταγραφή όσων επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκπαίδευση, την παροχή προσωπικού, εγκαταστάσεων και άλλων μέσων που θα χρειαστούν για την εκπαίδευση καθώς και την χρηματοδότηση από τον τακτικό προϋπολογισμό αυτής της προσπάθειας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αν. Αττικής αναλαμβάνει τον προγραμματισμό έναρξης της εκπαίδευσης και τον αριθμό των εκπαιδευομένων σε κάθε κύκλο εκπαίδευσης, την κατάρτιση προγραμμάτων θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης των εθελοντών την διάθεση των κατάλληλων εκπαιδευτών, ανάλογα με το θέμα της εκπαίδευσης, την διάθεση εγκαταστάσεων, προσωπικού, και μέσων που θα απαιτηθούν για την υλοποίηση της εκπαίδευσης, την έκδοση βεβαίωσης καταλληλότητας Εθελοντή ανάλογα με το είδος του κινδύνου που έχει εκπαιδευτεί καθώς και την κατάρτιση καταστάσεων με την καταλληλότητα και δυνατότητα εμπλοκής των εθελοντών σε κάθε είδος αντιμετώπισης κινδύνου που έχει εκπαιδευτεί.

Το συνολικό κόστος των 95.000 ευρώ για την εκτέλεση των Προγραμματικών Συμβάσεων και θα καλυφθεί από ιδίους πόρους της Νομαρχίας.

 

Ηδη έχει προχωρήσει σε ενίσχυση και εκπαίδευση εθελοντικών ομάδων των Δήμων Αχαρνών, Γέρακα, Δροσιάς, Καλάμου και Παλλήνης και των Κοινοτήτων Ανθούσας, Αφιδνών, Βαρνάβα, Γραμματικού, Καπανδριτίου και Μαλακάσας.

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 132 guests και κανένα μέλος